Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć misie :) 

Mam jeden mały problem otóż chciałbym wymienić uszkodzony ram w moim telefonie ,ale niestety szukam tego komponentu już parę ładnych minut a to na naszym polskim allegro czy chińskim aliexpress czy ma ktoś pomysł/wiedzę jak się to ustrojstwo fachowo nazywa ? :D 

Posted
Cześć misie  
Mam jeden mały problem otóż chciałbym wymienić uszkodzony ram w moim telefonie ,ale niestety szukam tego komponentu już parę ładnych minut a to na naszym polskim allegro czy chińskim aliexpress czy ma ktoś pomysł/wiedzę jak się to ustrojstwo fachowo nazywa ?  
Nie da się raczej wymienić samego RAMu. Trzeba wymienić cała płytę główną.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Posted
A z jakiego powodu nie da się wymienić (pytam poważnie, jako elektronik z wykształcenia) ?
Hasło na dziś: "SoC". Jest to spowodowane budową kluczowych komponentów telefonu.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Posted
Hasło na dziś: "SoC". Jest to spowodowane budową kluczowych komponentów telefonu.

tzn. że ram jest na waflu krzemowym razem z cpu,gpu itd. ? - sprawdzę sobie, bo jeśli tak jest, to faktycznje pozamiatane
  • Haha 1
Posted
tzn. że ram jest na waflu krzemowym razem z cpu,gpu itd. ? - sprawdzę sobie, bo jeśli tak jest, to faktycznje pozamiatane
Dokładnie tak.