Karls Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 (edited) Witajcie, Czy udało się komuś z was pogodzić MIUI 9 i klawiaturę GBoard w wersji 7.x? W moim wypadku nie pojawiają się podpowiedzi wyrazów podczas pisania, dla polskiego języka, ani nie da się w nim pisać przy użyciu gestów (przesuwanie palcem, jak w swype). Język angielski (usa) działa normalnie. Domyślna wersja, którą mam z systemem, czyli 6.4.16 działa jak trzeba dla obu języków, jednak po aktualizacji przestaje. By znowu zaczęła działać konieczne jest odinstalowanie aktualizacji i wyczyszczenie danych przez menadżer aplikacji. Tymczasowo siedzę na tej starej wersji, ale w nowej weszło kilka fajnych usprawnień i szkoda by było nie skorzystać. Czy komuś z was udało się rozwiązać ten problem? Z góry dzięki za wszelkie sugestie! Edited March 18, 2018 by Karls Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Witajcie, Czy udało się komuś z was pogodzić MIUI 9 i klawiaturę GBoard w wersji 7.x? W moim wypadku nie pojawiają się podpowiedzi wyrazów podczas pisania, dla polskiego języka, ani nie da się w nim pisać przy użyciu gestów (przesuwanie palcem, jak w swype). Język angielski (usa) działa normalnie. Domyślna wersja, którą mam z systemem, czyli 6.4.16 działa jak trzeba dla obu języków, jednak po aktualizacji przestaje. By znowu zaczęła działać konieczne jest odinstalowanie aktualizacji i wyczyszczenie danych przez menadżer aplikacji. Tymczasowo siedzę na tej starej wersji, ale w nowej weszło kilka fajnych usprawnień i szkoda by było nie skorzystać. Czy komuś z was udało się rozwiązać ten problem? Z góry dzięki za wszelkie sugestie! Na EpicMiui 8.3.15 wszystko działa bez problemu. Poza tym zaktualizowana została bez czyszczenia z poprzedniej wersji. Prawdę powiedziawszy nie wiedziałem nawet od kiedy mam tę wersję gdyby nie twoje pytanie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bykumza Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 A spróbuj wywalić GBoard całkowicie z systemu (jeżeli jest to aplikacja systemowa), wyczyść cache i zainstaluj na czysto z GPby Tapatalk and Redmi Note 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted March 18, 2018 Author Share Posted March 18, 2018 To jest aplikacją systemowa. Czyli mam wejść przez root i wywalić apk? A to nie ma jeszcze jakiś bibliotek? Opcja trochę ekstramalna zważywszy, że to tylko klawiatura. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts