SERG87 Posted March 17, 2018 Posted March 17, 2018 Mam problem, z którym nie jestem wstanie sobie poradzić. Po wgraniu TWRP jak i instalacji SuperSU zaraz po uruchomianiu ponownym telefonu nie widzi on 2 kart SIM, które są w nim włożone. Pojawia się tylko komunikat "brak usługi". Z telefonu oczywiście nie da się dzwonić, ani nikt nie jest wstanie się na niego dodzwonić. Problem nie leży w kartach czy też sprzęcie bo tuz przed rootem wszystko działało jak należy. Czy ktoś z Was wie jak można to naprawić?
mariusz.ur Posted March 17, 2018 Posted March 17, 2018 Root robiony na global stable ? Magisk czy SuperSU ?
SERG87 Posted March 17, 2018 Author Posted March 17, 2018 Root zrobiony na wersji Global Stable. Root przy pomocy SuperSU. Co ciekawe IMEI dwóch kart pokazuje, ale zasięgu na nich brak i info o brak usługi w miejscu gdzie powinny być kreski zasięgu.
Lamcza Posted March 17, 2018 Posted March 17, 2018 a ty masz wersje na madiateku czy na snapdragonie bo w sumie warto zapoytac ludzia sie myli :P? nie wiem jak na mediateku ale na snapie po wgraniu recovery rtzeba wgrac no verify encrypt pliczek ?
SERG87 Posted March 17, 2018 Author Posted March 17, 2018 Problem udało mi się już rozwiązać, a przynajmniej w połowie. Wgrałem przez MiFlasha ROM Global. Po restarcie wszystko na szczęście wróciło do normy. Nawet udało mi się zachować dane ponieważ flasha zrobiłem z opcją "save user data". Dlaczego udało się problem rozwiązać w połowie? Bo dalej nie mam roota i podejrzewam, że jeśli raz go jeszcze zrobię to problem znów się u mnie pojawi. Roota robiłem zgodnie z jednym z poradników więc nie wiem dlaczego tak się stało, że po nim pojawił się problem z odczytem przez telefon kart SIM. Z tego co udało mi się znaleźć to problem wynikał z utraty sterników odpowiedzialnych za baseband.
Lamcza Posted March 17, 2018 Posted March 17, 2018 (edited) sciagnij najnowsza paczke root i inna wersje twrp ew. sprawdz jak bedzie sie magisk zachowywal u ciebie masz mediateka czy snapdragon w koncu ? Edited March 17, 2018 by Lamcza
SERG87 Posted March 17, 2018 Author Posted March 17, 2018 Snapdragon. Niewgrywaniem żadnej paczki " no verify encrypt". W instrukcjach, z którymi się spotkałem nic na ten temat nie było.
Lamcza Posted March 17, 2018 Posted March 17, 2018 (edited) to piszesz w zlym dziale ale to czesta pomylka sprawdz ten poradnik tylko zamiast tamtego twrp wgraj sobie najnowsze redwolf i nim zrob root z wbudowanej paczki https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/xiaomi-redmi-note-4-snapdragon-roms-kernels-recoveries--other-development/recovery-red-wolf-recovery-project-t3653704 po wgraniu revoery nie zapomnij od razu flashnac scryptu Edited March 17, 2018 by Lamcza
SERG87 Posted March 17, 2018 Author Posted March 17, 2018 (edited) Faktycznie. Zły dział wybrałem za co przepraszam. Dziękuję za linka z instrukcją. Spróbuję wykonać root zgodnie z nią. Temat uważam za wyczerpany. Edited March 17, 2018 by SERG87
Lamcza Posted March 17, 2018 Posted March 17, 2018 tak jeszcze dodam nektorzy wola uzywac magisk w kwesti root ale ja na global stable raczje sie spotykalem z samymi problemami w kazdym razie zaznaczam ze sie da
Recommended Posts