Fugaci 0 Posted October 21, 2018 Report Share Posted October 21, 2018 WItam. Czy opcja z pierwszego posta jest jeszcze aktualna? Mam Vacumm 1. Strefy są gada po angielsku. Aplikacja 5.4.19 jakoś tak. Zgodnie z tym co powyżej odinstalowałem. Zainstalowałem 5.1.24 wbyieram Singapur odkurzacz znajduje łaczy się otwiera się mapka klilam w "..." i potem nie mogę otworzyć już nic ani general setting ani innej opcji jedynie powrót. Odkurzacz z apki działa. Jakiś sposób na uzyskanie tego TOKENA? Próbowałem jakąs wersje 5.1.17 z ruskiej strony też to samo co wyżej. Coś źle robię? Jakieś pomysły... ? Pozdrawiam. Fugaci Link to post Share on other sites
kundel 0 Posted November 19, 2018 Report Share Posted November 19, 2018 hmmm instaluje aplikacje, która kazaliście wersja tj znaczoną 10567. no ale zamiast mi home, jedynie jakiś proces mi się pokazuje tj com.xiaomi.common co robie nie tak? Link to post Share on other sites
norbo80 0 Posted January 12, 2019 Report Share Posted January 12, 2019 On 8/30/2018 at 3:07 PM, EBE97400 said: Witam serdecznie, posiadam wersję europejską. Po wgraniu .apk woła o aktualizację oprogramowania podczas próby wejścia w General settings. Ktoś coś? Podbijam, mam ten sam problem Link to post Share on other sites
eemadee 0 Posted March 3, 2019 Report Share Posted March 3, 2019 Cześć, Chciałbym nagrać własne komunikaty od zera (użyczyć swojego głosu), a nie zainstalować gotową polską paczkę pobraną z tego forum - to już mam za sobą. W folderze z danym głosem mam komunikaty w formacie wav oraz plik xxx.pkg Czy wystarczy podmienić pliki wav na własne czy może trzeba wygenerować nowy plik xxx.pkg ? Jeśli tak to jak i czym? Podejrzewam, że muszę rozpakować plik xxx.pkg, podmienić pliki na własne i spakować całość do xxx.pkg - tylko jak i czym? xxx - nazwa głosu Link to post Share on other sites
destylator1 0 Posted March 15, 2019 Report Share Posted March 15, 2019 Dzień dobry, zakupiłem parę dni temu odkurzacz Xiaomi MiJia Mi Robot Vacuum. Pobrałem aplikację używając kodu QR dołączonego do instrukcji w zestawie odkurzacza. Aplikację mam zatem aktualną i od prawidłowego producenta. Po założeniu konta w aplikacji nadszedł czas na połączenie odkurzacza oraz aplikacji. Wygląda to tak, że będąc podłączony do mojego WIFI (play LTE 2,4 gh) aplikacja każe nacisnąć 2 przyciski na odkurzaczu aby zresetować wifi, dioda mruga i wszystko wygląda ok. Przechodzę do kolejnego kroku i aplikacja każe wejść do ustawień sieci w telefonie i wybrać nowo utworzoną sieć (bodajże xiaomi-vacuum-jakieścyfry888), po wybraniu sieci i powróceniu do zminimalizowanej aplikacji xiaomi rozpoczyna się proces łączenia. Sieć xiaomi-vacuum, do której jestem podłączony po paru sekundach znika, natomiast łączenie trwa nadal. Po "ukończeniu" łączenia, gdy kółeczko wypełni się do 100% nie wyskakuje żaden komunikat, natomiast zostaję cofnięty do kroku pierwszego, gdzie aplikacja każe zaakceptować mi warunki i ewentualnie zresetować sygnał wifi odkurzacza.. Powtarzałem tę czynność około 20 razy. Dodam, że po którejś udało mi się połączyć, chociaż nie zmieniałem metody, ale niestety nie z moją siecią, a z siecią mojej dziewczyny ORANGE LTE. Niestety jej router nie jest dla mnie dostępny, ponieważ używa go na codzień a odkurzacz nie może być podłączony do obu sieci naraz. Czy ktoś zna sposób w jaki mogę bez problemu sparować odkurzacz z aplikacją używając mojej sieci? Będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam serdecznie Link to post Share on other sites
Gawronnek 78 Posted March 15, 2019 Report Share Posted March 15, 2019 Już nie pamiętam jak to było pierwszy raz, ale nie wiem czy nie powinieneś wybrać swojej sieci wifi a nie tej nowo stworzonej. Mój odkurzacz jest połączony z moją siecią wifi. Link to post Share on other sites
quiet 4 Posted March 16, 2019 Report Share Posted March 16, 2019 Ja też za bardzo nie kojarzę..ale wydaje mi się że wpierw łączysz się przez bt z robotem i poprzez to połączenie konfigurujesz wifi.. Link to post Share on other sites
