adiz47 Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 jak mozecie zauwazyć w drugiej sekundzie jest takie przyblizenie oddalenie, Wystepuje to rowniez u mnie.. Czy macie ten sam błąd? Nie wiem co zrobić zaczyna mnie to irytować. Na każdej innej aplikacji jest to samo film wyżej od 20 sekundy do 22 sekundy lub w drugiej sekundzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moreee Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Obejrzałem pierwszą minutę i z tego co widzę problemem dla Ciebie jest proces wyostrzania. Wygląda to trochę jak zoom ale taki jest efekt cyfrowej stabilizacji obrazu. Nawet niektóre aparaty z optyczną potrafią tak skakać. Wg mnie żadna wada a taki urok cyfrowej stabilizacji Do kręcenia filmów są lepsze telefony niż Mi A1 Sam filmów nie nagrywam za często ale wg mnie jest to normalne zachowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawllo Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Musisz się z tym pogodzić to już tak ma ten bubel. Ja też to mam ustala jak głupek. To nie nazywa się Stabilizacja tylko Ostrość. Spróbuj Apki Open Camera albo ustaw w kamerze Ostrość na dotknij, ale wtedy sam musisz ją ustalać i jej pilnować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moreee Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Ostrość = Focus = Stabilizuje obraz to jest to samo. Jak nie masz stabilizacji obrazu to foty wyjdą zamazane czyt. nieostre Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeBomB Posted May 7, 2018 Share Posted May 7, 2018 (edited) @Moreee Nie w Mi A1, bo owszem ma cyfrową stabilizację obrazu, ale standardowo wyłączoną. Masz z resztą jak byk napisane na początku, że nagrywane przy użyciu gimbala. To przybliżanie i oddalanie to tylko i wyłącznie praca aparatu przy łapaniu ostrości gdy ostrość jest ustawiona na tryb ciągły. Edited May 7, 2018 by LeBomB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts