darvd29 Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Hej, Jeśli ktoś nie widział to niedawno wyszedł Global Dev dla Redmi 5 i Redmi 5 Plus, tak więc jeżeli macie oficjalny Global Stable to możecie przy pomocy aplikacji updater wgrać Global Dev i bezproblemowo odblokować bootloader (tzn. przypisać konto do telefonu w zakładce Mi Unlock, wcześniej wyskakiwał błąd 86006). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal.smoderek Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Czy wy też na tym romie nie macie aplikacji Poczta? I czy możecie ściągnąć jakieś motywy bo u mnie ta aplikacja jest mocno okrojona Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaba1204 Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 motywów nie ma zrób sobie kopie motywów na globalu a potem wrzuć dev i przywruć Link to comment Share on other sites More sharing options...
kermitos Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 A jak sobie z tym błędem poradzić na chińskiej wersji telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinczi Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 (edited) - po pierwsze spróbować przez VPN - jeśli to nie zadziała instalacja softu china developer i wtedy spróbować - jeśli masz chińczyka z fakowym softem to metoda test test point tylko zostaje, a ona już była opisana na forum Edited March 18, 2018 by vinczi Link to comment Share on other sites More sharing options...
kermitos Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Dzięki. Jeszcze nie mam telefonu, ale będzie na pewno ze oficjalnym China Stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 (edited) Wgrałem Global DEV 8.3.15 mając wcześniej wersję Global 9.2.13.0. Jestem mile zaskoczony choćby tym, że zrobiwszy uprzednio kopię danych i aplikacji w Chmurze Xiaomi (tak bardziej z ciekawości) przywróciłem wszystko z Chmury praktycznie jednym kliknięciem po pytaniu czy chcę przywrócić kopię z Chmury. Powiązanie konta Xiaomi z urządzeniem odbyło się bezproblemowo już na wstępnym etapie konfiguracji nowego systemu, wcześniej jedynie musiałem skonfigurować WiFi. Wygląda więc na to, że Xiaomi wie, że do tego konta jest przypisane to urządzenie. Przypisanie urządzenia do konta Xiaomi, w ustawieniach, "Stan odblokowania Mi", w "Dodaj konto i urządzenie" to już formalność, bez żadnych błędów. Tylko po co dwa razy to samo robić? Chyba, że to nie jest to samo.Teraz tylko na zgodę na odblokowanie bootloadera muszę czekać. Sprawdzałem w Miflash Unlock. Czas do odblokowania biegnie od momentu dodania urządzenia i konta w opcjach programistycznych, tak więc czekam do 4.04. Edited March 21, 2018 by figurel 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek1987 Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Już jest wersja stabilnaWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 38 minut temu, bartek1987 napisał: Już jest wersja stabilna Oj chyba nie. Niby pisze na stronie MIUI że to Version: 8.3.22 (MIUI9) - bez dopisku beta - ale po uaktualnieniu dalej figuruje w informacjach o telefonie MIUI9 Global 8.3.22 / Beta Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek1987 Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 9.5.3.0 stabilna.Taka dostalemWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal.smoderek Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 9.5.3.0 stabilna.Taka dostalemWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu TapatalkaStabilna global czy chińska?Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek1987 Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Stabilna.GlobalWysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 4 minuty temu, bartek1987 napisał: 9.5.3.0 stabilna.Taka dostalem Wątek dotyczy wersji deweloperskiej DEV ROMU i o tej pisałem. Piszesz o wersji Global? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek1987 Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Tak.Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 1 minutę temu, bartek1987 napisał: Tak. Oszczędny w słowach jesteś kolego. Piszesz "Dostałem" tzn. uaktualniłeś wersję Global Stable przez OTA? A może sam pobrałeś? Skąd zatem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal.smoderek Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Tak.Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu TapatalkaHmmm. To już wyszło stabilne global v9.5? Macie jakiś link do romu?Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek1987 Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Tak.Global Stable OTA.Wersja MIUI 9.5 nadal android 7.1.2 Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pfate Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Ciekawe, ja nie mam jeszcze. Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
bayerman Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 (edited) 13 godzin temu, michal.smoderek napisał: Hmmm. To już wyszło stabilne global v9.5? Macie jakiś link do romu? Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka http://en.miui.com/download-340.html#502 Tu masz ROM-y, aktualizujesz przez aplikację "aktualizacji" z poziomu systemu -> [...] -> Update From zip file. Nie można aktualizować "krzyżowo" tzn. Wersję China na Global i odwrotnie. Więc jeżeli macie wersję Global - Stable, jak najbardziej możecie wgrać wersję Global - Developer. Uwaga wgranie ROM-u kasuje dane! I oczywiście wszystko robicie na własną odpowiedzialność . Edited March 28, 2018 by bayerman Poprawa Linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 13 godzin temu, bayerman napisał: http://en.miui.com/download-340.html#502 Tu masz ROM-y To wiemy, tylko, że tam nie ma Global Stable v 9.5 który to ROM poprzez OTA ma już zainstalowany kolega bartek1987. Dnia 27.03.2018 o 18:14, bartek1987 napisał: Tak.Global Stable OTA.Wersja MIUI 9.5 nadal android 7.1.2 Pochwal się Bartek zrzutem ekranu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek1987 Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 Proszę Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts