mulat Posted January 12, 2020 Author Share Posted January 12, 2020 (edited) Ostatnio radio działa dość stabilnie. Dodalem opcję monitoringu poprzez stronę: https://stats.uptimerobot.com/V5Y3xCxAlM Jeżeli jakas stacja nie działa przez dłużej niż 10 min to jest problem. --edit-- W celu poprawienia stabilności wypadły trzy stacje Radio Gdańsk, OpenFM Praca, Polskie Radio Trójka Edited March 31, 2020 by mulat aktualizacja - 13/03/2020 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 To radio działa? Bo próbuję normalnie przez zmianę DNSA w ustawieniach. I nie działa. http://ximiraga.ru/ chyba jako jedyne działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orte Posted April 25, 2020 Share Posted April 25, 2020 Działa, teraz sprawdziłem. Tap, tap, tap, Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulat Posted April 25, 2020 Author Share Posted April 25, 2020 1 hour ago, homman said: To radio działa? Bo próbuję normalnie przez zmianę DNSA w ustawieniach. I nie działa. http://ximiraga.ru/ chyba jako jedyne działa. Polecam przeczytać instrukcję ponownie, DNS nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 Padły wszystkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulat Posted May 1, 2020 Author Share Posted May 1, 2020 (edited) Już wszystko działa, staram się naprawiać jak mam czas. Teoretycznie wszystko powinno działać bez problemów z automatycznymi restartami itp. ale serwer jest tak słaby, że czasem się zatyka i potrzebna jest ręczna interwencja. Chyba nie jest źle, statystki są optymistyczne, dużo lepsze niż rok temu. Quote Overall Uptime 100.000% (Last 24 hours) 99.801% (Last 7 days) 99.197% (Last 30 days) Strona radia działa z nową domeną http://mi-radio.ml Edited May 12, 2020 by mulat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jelon Posted May 16, 2020 Share Posted May 16, 2020 Hej, czy da się jakoś wyłączyć dźwięk przy włączaniu radia i przełączaniu kanałów, albo chociaż go trochę przyciszyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulat Posted May 18, 2020 Author Share Posted May 18, 2020 Spróbuj w ustawieniach głośności Gateway. Są różne dźwięki do ściszania. Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jelon Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 Próbowałem, niestety da się wyciszyć wszystko oprócz tego dźwięku. Trochę słabo, bo powiedzmy, że ustawiam sobie cichutko radio i zanim ono się włączy, to jest głośny dźwięk informujący o jego włączeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulat Posted May 28, 2020 Author Share Posted May 28, 2020 Dostałem email od dostawcy serwera, niestety promocja z której korzystałem do tej pory wygasa z dniem 1 sierpnia. Opłata za serwer wzrasta 3 krotnie do 180 zł rocznie.W związku z tym podjąłem decyzję o zakończeniu projektu.Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 No to szkoda...A czy jeżeli aktywni użytkownicy złożyli by na serwer opłatę to projekt istniał by nadal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulat Posted May 29, 2020 Author Share Posted May 29, 2020 Myślę, że tak tylko zastanawiam się nad formą zbiórki. PayPal byłby ok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 Najlepiej zrobić ankietę tu w temacie kto w ogóle jest chętny a nad formą wpłaty zastanowić się później. Myślę ze PayPal mógłby być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulat Posted June 1, 2020 Author Share Posted June 1, 2020 (edited) Dobra wiadomość udało się znaleźć nowy serwer w bardzo korzystnej cenie! Projekt został przedłużony o rok na nowy serwerze 23.234.247.97 zapraszam do testów! Już teraz możecie zacząć słuchać stacji z nowego serwera, trzeba je tylko dodać od nowa zgodnie z instrukcją. Zmianie ulega wpis hosts na 23.234.247.97. Zachęcam do migracji, serwer jest mocniejszy w związku z tym powinien działać stabilniej. Edited June 1, 2020 by mulat 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted June 1, 2020 Share Posted June 1, 2020 Dzięki stacje dodane z nowego serwera tak jak opisane w pierwszym poście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulat Posted June 23, 2020 Author Share Posted June 23, 2020 Obecnie radio nie działa awaria u dostawcy ---edit---Już jest OK Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 