destylator1 0 Posted March 19, 2019 Report Share Posted March 19, 2019 Nie nie, aplikacja prosi, abym połączył się z siecią WIFI w robocie. Problem leży po stronie mojego WIFI, ponieważ do WIFI dziewczyny ponownie udało mi się podłączyć. Ma ktoś pomysł co może być nie tak z moim wifi? Link to post Share on other sites
quiet 4 Posted March 19, 2019 Report Share Posted March 19, 2019 Jakie masz szyfrowanie ustawione na routerze? Powinno być wpa2-psk aes. Znam też kilka przypadków że zbyt długie hasło/ zbyt skomplikowane powodowało problemy. Link to post Share on other sites
sajmek 0 Posted April 12, 2019 Report Share Posted April 12, 2019 Pytanie czy tego tokena da się wydobyć w jakiś inny sposób? Mam zainstalowaną tą ruską apke ale gdy próbuje wejść w general setting to wyświetla się komunikat aby zaktualizować aplikacje. Jest gdzieś najnowszy (lub taki z którego da się wejść w general setting) mi home zmodowany przez ruskich specjalistów? Link to post Share on other sites
cahar 0 Posted October 10, 2019 Report Share Posted October 10, 2019 Pytanie do znawców tematu. Czy nadal opłaca się kupić ten model czy lepiej myśleć o czymś nowszym . Akurat mam możliwość zakupu za 900 nowego na gwarancji z polskiego sklepu (sieciówka). Link to post Share on other sites
jaq71 9 Posted October 11, 2019 Report Share Posted October 11, 2019 Zależy jakie masz potrzeby, mopowanie podłogi? To zdecydowanie nie kupować - ale czy jedną szmatką oblecisz 40/50 m2 bez płukania?? Masz większą powierzchnię? Mop ma ograniczenie chyba w okolicach 70m? Bram zapisywania map to może być niedogodność - jeśli potrzebujesz tego. Napisz czego wymagasz i o czym "śnisz" w kwestii robocika. ps. nasz buja się dwa lata i nie mam ochoty zastanawiać się jak wygląda świat bez niego Link to post Share on other sites
cahar 0 Posted October 11, 2019 Report Share Posted October 11, 2019 1 godzinę temu, jaq71 napisał: Zależy jakie masz potrzeby, mopowanie podłogi? To zdecydowanie nie kupować - ale czy jedną szmatką oblecisz 40/50 m2 bez płukania?? Masz większą powierzchnię? Mop ma ograniczenie chyba w okolicach 70m? Bram zapisywania map to może być niedogodność - jeśli potrzebujesz tego. Napisz czego wymagasz i o czym "śnisz" w kwestii robocika. ps. nasz buja się dwa lata i nie mam ochoty zastanawiać się jak wygląda świat bez niego Szukam czegoś co w miarę porządnie odkurzy w momencie nieobecności w mieszkaniu , około 55m2. Jeśli chodzi o mopowanie, jakoś mam wrażenie że obecny sposób jest daleki od ideału , tak jak pisałeś, jak można oblecieć na jednej szmacie całe mieszkanie... Myślałem o 1s z uwagi na trochę odświeżone bebechy jak i parę dodatkowych funkcji w aplikacji jak ściany wirtualne czy strefy "no go". Cena nie jest specjalnie większą bo około 1100,- z magazynu w PL. No i tak właśnie się bujam z decyzją . Link to post Share on other sites
jaq71 9 Posted October 12, 2019 Report Share Posted October 12, 2019 Mam odkurzacz, dosyć wypasiony Dyson i odpalany jest do sporadycznego oblecenia katów i odkurzenia filterka w xiaomi To jak z klima w aucie, można żyć bez, ale to męczarnia w gorace lato. Link to post Share on other sites
Gawronnek 78 Posted October 13, 2019 Report Share Posted October 13, 2019 Ja mam prawie 2 lata V1, normalny odkurzacz leży w piwnicy, był sporadycznie przynoszony, ale teraz na uzupełnienie V1 kupiłem Xiaomi Mi Handheld I normalny odkurzacz, zamieszkał na stałe w piwnicy, bo nawet nie ma jak go sprzedać. Link to post Share on other sites
tombik87 0 Posted January 8, 2020 Report Share Posted January 8, 2020 Witam Czytam od kilku dni forum bo myślę o zakupie odkurzacza i waham się między robotem pierwszej generacji z media makrt z gwarancją albo s50 z alli...wiem że s50 ma większe możliwości, aktualizacje (dodam że mopowanie jest mi zbędne). Moje pytanie jest takie czy robot pierwsze generacji dostaje jakieś aktualizacje? Czy można zmodyfikować aplikację? Jest w nim po jakiejś przeróbce sprzątania możliwość danego obszaru, zrobienia wirtualnej ściany lub podziału na pokoje? Proszę o pomoc doświadczonych użytkowników Pozdrawiam Tobiasz Link to post Share on other sites
Recommended Posts