Jump to content

Xiaomi Wifi Radio - Nowy serwer ze stacjami radiowymi [mi-radio.tk]

mulat

Recommended Posts

• 4 weeks later...
W dniu 6.01.2021 o 16:52, Antoni Czaplicki napisał:

Dzięki działa. 

Zmodyfikowałem wtyczkę do bramki aby umożliwić łączenie się do polskiego radia bez host go oraz dodałem tłumaczenia radia i poprawiłem istniejące (np. `Wielkość` na `Głośność`). Oprócz tego aktywowałem normalnie niedostępne opcje programisty (tryb LAN). 

main.bundle.zip 791 kB · 21 pobrań

PS. Wtyczka wymaga zmodyfikowanej aplikacji bądź roota aby ją umieścić

Można gdzieś pobrać ta wtyczkę? 

• 3 months later...

U mnie wszystkie są.
Można powtórzyć procedurę jak na początku postu i dodać do ulubionych. 0616513d444275aaf05db3a8ef68516e.jpg

Wysłane z mojego telefoniku przy użyciu Tapatalka

Jeżeli macie problemy z odtwarzaniem trzeba usunąć stacje z ulubionych i dodać je od nowa (według instrukcji z pierwszego postu).

1 czerwca wygasł stary serwer, jeżeli dawno nie dodawaliście stacji to linki mogły do niego prowadzić.

Ale adres to nadal 130.162.33.218 czy inny?
Gdy w Host Go wpisuje to i biore start to zaraz przełącza się samo na STOP.

"Nie widać stacji: po starcie aplikacji Hosts Go wejdź w telefonie na stronę http://api.ximalaya.com - powinna wyświetlić się strona główna http://mi-radio.tk, jeżeli tak się nie dzieje aplikacja Hosts Go jest źle skonfigurowana. Bez tego kroku nie uda się dodać stacji radiowych, wróć do punktu 1 konfiguracji."

Strona http://mi-radio.tk nie wyświetla się wyskakuej error code app ket misssing or empty.

Mulat czy mógłbyś sprawdzić proszę jeszcze raz?

8 godzin temu, mulat napisał(a):

@Fanek na 130.162.33.218 wszystko działa poprawnie, masz problem z aplikacją Host Go, zobacz czy pomoże po przeinstalowaniu. Apka powinna startować niezależnie jakie wartości tam wpiszesz.

Mam to samo co Mi Ri, Hosts Go startuje i zaraz przechodzi sam na przycisk STOP. Jak wchodze na strone http://api.ximalaya.com mam ten sam komunikat.

Spróbuje jeszcze raz zainstalować Hosts Go, jeśli to nie pomoże co jeszcze można spróbować?

@wojkor a jak u Ciebie?

Sprawdziłem na 3 urzadzeniach android i na jednym w końcu udało mi się aby wyświetlała się strona http://api.ximalaya.com

Na pozostałych dwóch jest ten kod error, nie wiem czemu.
Ale Xiaomi mod 7.13.709  i przy wchodzeniu w radio wyskakuje błąd "żądanie nie powiodło się. Spradz działanie sieci" w drugiej zakładce jest lista ze stacjami uruchamiają się, ale gdy próbuje dodać dodaje się pod chińską stacją (ikonka z opisem krzaczki). Wyłączam hosta i nie zapamietuja się polskie tylko chińskie 😕
W Hosts go włączone Hosta change switch i DNS na 8.8.8.8 i 8.8.4.4

Czy jest to znany problem? da się to zrobić w jakiś inny sposób?
Patrzyłem na ruterze TP-Link Archer A8 i gdy próbuje tam zmienić DNS i tak korzysta z DNS prowidera, wyciągnąłem jeszcze jakiś stary Tp link router sprzed 10 lat ale to samo - idzie po DNS prowidera.

HELP pls

edit: "żądanie nie powiodło się. Spradz działanie sieci"  za każdym razem wyskakuje gdy jest włączony HOSTS GO, gdy wyłącze nie wyskakuje, ale są wtedy tylko chińskie stacje na liście

Edited by Fanek

@Mi Ri masz # przed IP to wyłącza wpis, czyli tak jakby go nie było. Jak zaznaczysz wpis to masz do wyboru ikonkę (#), która odkomentuje i będzie działało.

@Fanek robisz Host Go jak na filmie z youtube, tylko ze zmienionym IP na 130.162.33.218? Nie zmieniaj DNS, trzeba tylko zmienić hosts. Oglądnij filmik jeszcze raz, zatrzymuj na każdym kroku i sprawdź czy masz tak samo.

Edited by mulat

14 minut temu, mulat napisał(a):

@Mi Ri masz # przed IP to wyłącza wpis, czyli tak jakby go nie było. Jak zaznaczysz wpis to masz do wyboru ikonkę (#), która odkomentuje i będzie działało.

@Fanek robisz Host Go jak na filmie z youtube, tylko ze zmienionym IP na 130.162.33.218? Nie zmieniaj DNS, trzeba tylko zmienić hosts. Oglądnij filmik jeszcze raz, zatrzymuj na każdym kroku i sprawdź czy masz tak samo.

Zrobiłem odznacz i wygląda tak, dalej nie działa i inny opis. Nie mówiąc już o tym, że na liście tych wszystkich chińskich znaków radia, nic nowego nie weszło. 

Screenshot_20230605_195737_Chrome.jpg

Screenshot_20230605_195746_Hosts Go.jpg

Screenshot_20230605_195756_Hosts Go.jpg

37 minut temu, mulat napisał(a):

@Fanek robisz Host Go jak na filmie z youtube, tylko ze zmienionym IP na 130.162.33.218? Oglądnij filmik jeszcze raz, zatrzymuj na każdym kroku i sprawdź czy masz tak samo.

Wszystko dokładnie tak robie i Mi home tam gdzie są stacje widze polskie na liście ale dostaje komunikat "żądanie nie powiodło się. Sprawdz działanie sieci"

DNS nie zmieniam, tylko w HOSTS GO zaznaczam na ON.
@mulat  Mi Home przypięty na serwer CN - to nie ma znaczenia?

@Mi Ri  w HOSTS GO zanzacz DNS na ON i wtedy powinny pojawić się stacje, tylko ciekawe czy też dostaniesz błąd "żądanie nie powiodło się. Sprawdz działanie sieci"

Edited by Fanek

@Fanek rozumiem, że masz stacje widoczne na liście. Włącz jedna z nich żeby grała z listy i wróć do główego widoku radia, tam dodaj do ulubionych (serduszko w prawym górnym rogu) . Przełącz później strzałkami na kolejne stacje i też dodaj je do ulubionych. Powinny się dodać i zostać po rozłączeniu Hosts Go. 

@Mi Ri nie mam pomysłów, u większości osób działa. Musisz mieć jakiś błąd w konfiguracji Hosts Go. Ewentualnie wyłącz WiFi i spróbuj zrobić konfigurację na danych komórkowych. 

Edited by mulat
  • Like 1

12 minut temu, mulat napisał(a):

@Fanek rozumiem, że masz stacje widoczne na liście. Włącz jedna z nich żeby grała z listy i wróć do główego widoku radia, tam dodaj do ulubionych (serduszko w prawym górnym rogu) . Przełącz później strzałkami na kolejne stacje i też dodaj je do ulubionych. Powinny się dodać i zostać po rozłączeniu Hosts Go.

O cholera udało się! :D  ja robiłem tak że z listy dodawałem serduszko i za każdym razem wyskakuje błąd "żądanie nie powiodło się. Sprawdz działanie sieci"  . Dodałem teraz i przełaczałem strzałkami w bok na playerze i faktycznie dodały się do ulubionych!  Ja to nawet dodaje na jednym tel, a główną apke mam na drugim tel (na którym nie działa mi ten HOSTS GO).

Wyświetla się teraz że gra chińskie radio na playerze (ikonka chińska stacji) ale leci polska muzyka :)   dzięki wielkie!  Jeśli można wspomóc projekt chętnie dorzuce

5 minut temu, Fanek napisał(a):

O cholera udało się! :D  ja robiłem tak że z listy dodawałem serduszko i za każdym razem wyskakuje błąd "żądanie nie powiodło się. Sprawdz działanie sieci"  . Dodałem teraz i przełaczałem strzałkami w bok na playerze i faktycznie dodały się do ulubionych!  Ja to nawet dodaje na jednym tel, a główną apke mam na drugim tel (na którym nie działa mi ten HOSTS GO).

Wyświetla się teraz że gra chińskie radio na playerze (ikonka chińska stacji) ale leci polska muzyka :)   dzięki wielkie!  Jeśli można wspomóc projekt chętnie dorzuce

A jak zrobiłeś, że host zaczął Ci działać i wyświetlać stacje? Mam moda 7.13.709 i za cholerę nie chce mi ten host zadziałać,. DNS klikam na on, resztę jak chłopaki napisali i d*pa, kompletnie nic się nie pokazuje. 

Wcześniej działało normalnie. 

9 minut temu, Mi Ri napisał(a):

A jak zrobiłeś, że host zaczął Ci działać i wyświetlać stacje? Mam moda 7.13.709 i za cholerę nie chce mi ten host zadziałać,. DNS klikam na on, resztę jak chłopaki napisali i d*pa, kompletnie nic się nie pokazuje. 

Wcześniej działało normalnie. 

Mam apke na 3 urządzeniach android i na jednym działa host, na pozostałych 2 nie. Nie wiem o co chodzi, zobacz na innych tel może w końcu trafisz

11 minut temu, Fanek napisał(a):

Mam apke na 3 urządzeniach android i na jednym działa host, na pozostałych 2 nie. Nie wiem o co chodzi, zobacz na innych tel może w końcu trafisz

Możesz pokazać zrzuty z hosta jak masz, że działa? Chociaż niby robię jak napisali, ale lipa. 

31 minut temu, Mi Ri napisał(a):

Możesz pokazać zrzuty z hosta jak masz, że działa? Chociaż niby robię jak napisali, ale lipa. 

Tak samo mam jak Ty, ale mówie na telefonie i tablecie mi nie działa, działa tylko na drugim tel. Na nim ustawiłem stacje i ładują się teraz na każdym urządzeniu. Mimo że host działa tylko na jednym tel.

Zobacz na innym tel/ tablecie, już na pamięć znam te adresy tyle się nawpisywałem XD

edit: acha jeśli używasz innej apki VPN to może powodować też problem.

Edited by Fanek

18 minut temu, Fanek napisał(a):

Tak samo mam jak Ty, ale mówie na telefonie i tablecie mi nie działa, działa tylko na drugim tel. Na nim ustawiłem stacje i ładują się teraz na każdym urządzeniu. Mimo że host działa tylko na jednym tel.

Zobacz na innym tel/ tablecie, już na pamięć znam te adresy tyle się nawpisywałem XD

edit: acha jeśli używasz innej apki VPN to może powodować też problem.

Boże ... Na 4 telefonie działa i co dziwne, na Wi-Fi nie, ale jak udostępniłem internet z innego telefonu, to od razu. Eh, dziwna ta apka, ale fakt, działa i stacje są widoczne na innym urządzeniu niż to, na którym host. 

Dziękuję wszystkim za pomoc 🖐️