Witam.Czy jest jakiś problem od dwóch dni?Radio nie działa...Wysłane z mojego Redmi Note 6 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwo Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 Hej. Znowu radio gra max 15 sekund. Nie wiem czy to tylko u mnie czy u wszystkich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 U mnie to samo Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulat Posted September 17, 2020 Author Share Posted September 17, 2020 (edited) Ostatnio były małe problemy techniczne. Teraz radio działa, sprawdzałem u siebie. Edited September 17, 2020 by mulat 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cieplasek Posted September 17, 2020 Share Posted September 17, 2020 U mnie raz dziś po 15 sekund Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulat Posted September 18, 2020 Author Share Posted September 18, 2020 Używacie nowego serwera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwo Posted September 18, 2020 Share Posted September 18, 2020 Tak, nowego. Teraz wszystko jest w porządku, dzięki ; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulat Posted October 8, 2020 Author Share Posted October 8, 2020 (edited) Dodałem dwie nowe stacje Radio Dzieciom, Radio Nowy Świat oraz instrukcję konfiguracji: https://www.youtube.com/watch?v=C12DIu8QnjM Edited October 9, 2020 by mulat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cieplasek Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 Czy Wam też dzisiaj rwie radio Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 Tak.U mnie rwie. Wysłane z mojego Redmi Note 6 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonipes Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 RMF się zacięło, od kilku dni leci krótki fragment w kolo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 potwierdzam..RMF w kółko leci kilkanaście sekund i koniec. Ciekawe kiedy to naprawią? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwo Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 U mnie to samo, inne stacje również. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Słucham obecnie radio Zet jest ok.ale RMF nadal zapętlone... w kółko kilkanaście sekund.da się to naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulat Posted December 16, 2020 Author Share Posted December 16, 2020 (edited) Stream w RMF FM przestał działać, naprawiłem to przy okazji dzisiejszych zmian (projekt działa na k3s). Włączyłem też powiadomienia na email o nowych postach w tym temacie (myślałem, że mam włączone). PS. w tym tygodniu być trochę niestabilnie, testuję kilka nowych rozwiązań Edited December 17, 2020 by mulat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cieplasek Posted December 17, 2020 Share Posted December 17, 2020 Stream w RMF FM przestał działać, naprawiłem to przy okazji dzisiejszych zmian (projekt działa na k3s). Włączyłem też powiadomienia na email o nowych postach w tym temacie (myślałem, że mam włączone). PS. w tym tygodniu być trochę niestabilnie, testuję kilka nowych rozwiązańDziękuję za poświęcony czas i pracę . Dzięki Tobie mam przyjemniej w kuchni przy radiu złote przeboje . Pozdrawiam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted December 17, 2020 Share Posted December 17, 2020 dziękujemy za pracę przy radiu.dziś niestety nie działa żadne lecz teraz już wiem ze to prace z tym związane. Wysłane z mojego Redmi Note 6 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulat Posted December 17, 2020 Author Share Posted December 17, 2020 (edited) Już radio wróciło, miałem niespodziewane problemy tym tygodniu może jeszcze znikać bo muszę zmienić kilka rzeczy. Z dobrych wiadomości udało się ogarnąć nowy interfejs, stacje pojawiają się w nowym odtwarzaczu. Oczywiście żeby stacje były widoczne trzeba mieć uruchomione Hosts Go. Edited December 22, 2020 by mulat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antoni Czaplicki Posted January 1, 2021 Share Posted January 1, 2021 Dnia 17.12.2020 o 12:39, mulat napisał: Z dobrych wiadomości udało się ogarnąć nowy interfejs, stacje pojawiają się w nowym odtwarzaczu. Oczywiście żeby stacje były widoczne trzeba mieć uruchomione Hosts Go. Jak dodać je w nowym interfejsie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts