Jump to content
  • 0

Mi note 2 czy jednak Mi 6

krzysiekkce

Question

Witam. Planuję zakup nowego telefonu w kwocie +/- 1500zł.

Brałem pod uwagę następujące modele:

- Mi Note 2  - świetna cena obecnie, wygląd OK i szybkość. Słaby aparat ale mam lustrzankę więc zdjęcia głownie w dzień będą raczej OK. Trochę niepokoją mnie posty o słabym ekranie ale wiele osób go sobie bardzo chwali. Olbrzymi plus dla mnie to WE jack i DAC.

Mi 6 - parametry OK, nie wiem czy nie za mały bo obecnie mam niemal 6 cali note2 samsunga. brak jack! Słabsza jakość dźwięku niż mi note2? Wizualnie jakość mnie nie zachwyca...

Mi Mix 2 - trafiają się promocje do mojej kwoty. Wygląd dla mnie na + i parametry. Brak jack przeżyję i jest to teoretycznie dla mnie fajny wybór ale zastanawiam się czy warto dopłacać 400-500zł w stosunku do mi note 2?? Niby mogę ale czy warto?

Czy uważacie, że zdjęcia z mi Nota 2 (jakby nie było flagowca) będą gorsze od 4 letniego samsunga note 2? W dzień w mojej opinii samsung robi ok zdjęcia ale wieczorem nic specjalnego - więc podobnie jak mi note?

Pomóżcie bo mam dylemat

Dziękuj ę

Edited by krzysiekkce

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Jakoś dźwięku na mi6 nie jest taka zła. Ja po przesiadce z mi note gdzie dac był słyszę że jest na mi6 trochè gorszy ale nie drastycznie . Mi nie przeszkadza. Powiem tak wszystko jest kwestią ceny. Jak chcesz tanio to mi note 2. Mi6 będzie szybsza. Dużo lepszy aparat. A jak chcesz wydać więcej to mi max. Ja zastanawiałem się między mi max2 a mi6 i tylko to że nie chciałem wydawać więcej niż 1500zl kupiłem mi6. I powiem że nie żałuję.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka