Jump to content

Recenzja Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 (pisana)

Xiaomi_Lover

Recommended Posts

Mi_Notebook_Air_13_4.jpg

Recenzja notbooka Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 wykonana przez instalki.pl

Cytat

Xiaomi szturmem zdobywa rynek smartfonów ale okazuje się, że chiński producent ma również sporo do zaoferowania w innych kategoriach sprzętowych. Postanowiliśmy przetestować smukłego notebooka sygnowanego logo Mi, który napędzany się procesorem Intel Core i5 7200U

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 zadebiutował z procesorami Intel 6. generacji Skylake, a w 2017 doczekał się odświeżenia otrzymując chip Intel Core 7-ej generacji (Kaby Lake) oraz układ graficzny GeForce MX150

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 Specyfikacja
Procesor Intel Core i5-7200U dual core 2.5GHz
Pamięć RAM 8GB DDR4
Pamięć masowa 256 GB, SSD M.2
Ekran IPS
Wielkość wyświetlacza 13.3 cala
Rozdzielczość wyświetlacza 1920 x 1080 (FHD)
Porty 2x USB 3.0, 1x USB-C, 1x HDMI, 1x audio 3.5mm
Pojemność baterii 5400 mAh
Układ graficzny NVIDIA GeForce MX150
System operacyjny Windows 10 Home
Wi-Fi 2.4GHz / 5GHz / 802.11 a/b/g/n/ac
Łączność Bluetooth 4.1
Wymiary 30.90 x 21.10 x 1.48 cm
Masa

1.31 kg

Podsumowanie i werdykt
Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 to niezaprzeczalnie jeden z najlepszych notebooków za mniej niż 3000 zł. W sprzęcie trudno dopatrzeć się rażących wad, są za to braki w postaci niewielkiej ilości złącz. 

Sprzęt przyciąga wzrok doskonałym designem i jakością użytych materiałów. Korzystanie z komputera jest po prostu przyjemne, a wygodna klawiatura i responsywny gładzik tylko zwiększają komfort użytkowania. 

Zastosowane podzespoły takie jak 8 GB RAM, procesor Intel Core i5 7200U i grafika NVIDIA GeForce MX150 sprawiają, że komputer bez problemu obsłuży bardziej wymagające programy 3D czy zaawansowane gry przy odpowiednich ustawieniach graficznych. Na plus należy również zaliczyć solidną obudowę, która chroni całość przed uszkodzeniami oraz niewielką masę gwarantującą mobilność. 

Link do pełnej recenzji - KLIK.

• Thanks 1

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...