kary71 Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Od kilku dni mam problem ponieważ nie działają powiadomienia dźwiękowe niektórych aplikacji np. Instagram, BlueMail, WhatsApp.W ustawienia powiadomień tych aplikacji wszystko jest zaznaczone. Pojawiają się powiadomienia na paski i wibracje, brak jednak dźwięku. Inne aplikacje np sms czy Facebook sygnalizują normalnie. W czym może być problem? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmax Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Mam podobnie ale w FB i Messenger. Nie mam pojęcia co z tym zrobić, jak nie znajdę sposobu na rozwiązanie problemu, to czeka mnie reset do ustawień fabrycznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kary71 Posted March 18, 2018 Author Share Posted March 18, 2018 Właśnie też powstrzymuje się od wipe i czekam na kolejną update bo wiąże te problemy z tym, że zainstalowałem aktualizacje 9.2.3.0. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
spioch100 Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 u mnie wipe nie pomógł. Znalazłem inne aplikacje do obsługi maila np my mail do gmaila. U mnie problem dotyczy GMAILA Link to comment Share on other sites More sharing options...
kary71 Posted March 19, 2018 Author Share Posted March 19, 2018 Tymczasowo (mam nadzieję) ratuje sytuację ta appka https://play.google.com/store/apps/details?id=notificon.gsy.com.notificonWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmax Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 Aktualizacja ma wyjść z początkiem kwietnia, mam nadzieje że rozwiąże te problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kary71 Posted March 25, 2018 Author Share Posted March 25, 2018 Zainstalowałem 2 dni temu 9.5.3 wszystkie problemy z powiadomieniami ustąpiły. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmax Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 Ja również mam już 9.5.3 i powiadomienia FB dalej mi nie działają, reszta OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martu2 Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 (edited) Też mam taki problem miui 9.2.3. Nie do końca rozumiem zamysł autora, który pozwala oddzielnie ustawić domyślny dźwięk powiadomień, a w ustawieniach komunikatora (w moim przypadku whatsapp) można skonfigurować niezależne ustawienia, które z resztą w ogóle nie działają. I tak kiedy ustawiam sobie wybrany dzwonek w whatsapp, a domyślny dźwięk powiadomień jest cichy, telefon w ogóle się nie odzywa. Dioda powiadomień nie zmienia koloru na zadany. Co więcej miałam problem z dźwiękiem powiadomień przy budziku. Niezależnie czy powiadomienia były dozwolone czy nie, telefon wył, a dopiero potem uruchamiały się wibracje i spokojny, narastający dzwonek budzika. Jaką masz ustawioną wartość jak na screenie? Edited April 5, 2018 by Martu2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts