czolo7 Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Nie wiem czemu ale na tym romie Miband mi nie wibruje jak przychodzi sms. Jak dostaje maila lub ktoś dzwoni to wibruje, ale jak sms to nie... Ktoś może też tak ma? Mifit 1.8.711 Mi4LTE Black Apricot Ma ktoś podobnie albo wie o co biega? Dodam, że próbowałem z najnowszą apką oraz tą ze sklepu Play (Mifit ma przyznane wszystkie uprawnienia, jest w autostarcie + kłódka) i nic nie pomaga. