pc622k Posted April 14, 2018 Share Posted April 14, 2018 (edited) Witam Mam problem z deep sleep od nowości (fona mam od miesiąca). Telefon wybudza się co chwilę. W statystykach Android System i Android(on jest odpowiedzialny za wakelocki) są na samej górze. Problem występuje u mnie na wszystkich wersjach MIUI. Przez ok 8h w idle poziom baterii spada o 6-7%. BetterBatteryStats nie pokazywał żadnych wakelocków. Próbowałem: -factory reset -wyłączenie optymalizacji MIUI -zmianę ROMu na MIUI Global Beta oraz na xiaomi.eu -włączenie trybu samolotowego i oszczędzania baterii nie przynosi żadnego efektu -na czystym MIUI bez apek ze sklepu play problem też występuje. Edited April 14, 2018 by pc622k Link to comment Share on other sites More sharing options...
pfate Posted April 17, 2018 Share Posted April 17, 2018 U mnie Android też jest na pierwszym miejscu, ale używając 24/7 bt z mibandem2 i dużo LTE + Netflix dochodzę do 5h SOT. Global dev. Interesujące jest to, że Ty doświadczasz takich problemów.Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pc622k Posted April 21, 2018 Author Share Posted April 21, 2018 6 godzin po odłączeniu telefonu od ładowarki Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozycz Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 rozwiazał ktos problem bateria? jak było nowy na 9.2.6 (chyba) i pozneij tej pierwszej opcji z gestami. Bateria trzymała 2 dni a teraz na 2 dzien rano juz woła o ładowarke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaca Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 U mnie wygląda to tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
pc622k Posted August 1, 2018 Author Share Posted August 1, 2018 Rozwiązałem problem z baterią. Otworzyłem tylną klapkę i odłączyłem baterię od płyty głównej na kilka minut i spowrotem ją podłączyłem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted August 5, 2018 Share Posted August 5, 2018 Ogólnie na MIUI 10 bateria chodzi bardzo dobrze Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
225rgnusmas Posted August 5, 2018 Share Posted August 5, 2018 Jaki soft? Global stable, developer czy miui Polska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wozzo Posted August 7, 2018 Share Posted August 7, 2018 Dnia 1.08.2018 o 15:44, pc622k napisał: Rozwiązałem problem z baterią. Otworzyłem tylną klapkę i odłączyłem baterię od płyty głównej na kilka minut i spowrotem ją podłączyłem. Chłopie, jesteś mistrz. Od dłuższego czasu miałem problem z drenażem, niezależnie od romu. Taki prosty zabieg, a mi też pomógł. Do tej pory po odłączeniu od ładowania praktycznie w oczach spadało do 92-90%, dzisiaj po odłączeniu i sprawdzeniu maila, FB itd mam wciąż 99. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
pc622k Posted August 13, 2018 Author Share Posted August 13, 2018 (edited) Dnia 7.08.2018 o 08:15, wozzo napisał: Chłopie, jesteś mistrz. Od dłuższego czasu miałem problem z drenażem, niezależnie od romu. Taki prosty zabieg, a mi też pomógł. Do tej pory po odłączeniu od ładowania praktycznie w oczach spadało do 92-90%, dzisiaj po odłączeniu i sprawdzeniu maila, FB itd mam wciąż 99. Dzięki I ten trick rozwiązał mi też powszechnie znany problem z dotykiem Edited August 13, 2018 by pc622k Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fonsz Posted August 13, 2018 Share Posted August 13, 2018 @pc622k Tak z ciekawości co to za powszechnie znany problem z dotykiem? Nigdy nie słyszałem o takowym i jestem ciekaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
pc622k Posted August 14, 2018 Author Share Posted August 14, 2018 Dnia 13.08.2018 o 17:14, Fonsz napisał: @pc622k Tak z ciekawości co to za powszechnie znany problem z dotykiem? Nigdy nie słyszałem o takowym i jestem ciekaw Chodzi o to, że w dotyk czasem sie zwiesza lub jest niedokładny szczególnie w grach i trzeba wygasić i włączyć ekran żeby spowrotem działał normalnie.Jest to częsty problem w Redmi 5 Plusach - na oficjalnym forum MIUI pełno jest takich tematów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts