filipO21 10 Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 Ale zmian w aparacie brak pewnie? Czy są jakieś drobne? Link to post Share on other sites
mytoogarow 1 Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 Ja nie zauważyłem. Ktoś wcześniej pisał gdzieś że niby lepiej na powiększeniu zdjęcia. Może i takWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
misiuzeb 0 Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 Na tym romie często w przeglądarce " kurza twarz". Przy zmianie orientacji ekranu za każdym razem. RN4x. Link to post Share on other sites
MichalSP 0 Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 U mnie na RN4x to samo... Mocno irytujące... Link to post Share on other sites
Karls 206 Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 Jaka przeglądarka? U mnie na mi 5 + chrome wszystko w porządku. Link to post Share on other sites
MysticHussar 3 Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 Na 7.0 miałem cały czas kilka skrótów. Po przejściu na 8.0 też były. No ale usunąłem jeden a później drugi i za uja nie da się tego przywrócić. Instalowałem starego Tapatalka i najlepszego. Robiłem wipe cache i dalvik. Nic. A Panel sterowania "pyta" o możliwość robienia skrótów na pulpicie?U mnie działa to bez zarzutu. Wykonałem wipe data (tak to był błąd, ale przywróciłem ustawienia z chmury xd), cache, dalvik.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
MichalSP 0 Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 42 minuty temu, Karls napisał: Jaka przeglądarka? U mnie na mi 5 + chrome wszystko w porządku. Chrome stabilna. Czyszczenie danych nie pomaga, reinstalacja też nie Link to post Share on other sites
Karls 206 Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 A jaka dokładnie wersja? U mnie na 65.0.3325.109 jest ok. Link to post Share on other sites
MichalSP 0 Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 (edited) Dokładnie ta sama co u Ciebie Ale na becie jest to samo... Edited March 24, 2018 by MichalSP Link to post Share on other sites
Karls 206 Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 Czyli chyba jakiś bug specyficzny dla RN4x. Ciekawe czy na jakiś innych telefonach też się powtórzy? Link to post Share on other sites
225rgnusmas 10 Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 Ogólnie mam wrażenie, że bateria trzyma gorzej niż na Globalu. Na miui eu. jestem kilka dni. Różnicę widać tu sot około 5-6h i niecałe dwa dni... na globalu 2 dni norma, nie mniej sot 7 minium. Jednak eu pięknie wygląda - na jakiś czas zostaję. Link to post Share on other sites
Karls 206 Posted March 24, 2018 Report Share Posted March 24, 2018 ROM musi się ułożyć. Początkowo bateria może trzymać krócej. Link to post Share on other sites
JacekBB 119 Posted March 25, 2018 Report Share Posted March 25, 2018 Rom oregano jest ok. Bez wipe. Ale nie idzie ustawić skrótu na pulpit z dyskusja o Mi5. Reszta działa ok Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
MichalSP 0 Posted March 25, 2018 Report Share Posted March 25, 2018 (edited) 11 godzin temu, Karls napisał: Czyli chyba jakiś bug specyficzny dla RN4x. Ciekawe czy na jakiś innych telefonach też się powtórzy? Faktycznie chyba tylko mido to dotyczy, bo na xiaomi.eu też tylko właściciele tego modelu piszą o tym Śledztwa ciąg dalszy. Problem występuje na Chrome, operze, Firefoxie, ale nie występuje na Samsung internet browser... Edited March 25, 2018 by MichalSP Link to post Share on other sites
KanedaBack 0 Posted March 25, 2018 Report Share Posted March 25, 2018 Jeśli chodzi o jakość zdjęć specjalnie zrobiłem testowo foty przed i po update. Mogę powiedzieć że zdjęcia maja dużo więcej szumów. Czasami nawet przy dobrym świetle ale jednolitej powierzchni potrafi zrobić szumy jak przy ISO6400. Moim zdaniem coś tu poszło nie tak. Link to post Share on other sites
mrosi 1,327 Posted March 25, 2018 Report Share Posted March 25, 2018 Idąc tropem myśli przewodniej @ZduneX25: "MI6/MIX2 otrzymują aktualizację do Androida O (8.0). (...) Niektóre funkcje mogą jeszcze nie działać i będą sukcesywnie i w miarę możliwości poprawiane"". Zrobiłem MiFlash chińskim ROMem dev 8.3.22 i ponownie zainstalowałem ROM MIUI Polska/EU. I jak dotąd wszystko hula jak trzeba. Przynajmniej na Mi MIX2... Link to post Share on other sites
mytoogarow 1 Posted March 25, 2018 Report Share Posted March 25, 2018 Jeśli chodzi o jakość zdjęć specjalnie zrobiłem testowo foty przed i po update. Mogę powiedzieć że zdjęcia maja dużo więcej szumów. Czasami nawet przy dobrym świetle ale jednolitej powierzchni potrafi zrobić szumy jak przy ISO6400. Moim zdaniem coś tu poszło nie tak. Wrzucisz sampla before/after?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
MaxPrime 62 Posted March 25, 2018 Report Share Posted March 25, 2018 Ta wersja jest bardzo przyzwoita według mnie. Aparat na duży plus względem 8.3.15, gdzie szumy były wręcz nie do zaakceptowania, teraz zdjęcia jak dla mnie są super SoT trochę spadł, ale to drobny szczegół bo to nie jest kolosalna różnica (ok. 20 min krócej trzyma teraz). Nie ma żadnych błędów (póki co ). Link to post Share on other sites
