dawciobiel 2 Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Jaka aplikacja do podłączenia telefonu do komputera, tak aby: - przesyłać zdjęcia, video, pliki - aby była możliwość pisania SMS'ów na komputerze Do tej pory używałem AirDroid. Polecacie coś lepszego? Link to post Share on other sites
majoballs 6 Posted March 25, 2018 Report Share Posted March 25, 2018 KDE Connect ale to jak masz Linuksa najlepiej z KDE. Link to post Share on other sites
silver2004 3 Posted April 2, 2018 Report Share Posted April 2, 2018 dawciobiel MyPhoneExplorer polecam Link to post Share on other sites
joncodiro 2 Posted April 2, 2018 Report Share Posted April 2, 2018 Również my phone Explorer Kopia zdjęć i kontaktów Opcja automatycznej synchronizacjiTylko wcześniej trzeba ustawić w opcji USTAWIEŃWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
MST 23 Posted April 6, 2018 Report Share Posted April 6, 2018 (edited) KDEConnect po wifi na Linux Edited April 6, 2018 by MST 1 Link to post Share on other sites
Namaste 0 Posted April 16, 2018 Report Share Posted April 16, 2018 Ma może ktoś zainstalowany Pushbullet na Xiaomi Mi6 ? Główne pytanie to czy nie ma problemów z synchronizacją i wysyłaniem SMSów z komputera ? Link to post Share on other sites
kubajec 1 Posted April 25, 2018 Report Share Posted April 25, 2018 (edited) Jeśli dobrze rozumiem problem GUI My phone Explorer podłaczanie do zwykłego przeglądu plików /katalogów Niżej podane pakiety dotyczą fedory sudo dnf check-update sudo dnf update sudo dnf install android-tools.x86_64 : Android platform tools(adb, fastboot) -- narzędzia do grzebania w telefonie (CLI) sudo dnf install jmtpfs simple-mtpfs.x86_64 : Fuse-based MTP driver (telefon widziany jak dysk) w graficznym menadżerze plików właściwym dla naszego środowiska graficznego. Ubuntu sudo apt update sudo apt install jmtpfs android-tools-adb android-tools-fastboot Jeżeli ktoś chciałby się bawić w czystej konsoli sudo mtp-detect Jak dostaniemy mniej więcej takie coś jak niżej jest ok Listing raw device(s) Device 0 (VID=0fee and PID=01cb) is UNKNOWN. Please report this VID/PID and the device model to the libmtp development team Found 1 device(s): 0fee:01cb @ bus 1, dev 9 Attempting to connect device(s) Android device detected, assigning default bug flags Robimy sobie katalog do montowania telefonu mkdir ~/XiaomiData Montujemy telefon jmtpfs ~/XiaomiData Odmontowujemy telefon fusermount -u ~/XiaomiData Jeśli nie chce nam się pamiętać komend robimy alias np. taki alias zamontujtel="jmtpfs ~/XiaomiData" alias odmontujtel="fusermount -u ~/XiaomiData" Edited April 25, 2018 by kubajec Link to post Share on other sites
langolier 1 Posted April 24, 2020 Report Share Posted April 24, 2020 (edited) Telefon Xiaomi Mi 9 Lite, zaktualizowany software i wszelkie oprogramowanie systemowe. Też szukam aplikacji do eksploracji telefonu i backupu bez korzystania z chmury Xiaomi. Odnalazłem w sieci i zainstalowałem Mi PC Suite (najnowsza wersja 3.2.1.3111), opisany jako "The Official Mi device desktop client" na stronie http://pcsuite.mi.com/, ale nie chce on się połączyć z moim MI 9 Lite, proponuje za to jakąś aktualizację telefonu (), więc obawiam się to robić, żeby czegoś nie zepsuć. Komunikat od Mi PC Suite: "You need to update your device before using PC Suite. Update your device before connecting." Program prosi o wejście w tryb Fastboot mode i że będzie robić flash telefonu - czego się obawiam (jaka to niby ma być aktualizacja ?) Czy ktoś przeszedł taką procedurę update przez ten program, jest ona bezpieczna i skuteczna ? Edited April 24, 2020 by langolier Link to post Share on other sites
raftter 1 Posted May 10, 2020 Report Share Posted May 10, 2020 (edited) Ja łączę się przez My Phone Explorer. Używałem go jeszcze z Sony Erikssonem i z ciekawości podłączyłem go do telefonu z Androidem. Prosty i skuteczny. Tyle że można go używać jeśli oba urządzenia są tej samej sieci. Edited May 10, 2020 by raftter Link to post Share on other sites
rock'n'rolla 286 Posted May 11, 2020 Report Share Posted May 11, 2020 Xender Link to post Share on other sites
QMiui 11 Posted May 13, 2020 Report Share Posted May 13, 2020 (edited) Dnia 10.05.2020 o 20:50, raftter napisał: Ja łączę się przez My Phone Explorer. Również używam tego programu, masz możliwość połączenia za pomocą wi-fi (z tej opcji korzystam najczęściej - gdy zależy mi na czasie a mam coś na cito do wrzucenia lub wyciągnięcia z telefonu), opcja po USB lub bluetooth. Edited May 13, 2020 by QMiui Link to post Share on other sites
Recommended Posts