kulert 0 Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Cześć. Czy posiada ktoś z was wiedze jak zarządzać wyświetlanymi kontaktami w książce kontaktów. Mam zainstalowanego whatsappa i skubany nie wiem jak ale dodał automatycznie wszystkie kontakty do głównej książki kontaktów tak że teraz mam mnóstwo widocznych duplikatów. Na asusie jak i samsungu można było wybierać jakie kontakty mają wyświetlane (np. z SIM1 , SIM2, Google czy Whatsap) tutaj tego znaleźć nie mogę. Dzięki, Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
mariusz.ur 239 Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 @kulert jeśli masz aplikację kontakty od googla to w aplikacji prawy górny róg - trzy kropki / dostosuj widok / dostosuj . Link to post Share on other sites
orte 20 Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Można było scalić (połączyć) kilka wpisów w jeden przed aktualizacją do Oreo. Teraz nie ma takiej opcji Dobrze, że żona nie narzeka, bo tez nie mam pomysłu. @mariusz.ur nie ma niestety takiej opcji w A1 na Oreo. Link to post Share on other sites
mariusz.ur 239 Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Teraz sprawdziłem i ta opcja i tak jest tylko do konta google . Moim zdaniem powinno zadziałać to - kontakty/ ustawienia/ konta i usunąć whatsapp . Link to post Share on other sites
orte 20 Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Ani w apce "Kontakty" wybranej z menu, ani w "Telefon" z ekranu głównego nie ma takich opcji do wyboru. W "Kontakty" nie ma zdublowanych wpisów, pokazuje tylko te z Google, za to w "Telefon" jest ten problem z kilkoma kontami. Pytanie dodatkowe, jak zrobić w A1 zrzut ekranu? W Mi6 nie ma z tym problemów, a tu kombinuję i nie widzę. Link to post Share on other sites
mariusz.ur 239 Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 (edited) Ściszanie i przycisk zasilania jednocześnie . Jeśli pokazuje tylko w telefonie podwójne kontakty to muszą tam być ustawienia co ma być wyświetlane . Aplikacja telefon i kontakty są podobno z AOSP a nie od Google . Edited March 20, 2018 by mariusz.ur Link to post Share on other sites
orte 20 Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 (edited) Nic tam nie ma, czyli lipa Apkę "Kontakty" pomijam bo tam jest OK. Tap, tap, tap, Tapatalk Edited March 20, 2018 by orte Link to post Share on other sites
mariusz.ur 239 Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 (edited) No to take jak pisałem wcześniej tylko nie w aplikacji telefon a bezpośrednio w ustawienia/ konta i usuń konto Whatsapp . W aplikacji kontakty musi być opcja wyświetlania . Jak nie ma trzech kropek u góry to użyj klawisza funkcyjnego menu . Edited March 20, 2018 by mariusz.ur Link to post Share on other sites
orte 20 Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 (edited) OK, pomogło wywalenie konta WhatsApp. Problem niby rozwiązany, ale nie do końca mi się te rozwiązanie podoba. Wolałbym móc wybrać co ma się wyświetlać, a najlepiej móc te kontakty scalić w 1 wpis Brak konta, to brak też synchronizacji itp. Edited March 20, 2018 by orte Link to post Share on other sites
kulert 0 Posted March 21, 2018 Author Report Share Posted March 21, 2018 Też usunąłem Whatsapa z kont ale czy faktycznie nie spowoduje to teraz że nowo wpisane kontakty nie będą już widoczne przez whatsapa ? bo sie on juz nie synchronizuje z googlem ? Link to post Share on other sites
gawllo 7 Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 (edited) A no rzeczywiście Telefon pokazuje co innego niż Kontakty Edited March 21, 2018 by gawllo źle przeczytałem Link to post Share on other sites
lukikow 2 Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Ja rozwiązałem problem aplikacją kasującą dublujące się wpisy. Niestety nie miała ona opcji scalania kontaktów. Link to post Share on other sites
qchcik 0 Posted March 11, 2019 Report Share Posted March 11, 2019 Dnia 23.03.2018 o 08:50, lukikow napisał: Ja rozwiązałem problem aplikacją kasującą dublujące się wpisy. Niestety nie miała ona opcji scalania kontaktów. Po usunięciu dubli wszystko działa jak należy? Konto whatsapp nie dodaje się ponownie i nie podwaja kontaktów ? z innej beczki, usunąłem(odinstalowałem) duo w pierwszym dniu użytkowania telefonu i tak dodaje mi się w ustawienia/konta konto tej zacnej aplikacji. Czasami konto sim ( po aktualizacji do PIe) konto jakdojade ( nie wiem po co) Czy ktoś wie jak wymusić na android one aby konta nie dodawały się automatycznie ? Link to post Share on other sites
janjelon 0 Posted March 13, 2019 Report Share Posted March 13, 2019 Dnia 11.03.2019 o 10:30, qchcik napisał: Po usunięciu dubli wszystko działa jak należy? Konto whatsapp nie dodaje się ponownie i nie podwaja kontaktów ? z innej beczki, usunąłem(odinstalowałem) duo w pierwszym dniu użytkowania telefonu i tak dodaje mi się w ustawienia/konta konto tej zacnej aplikacji. Czasami konto sim ( po aktualizacji do PIe) konto jakdojade ( nie wiem po co) Czy ktoś wie jak wymusić na android one aby konta nie dodawały się automatycznie ? Konto i wpisy z whatsapp dodają sie ponownie po użyciu tej aplikacji niestety. Link to post Share on other sites
LeBomB 12 Posted March 21, 2019 Report Share Posted March 21, 2019 Wchodząc w kontakty i klikając w prawym górnym rogu na kółko z ikoną Twojego konta Google nie masz opcji wyboru z jakiego konta mają być wyświetlane kontakty? Link to post Share on other sites
maryooo 0 Posted December 1, 2020 Report Share Posted December 1, 2020 Odgrzewam temat. Mam kilka adresów e-mail wpisanych w telefon i z wszystkich tych kont widzę w kontakty. Czy jest jakiś sposób żeby ściągać pocztę z wszystkich adresów ale widzieć kontakty tylko z jednego? Link to post Share on other sites
Recommended Posts