Jump to content

Aparat przybliża oddala przyostrzeniu

adiz47

Recommended Posts

jak mozecie zauwazyć w drugiej sekundzie jest takie przyblizenie oddalenie, Wystepuje to rowniez u mnie.. Czy macie ten sam błąd? Nie wiem co zrobić zaczyna mnie to irytować. Na każdej innej aplikacji jest to samo 

film wyżej od 20 sekundy do 22 sekundy lub w drugiej sekundzie 

Obejrzałem pierwszą minutę i z tego co widzę problemem dla Ciebie jest proces wyostrzania. Wygląda to trochę jak zoom ale taki jest efekt cyfrowej stabilizacji obrazu. Nawet niektóre aparaty z optyczną potrafią tak skakać.

Wg mnie żadna wada a taki urok cyfrowej stabilizacji ;) Do kręcenia filmów są lepsze telefony niż Mi A1 :D 

Sam filmów nie nagrywam za często ale wg mnie jest to normalne zachowanie

Musisz się z tym pogodzić to już tak ma ten bubel. Ja też to mam ustala jak głupek. To nie nazywa się Stabilizacja tylko Ostrość. Spróbuj Apki Open Camera albo ustaw w kamerze Ostrość na dotknij, ale wtedy sam musisz ją ustalać i jej pilnować.

• 3 weeks later...

@Moreee Nie w Mi A1, bo owszem ma cyfrową stabilizację obrazu, ale standardowo wyłączoną. Masz z resztą jak byk napisane na początku, że nagrywane przy użyciu gimbala. To przybliżanie i oddalanie to tylko i wyłącznie praca aparatu przy łapaniu ostrości gdy ostrość jest ustawiona na tryb ciągły.

Edited by LeBomB