Jump to content

GBoard 7.x i pisanie gestami

Karls

Recommended Posts

Witajcie,

Czy udało się komuś z was pogodzić MIUI 9 i klawiaturę GBoard w wersji 7.x? W moim wypadku nie pojawiają się podpowiedzi wyrazów podczas pisania, dla polskiego języka, ani nie da się w nim pisać przy użyciu gestów (przesuwanie palcem, jak w swype). Język angielski (usa) działa normalnie. Domyślna wersja, którą mam z systemem, czyli 6.4.16 działa jak trzeba dla obu języków, jednak po aktualizacji przestaje. By znowu zaczęła działać konieczne jest odinstalowanie aktualizacji i wyczyszczenie danych przez menadżer aplikacji. Tymczasowo siedzę na tej starej wersji, ale w nowej weszło kilka fajnych usprawnień i szkoda by było nie skorzystać. Czy komuś z was udało się rozwiązać ten problem?

Z góry dzięki za wszelkie sugestie!

Edited by Karls

Witajcie, Czy udało się komuś z was pogodzić MIUI 9 i klawiaturę GBoard w wersji 7.x? W moim wypadku nie pojawiają się podpowiedzi wyrazów podczas pisania, dla polskiego języka, ani nie da się w nim pisać przy użyciu gestów (przesuwanie palcem, jak w swype). Język angielski (usa) działa normalnie. Domyślna wersja, którą mam z systemem, czyli 6.4.16 działa jak trzeba dla obu języków, jednak po aktualizacji przestaje. By znowu zaczęła działać konieczne jest odinstalowanie aktualizacji i wyczyszczenie danych przez menadżer aplikacji. Tymczasowo siedzę na tej starej wersji, ale w nowej weszło kilka fajnych usprawnień i szkoda by było nie skorzystać. Czy komuś z was udało się rozwiązać ten problem?

Z góry dzięki za wszelkie sugestie!

Na EpicMiui 8.3.15 wszystko działa bez problemu. Poza tym zaktualizowana została bez czyszczenia z poprzedniej wersji. Prawdę powiedziawszy nie wiedziałem nawet od kiedy mam tę wersję gdyby nie twoje pytanie.7a51bc2820a9f2a762e95c20231ca105.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...