marcinj6 118 Posted March 25, 2018 Report Share Posted March 25, 2018 No ja mam dokładnie tak samo jak Ty. Też SoT miałem lepszy na początku a teraz 3-4h ogólnie telefon kiedyś działał szybciej ale już ma ponad 2 lata więc za niedługo pasowało by wymienić ale jedynie na redmi note 5 pro albo coś innego z podobnymi parametrami. Za swojego redmi note 3 pro kenzo zapłaciłem 1060zl i chciałbym tyle przeznaczyć na nowy:)Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
lockerek 78 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 Mi na tej wersji dużo zżera energi Sygnał sieci ponad 39 % Link to post Share on other sites
ArtBa 5 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 Od 3 tygodni obcina godzinę. Komuś jeszcze? Sent from my Mi-4c using Tapatalk Link to post Share on other sites
JacekBB 119 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 Zmień se motyw. Restart. Pisz potem Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Viara 25 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 2 godziny temu, lockerek napisał: Mi na tej wersji dużo zżera energi Sygnał sieci ponad 39 % mi 50% .... jakieś rady na to ? Link to post Share on other sites
JacekBB 119 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 mi 50% .... jakieś rady na to ?Zaraz Ci doradza full wipe. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 2 Link to post Share on other sites
Marrik 23 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 Czy wersja ta jest na Redmi 4X? Mam wersję 8.3.8 i jak sprawdzam aktualizacje to jest info że MIUI jest aktualne.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Pabian 13 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 Redmi 4 Pro. Zmniejszyło się zużycie RAMu o około 300 MB. Teraz mam wolne 1,6-1,7 z 3GB. No chyba, że to tylko na początku tak będzie Link to post Share on other sites
AdamKli 119 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 Działa Wam dioda powiadomień przy nowym sms? Mi5 oreo. Link to post Share on other sites
Alucard 45 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 Redmi 3 Przy próbie wyszukania czegokolwiek w opcjach wywala do pulpitu Link to post Share on other sites
ZduneeeK 8 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 (edited) @Marrik i @pawellabedz wasza dyskusja jest bezcelowa i nic nie wnosi, a tylko zaśmieca ten wątek. A co do tej wersji na redmi 4x wszystko działa, brak błędów. Edited March 26, 2018 by ZduneeeK Link to post Share on other sites
Nezumi 2,096 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 Panowie @Marrik i @pawellabedz proszę przyhamować piętami, bo kolejne warny nie będą już tylko "punktami"... @Marrik Zanim napiszesz post tego typu, to najpierw sprawdź instalując ręcznie, czy wszystko gra, OTA nie jest niezawodne... Nic na tym świecie nie jest niezawodne... Mi5 na Oreo działa na tym patchu przyjemnie. Problem z siecią i wyzeraniem baterii jak na razie się nie pojawił, telefon przestał sie blokować sam i zwieszać. Działa jak na 7.0. 1 Link to post Share on other sites
bolo-70 2 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 8 minut temu, Nezumi napisał: Panowie @Marrik i @pawellabedz proszę przyhamować piętami, bo kolejne warny nie będą już tylko "punktami"... @Marrik Zanim napiszesz post tego typu, to najpierw sprawdź instalując ręcznie, czy wszystko gra, OTA nie jest niezawodne... Nic na tym świecie nie jest niezawodne... Mi5 na Oreo działa na tym patchu przyjemnie. Problem z siecią i wyzeraniem baterii jak na razie się nie pojawił, telefon przestał sie blokować sam i zwieszać. Działa jak na 7.0. U mnie natomiast zawiesza się,ale bardziej gubi sieć i nie ma LTE co najwyżej 3G Link to post Share on other sites
Nezumi 2,096 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 7 minut temu, bolo-70 napisał: U mnie natomiast zawiesza się,ale bardziej gubi sieć i nie ma LTE co najwyżej 3G U mnie takich problemów nie ma . Instalowane normalnie, bez wipe etc. @JacekBB Błagam Cię, mało ci ostrzeżeń i banów za spam i posty bez sensu? Link to post Share on other sites
AdamKli 119 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 @Nezumi dioda powiadomień też działa prawidłowo? Link to post Share on other sites
Nezumi 2,096 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 Przed chwilą, AdamKli napisał: @Nezumi dioda powiadomień też działa prawidłowo? Tak, żadnych problemów większych na tym aktu nie mam... W sumie, odpukać, jak na razie nie było nic, co by mnie jakoś zaniepokoiło... Apki odpalają się normalnie, brak zwiech i automatycznego blokowania sie ekranu podczas uzywania, nie zjada na razie baterii... 1 Link to post Share on other sites
Marrik 23 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 [mention=42203]Marrik[/mention] Zanim napiszesz post tego typu, to najpierw sprawdź instalując ręcznie, czy wszystko gra, OTA nie jest niezawodne... Nic na tym świecie nie jest niezawodne...No i to jest odpowiedź. Nie wiedziałem co jest grane i stąd moje pytanie no ale ktoś się przyczepił i stąd wyszła dyskusja jaka wyszła.Czy teraz każdą aktualizacje trzeba będzie wgrywać przez TWRP?Skoro tak to przydałoby się to zmienić w pierwszym poście, że dana aktualizacja jest niedostępna OTA.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Recommended Posts