Pileusz Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 Siemano, mam problem z dotykiem. Nagle parę dni temu wlaczylem gre i się kapnąlem ze nie da się grac bo dotyk jest spóźniony. Zaczęło się to na wersji MIUI 9.2.2.0 , poczekalem na aktualizacje 9.2.3.0 ale niestety nic się nie zmieniło . Telefon w wersji global z polskiej dystrybucji. Spotkał się ktoś z czymś takim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fallen Posted March 24, 2018 Share Posted March 24, 2018 Witajcie. Stałem się niedawno szczęśliwym(jak na razie) posiadaczem Mi6 (Global). Wszystko jest ok, jednak(żeby nie zakładać nowego tematu to podepnę się tutaj): Zainstalowałem wczoraj aktualizację do MIUI 9.2.3.0 OCAMIEK(Android 8.0), i o ile na MIUI 9.2.2.0 NCAMIEK (Android 7.1.1) wszystko było ok, to teraz -zużycie ramu wzrosło o 25 punktów procentowych, czyli o 50%, ale jak nawłączam aplikacji to zużycie sę nie zmienia i bardziej irytujący problem Korzystam z internetu od Aero2, jak wiecie (albo nie) co gdzinę trzeba wpisywać kod CAPTCHA, i o ile na androidzie 7 nie było z tym problemu, to po aktualizacji najpierw wyświetla mi systemowy komunikat że przekroczyłem limit danych i żeby zalogować się do sieci. Po kliknięciu otwiera się strona z CAPTCHA, jednak po wpisaniu odłącza mnie od internetu i dopiero restart telefonu przywraca możliwość korzystania z internetu. Wiem że nie zajmujecie się globalem, ale może wiecie jak to naprawić albo jak wrócić na MIUI 9.2.2.0 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwajer Posted March 24, 2018 Share Posted March 24, 2018 Też miałem problem z aero ale da się go naprawić usuwając pewna apke przez adb. Załączam sreena jakie komendy należy wpisać zaczynając od tej adb devices Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fallen Posted March 24, 2018 Share Posted March 24, 2018 (edited) RAM się jakoś stabilzuje, wolny RAM wzrósł o 8 pkt.%. Co do tej instrukcji, wolę się upewnić żeby nic nie zepsuć i nie stracić gwarancji. ADB i platform tools pobieram z https://androidfilehost.com/?fid=24521665358595410 ? Czy od razu instalować SDK? Ale "pixel drivers"? To chodzi o sterowniki do telefonu? Edited March 24, 2018 by Fallen Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted March 24, 2018 Share Posted March 24, 2018 Wgrać najnowsza wersję Global Developer. Zgłosić się po odblokowanie bootloadera, połączyć z kontem urządzenie, poczekać 72h i Flash 9.2.2.0 przez MiFlasha. Potem czekać na 9.5.3.0 Stable albo spróbuj od razu 9.5.3.0 Nightly. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fallen Posted March 24, 2018 Share Posted March 24, 2018 (edited) Ładnie to brzmi, ale jednak poczekam na aktualizację do kwietnia. Tyle że chętnie bym resetował internet bez ponownego uruchamiania. Druga sprawa - da się jakoś wyłączyć komunikaty o aktywacji kart SIM? O ile wcześniej mogłem że usunąć z paska powiadomień to teraz pojawia mi się monit na całym ekranie i jak się zamknie to za chwilę od nowa. Kliknalem przycisk weryfikuj ale dostałem komunikat że nie dało się wysłać SMS, mimo że Kasa z konta poszła EDIT. Zrobiłem wszystko według instrukcji, jednak nic to nie dało. Problem występuje nadal, macie jakiś pomysł w jaki inny sposób można to ominąć? Edited March 25, 2018 by Fallen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts