Sign in to follow this  
Kitek10

W telefonie nie działa WIPE ALL i nie przywraca ustawień fabrycznych

Recommended Posts

Witam

Mam problem z moim telefonem Xiaomi Redmi Note 2, chciałem wgrać sobie ROM Miui Polska robiłem wszystko zgodnie z instrukcją ale w opcjach programistycznych nie wyskakiwał mi nawet "Status odblokowania" oczywiście zgoda była od "chińczyków" zainstalowałem Miunlock i gdy chciałem odblokować telefon doładowało się od 50% i wyskoczyło mi że telefon jest już odblokowany. Gdy chciałem to sprawdzić w  ADB po wpisaniu "fastboot oem device-info" wyskakiwał błąd FAILED (remote: unknown command) finished. total time: 0.005s ale to zostawiłem. Potem odpaliłem Miflash pobrałem ROM z MIui Polska i zrobiłem znowu zgodnie z instrukcją. Po kliknięciu Flash wyskoczyło Device is busy. Odczekałem trochę pasek doszedł do końca i wyskoczył jakiś bład. Zresetowałem telefon i czekałem aż system się uruchomi czekałem ok. godziny i nic. Zresetowałem wszedłem do recovery i zrobiłem Wipe All wyszkoczyło że przebiegło pomyślnie i znów reset telefonu po czym wyskakuje logo Xiaomi i trzy kropeczki że niby system się ładuje też przez długi czas (ostatnim razem Wipe tez był zrobiony i trwało dosłownie kilka chwil) teraz czekam kolejną godzinę aż system się załaduje ale nic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chyba nie wszystko robiłeś zgodnie z instrukcją . Dokładnie to chodzi o to , że masz telefon z procesorem MTK . Po pierwsze Redmi Note 2 nie na zablokowanego bootloadera , po drugie system xiaomi.eu instaluje się w twrp a nie w miflash .

Edited by mariusz.ur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this