Jump to content
  • 0

Xiaomi Mi Note 2 vs Redmi Note 5 CN

Kertukos

Question

Witam,
Mam mały dylemat, ponieważ mam zamiar zmienić mojego Redmi Note 3 Pro na coś nowszego, ponieważ mój jest po przejściach (chociaż wciąż idealnie działa). 
Napaliłem się na nowego Xiaomi Redmi Note 5 w wersji chińskiej, która ma mieć swoją premierę w maju.
Budżet już przygotowałem i zostało mi czekać, lecz zauważyłem na GearBest promocję na Mi Note 2 4 GB z polskiego magazynu.
Zastanawiam się czy jest sens czekać na nowość, czy też skorzystać z okazji. Jest to różnica 100 zł, a być może gdy zamówię z chin RN5, to będę zmuszony zapłacić VAT.

W Mi martwi mnie brak LTE (chociaż niektórzy twierdzą, że ten telefon posiada B20), bateria oraz aparat.
Jedynym na razie minusem dla Redmi jest VAT, ponieważ brak NFC jest dla mnie nieistotny.

Jak myślicie? Czekać, czy łapać okazję?

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Tutaj
Sprawdź datę wysyłek, +30 DHL i  <60 przy normalnej dostawie. Przeważnie DHL idzie ok tygodnia, a jak normalna 30 dni, co daje 30 dni na wysyłkę:D
Ale masz rację, w Chinach premiera była, a ja ciągle patrzyłem na wersję globalną, która to jest w przedsprzedaży :D 

Teraz ostateczne pytanie: Mi Note 2 czy Redmi Note 5?

• 0

Tak. Flagowiec, lecz podobna cena, a RN5 jest nowy... Dlatego takie pytanie, bo nie wiem, nie znam się.
Jestem bardziej za Note 2, ale ciągle zraża mnie brak slotu na kartę SD oraz ten aparat, przy czym  wymiana z RN3 Pro wobec RN5 nie jest dużym przeskokiem wydajnościowym. Oba smartfony mają w sobie coś, czego nie ma konkurent. To właśnie mnie nurtuje.