garuda Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 telefon leżał nie używany z 1.5 miesiąca i go odgrzebałem do sprzedania. Zostało założone nowe konto- nowy użytkownik i po kilku godzinach telefon padł: przestał reagować na palec a potem i kodu się nie dało wstukać. Ładuje się normalnie, wyświetla godzinę,aktualną datę, jest Wi-fi. Po naciśnięciu mojego palca wyskakuje- wstukaj kod, kod znam, ale ekran nie reaguje:( Co mogę zrobić, żeby się do niego dostać? dzięki pozdro g Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Możliwe, że tylko zawiesił się. Przytrzymaj kilkanaście/kilkadziesiąt sekund przycisk power - telefon powinien uruchomić się ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garuda Posted November 25, 2016 Author Share Posted November 25, 2016 rozładował się do końca, a teraz to już nawet się nie łąduje. Raczej nic z niego nie będzie. Dzięki za podpowiedż @Zexon72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berni Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Cześć, Mam pytanie. Posiadam telefon dopiero kilka dni ale od wczoraj przestał mi działać przycisk "wstecz". Po dotknięciu go nie ma nawet wibracji. Co mogę zrobić lub jak sprawdzić czy namieszane jest coś w ustawieniach czy to jakaś fabryczna wada? Telefon jest z niezmienionym fabrycznym systemem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Daj zrzut ekranu z informacje o telefonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 (edited) Redmi, jeśli kolega wyraził się ściśle i precycyjnie to przycisk "wstecz" przestał mu działać co automatycznie oznacza że do tej pory działał, zatem był ustawiony.. Chyba że nieświadomie i niechcący sam sobie coś w opcjach poprzestawial =) Berni, sprawdź w opcjach. Ustawienia -> dodatkowe ustawienia -> przyciski czy tutaj sam sobie czegoś nie pozmienialeś =) Edited December 21, 2016 by santos 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 uruchom ponownie telefon, mialem podobnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berni Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Uruchomienie ponowne nic nie dało ale... Podłączyłem telefon do ładowania i przycisk w magiczny sposób ożył Nic nie mieszałem w ustawieniach. Po wpięciu kabla ładowania po prostu zaczął działać sam z siebie Tak czy inaczej dziękuję za szybki odzew Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baja Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 (edited) Witam. Podepne sie pod temat. Rowniez mam problem z przyciskami a mianowicie czasem przycisk "lewy" przestaje dzialac, a przycisk prawy "wstecz" zmienia swoja funkcje. Zamiast cofac Otwiera "Menu". Pierwszy raz mam do czyniebia z MIUI wiec moze sam cos przestawiam gestem o czym nie wiem. Wchodzac w ustawienia przyciskow nie mam wcale mozliwosci zmiany ustawienia prawego i srodkowego przycisku, widnieje jedynie mozliwosc ustawienia przycisku Menu. MIUI v8 Global 8.0.7.0 Edited January 7, 2017 by Baja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 @Baja Twój problem leży tutaj 10 minut temu, Baja napisał: MIUI v8 Global 8.0.7.0 Masz w telefonie pseudo Global - oficjalny Global nie istnieje. Odblokuj bootloader, wgraj miuipolska/xiaomi.eu, a skończą się problemy z telefonem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_pako Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 Po wgraniu najnowszej wersja MIUI9, przestały działać przyciski dotykowe na dole ekranu oraz ekran zaczął zachowywać się jakby,go ktoś czasem naciskał. Zdjęcie z systemu w załączniku. Co można z tym zrobić? Dziękuję za wszelkie sugestie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelt Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Spróbuj wgrać ponownie system. Jak nie pomoże zrób pełne wipe łącznie z systemem i data. Oczywiście pamiętaj o zrobieniu kopi najważniejszych danych i zdjęć na zewnętrzny nośnik, kopii w chmurze i wgraniu na kartę sd systemu w zip żebyś mógł od razu po wipe wgrać system bo inaczej zostaniesz bez systemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Ekran masz do wymiany. Poszedł dotyk.Wysłane z MI 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_pako Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 15 godzin temu, pawelt napisał: Spróbuj wgrać ponownie system. Jak nie pomoże zrób pełne wipe łącznie z systemem i data. Oczywiście pamiętaj o zrobieniu kopi najważniejszych danych i zdjęć na zewnętrzny nośnik, kopii w chmurze i wgraniu na kartę sd systemu w zip żebyś mógł od razu po wipe wgrać system bo inaczej zostaniesz bez systemu. Stało się to podczas aktualizacji do MIUI9, telefon zaczął pokazywać błędy i nie dokończył jej jak mi się wydaje.Pomyslalem że warto uaktualnienić ponownie,ale nie chciałem ryzykować,aby czegoś nie popsuć. Czyli Twoimi zdaniem warto i powinno pomóc? 4 godziny temu, Acid napisał: Ekran masz do wymiany. Poszedł dotyk. Wysłane z MI 6 Dlaczego tak sądzisz, stało się to podczas aktualizacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 Nie. Zresztą aktualizacja nie powoduje, że: ekran zaczął zachowywać się jakby,go ktoś czasem naciskał Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_pako Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 8 godzin temu, Acid napisał: Nie. Zresztą aktualizacja nie powoduje, że: ekran zaczął zachowywać się jakby,go ktoś czasem naciskał Twoim zadaniem jest to wynik uszkodzenia elektroniki,czy może mechaniczne coś uciska na ekran,co powoduje takie problemy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_pako Posted April 7, 2018 Share Posted April 7, 2018 Zauważyłem też, że samoczynnie wyłącza się telefon,dziwne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Booomex Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 A działa Ci czytnik linii papilarnych? Ja miałem właśnie te same objawy co u Ciebie włącznie z wyłączaniem się telefonu plus nie działał mi czytnik. U mnie problemem była rozszczelniona bateria która spuchła i nwm chyba po prostu coś wypychała w tym dolnym panelu i nie łączyło. Kupiłem nową baterię, wymieniłem i wszystko powróciło do normy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_pako Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 3 godziny temu, Booomex napisał: A działa Ci czytnik linii papilarnych? Ja miałem właśnie te same objawy co u Ciebie włącznie z wyłączaniem się telefonu plus nie działał mi czytnik. U mnie problemem była rozszczelniona bateria która spuchła i nwm chyba po prostu coś wypychała w tym dolnym panelu i nie łączyło. Kupiłem nową baterię, wymieniłem i wszystko powróciło do normy. Cenna sugestia, dzięki.Ale u mnie czytnik linii papilarnych działa. Czy sam wyciągnąłeś baterię,i jak ocenić spuchniecie baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_pako Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 W telefonie dotyk tak szaleje że najczęściejtrudno obsługiwać telefon.Czasem dotyk działa bez większych problemów,czasem wiele aplikacji samoczynnie włącza się bez kontroli.Dodatkowo nie działają klawisze funkcyjne na dole ekranu włączane dotykiem, środkowy klawisz z czytnikiem linii papilarnych działa.Czasem samoczynnie telefon się wyłącza.Czy macie pojęcie o co może chodzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyx Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 (edited) Mam ten sam problem, ale jest on okresowy, ogólnie telefon sprawuje się dobrze ale średnio 2-3 razy w miesiącu ekran odmawia posłuszeństwa, ekran sam się naciska, przesuwa itd. problem występuje najczęściej przy niskim poziomie baterii (poniżej 20%). Zauważyłem też że większe prawdopodobieństwo wystąpienia tego błędu to też niska temperatura urządzenia... np. na mrozie. System niema znaczenia w moim przypadku na każdym się to zdarza. Moje rozwiązania: 1. Naładować telefon 2. Ogrzać telefon do temperatury pokojowej 20-25*C 3. Docisnąć mocno ekran, lewy górny róg. 4. Czasami pomaga też mocniejsze klepnięcie telefonem np. o szafkę Edited April 8, 2018 by szyx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Booomex Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 Tak, sam. Ja to w sumie miałem porównanie z nową to nie wiem, po prostu było widać wybrzuszenie. Baterii raczej też specjalnie nie będziesz kupował jak to może być nie to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobus Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 Witam, Podpinam się od tematu, u mnie tak samo po instalacji nowego MIUI9 przestały działać przyciski dotykowe na dole ekranu... Próbowałem jeszcze wgrać wcześniejszą wersje MIUI, ale nic to nie pomogło. Tobie udało się rozwiązać problem z przyciskami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts