Jump to content

Xiaomi Wifi Radio - Nowy serwer ze stacjami radiowymi [mi-radio.ovh]

mulat

Recommended Posts

Ostatnio radio działa dość stabilnie. Dodalem opcję monitoringu poprzez stronę: https://stats.uptimerobot.com/V5Y3xCxAlM
Jeżeli jakas stacja nie działa przez dłużej niż 10 min to jest problem.

--edit--

W celu poprawienia stabilności wypadły trzy stacje Radio Gdańsk, OpenFM Praca, Polskie Radio Trójka

Edited by mulat
aktualizacja - 13/03/2020
  • Like 1

• 1 month later...

Już wszystko działa, staram się naprawiać jak mam czas. Teoretycznie wszystko powinno działać bez problemów z automatycznymi restartami itp. ale serwer jest tak słaby, że czasem się zatyka i potrzebna jest ręczna interwencja. Chyba nie jest źle, statystki są optymistyczne, dużo lepsze niż rok temu.

Overall Uptime

100.000% (Last 24 hours)

99.801% (Last 7 days)

99.197% (Last 30 days)

Strona radia działa z nową domeną http://mi-radio.ml

Edited by mulat

Próbowałem, niestety da się wyciszyć wszystko oprócz tego dźwięku. Trochę słabo, bo powiedzmy, że ustawiam sobie cichutko radio i zanim ono się włączy, to jest głośny dźwięk informujący o jego włączeniu. 

• 2 weeks later...

Dostałem email od dostawcy serwera, niestety promocja z której korzystałem do tej pory wygasa z dniem 1 sierpnia. Opłata za serwer wzrasta 3 krotnie do 180 zł rocznie.

W związku z tym podjąłem decyzję o zakończeniu projektu.

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

Dobra wiadomość udało się znaleźć nowy serwer w bardzo korzystnej cenie! Projekt został przedłużony o rok na nowy serwerze 23.234.247.97 zapraszam do testów!

Już teraz możecie zacząć słuchać stacji z nowego serwera, trzeba je tylko dodać od nowa zgodnie z instrukcją. Zmianie ulega wpis hosts na 23.234.247.97.

Zachęcam do migracji, serwer jest mocniejszy w związku z tym powinien działać stabilniej.

Edited by mulat
  • Like 1

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Stream w RMF FM przestał działać, naprawiłem to przy okazji dzisiejszych zmian (projekt działa na k3s). Włączyłem też powiadomienia na email o nowych postach w tym temacie (myślałem, że mam włączone).

PS. w tym tygodniu być trochę niestabilnie, testuję kilka nowych rozwiązań

Edited by mulat

Stream w RMF FM przestał działać, naprawiłem to przy okazji dzisiejszych zmian (projekt działa na k3s). Włączyłem też powiadomienia na email o nowych postach w tym temacie (myślałem, że mam włączone).
PS. w tym tygodniu być trochę niestabilnie, testuję kilka nowych rozwiązań
Dziękuję za poświęcony czas i pracę . Dzięki Tobie mam przyjemniej w kuchni przy radiu złote przeboje . Pozdrawiam serdecznie

Już radio wróciło, miałem niespodziewane problemy :roll: tym tygodniu może jeszcze znikać bo muszę zmienić kilka rzeczy.

Z dobrych wiadomości udało się ogarnąć nowy interfejs, stacje pojawiają się w nowym odtwarzaczu. Oczywiście  żeby stacje były widoczne trzeba mieć uruchomione Hosts Go.

1.png2.png

Edited by mulat

• 2 weeks later...