Jump to content

Xiaomi Mi6 Bestcena

Guest Andeas22

Recommended Posts

Guest Andeas22

Witam,
od 1,5 miesiąca czekam aż Xioami Mi6 pojawi się na aze.pl, ale już zwątpiłem. Dodatkowo obsługa sklepu też nic nie wie, więc zdecydowałem, że trzeba będzie poszukać gdzie indziej. Znalazłem w sklepie BESTCENA za ~ 1,55k (https://bestcena.pl/telefony/xiaomi-mi-6-4g-64gb-dual-sim-czarny?zenid=fatcq6u5hb26v2aeij1c966fp0), czyli w sumie jeszcze cena dla mnie akceptowalna jak za ten smartfon. Ktoś kupował w tym sklepie i coś może powiedzieć? Albo polecić coś lepszego? Z Chin nie zamierzam sprowadzać, bo za dużo czekania i pewnie potem sporo problemów. 

Guest Andeas22

IBG? To jakiś chiński sklep? Chciałbym płacić za pobraniem i mieć gwarancję w PL, a nie później wysyłać telefon na drugi koniec świata i stracić 1,5k. 

IBG? To jakiś chiński sklep? Chciałbym płacić za pobraniem i mieć gwarancję w PL, a nie później wysyłać telefon na drugi koniec świata i stracić 1,5k. 

Oj poczytaj forum. Po pierwsze gwarancja w pl w micenter u acida( tylko nie pytaj kto to acid) . Po drugie taniej i albo wysyłka z chin albo z eu. Przez PayPal masz ochronę kupującego. Resztę znajdziesz na forum. Ale jak chcesz to kup sobie w tym sklepie twoja wola. Ja tam kupuje w wersji ibg i jak na razie nie narzekam. No ale to twój wybór.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

20 minut temu, Andeas22 napisał:

lol, jakie tracenie 1.5k? Kupując w IBG masz gwarancję w MiCenter...

https://www.ibuygou.com/p-official-global-version-xiaomi-mi6-5-15-inch-4g-lte-smartphone-6gb-64gb-snapdragon-835-12-0mp-cam-android-7-1-nfc-dual-rear-cam-four-sided-curved-3d-glass-body---black-10002.html

O zobacz jest Mi6 i to na ibg. Niebywałe nie?? A w temacie kody rabatowe na forum jest link z rabatami . Też niemożliwe ?? Popatrz najpierw, poczytaj , wejdź w dział ibg na forum tam wszystko znajdziesz. I pożądanie przeglądaj sklep.

P.s. to jest wysyłka z eu więc nie będzie naliczony VAT.

Guest Andeas22
Cytat

Note:

The product is only available for Pre-order at the moment,we will ship the goods to you in 10-15 days after it is in stock.

Tak jakby jednak nie.

Zauważyłem jednak, że jest Mix2 i to za 1,6k mniej więcej jak dolarki się na złotówki przeliczy, czyli niewiele więcej niż bym w tej Bestcenie za Mi6 dał. Nie będzie dodatkowych opłat niż te, które wyświetla sklep jako cena produktu?

To może jednak zaryzykuję w PL, łatwiej będzie o swoje walczyć w razie co.

Edited by Andeas22

Note:
The product is only available for Pre-order at the moment,we will ship the goods to you in 10-15 days after it is in stock.
Tak jakby jednak nie.

Zauważyłem jednak, że jest Mix2 i to za 1,6k mniej więcej jak dolarki się na złotówki przeliczy, czyli niewiele więcej niż bym w tej Bestcenie za Mi6 dał. Nie będzie dodatkowych opłat niż te, które wyświetla sklep jako cena produktu?
Kolego co Ty kombinujesz. Dostałeś na tacy wszystko co do szczęścia potrzebne i jeszcze mało?.

Tak jakby jednak nie.

Kolego co Ty kombinujesz. Dostałeś na tacy wszystko co do szczęścia potrzebne i jeszcze mało?.

Przepraszam coś mi tapatalk pomieszal

Panowie ale piszac o gwarancji, piszcie ze nie wszystko jest realizowane w Polsce i moze okazac sie ze trzeba bedzie telefon odeslac albo gdzies do EU, albo nawet do chin w co gorszych przypadkach. Rozumiem przywiazanie do sklepu i polecanie, ale badzmy szczerzy. 

8 minut temu, dzidexx napisał:

Każdy serwis może nie mieć części - będziesz czekał tak samo długo.

Bestcena wg wszelkich znaków na niebie i ziemi kręci wałki z Vat'em. Nie spotkałem jednak złych opinii o ich gwarancyjnych naprawach. Nie spotkałem również info gdzie serwisują.

Tak tak jak najbardziej z tym sie zgadzam, ale pisanie ze IBG to serwis w PL bez dodania, ze moze potrzebna byc jednak wysylka do innego kraju, to troche zbyt duze niedopowiedzenie.

Co do bestceny to mnie rozwalaja ich aukcje z opisem, produkt nowy z zerwana folia producenta stad obnizka, a potem ilosc sztuk: 500. Od razu przed oczami staja mi te popularne swego czasu posty na facebooku, rozdajemy iphony z uszkodzona folia %-)

Guest Andeas22

Dzięki za informacje chłopaki. Co do tej ceny tam podanej - wystarczy, że płacę przez PayPala i oni mi potem wysyłają już bez żadnych dopłat czy z czymś jeszcze trzeba się liczyć?

4 minuty temu, Andeas22 napisał:

Dzięki za informacje chłopaki. Co do tej ceny tam podanej - wystarczy, że płacę przez PayPala i oni mi potem wysyłają już bez żadnych dopłat czy z czymś jeszcze trzeba się liczyć?

Zamawiając z magazynu w UE nie ma żadnych dopłat, a paczka idzie GLS'em bodajże. Zamawiając z Chin warto sobie dokupić dodatkowo za 5% wartości zamówienia ubezpieczenie i w razie VATu zwrócą go. Tutaj masz więcej o tym: https://www.ibuygou.com/newsinfo/import-duty-insurance.html

Jezeli chcesz mi mix 2 zafoliowany mam od oficjalnego dystrybutora - brak problemow z serwisem i czesciami bo to Action SA ktory bez problemowo to robi ( a kilka przeserwisowal mi teli w przeciagu max tygodnia ), ale fakt placisz tez nie dosc ze te +/- 23% wiecej to jeszcze za dobry serwis, coz cos za cos :).
Co do IBG to na 100% bedzie wysylka do CN bo tak drogich czesci rzadko co zamawiaja, zreszta Acid nie raz sie tu wypowiadal czy inni userzy ze mimo iz wykupili ubezpieczenie dodatkowe gw w PL to odsylka i tak byla do CN.

Oczywiscie wybor nalezy do osoby chcacej kupic i trzeba byc w pelni swiadomnym +/- zakupu przez nie polska/oficjalna dystrybucje/hurtownie

• 1 year later...

Czy ktoś ma jakieś dobre lub złe doświadczenia ze sklepem BESTCENA?

Konkretnie to rozważam tam zakup Mi 8:

https://bestcena.pl/smartfony-i-telefony/xiaomi-mi8-6-64gb-dual-sim-czarny

Czy to sprawdzony sklep? I ROM, o którym piszą, jest OK?

Wersja Global - menu w języku polskim, obsługa pasma B20, sklep Google Play, aktualizacje OTA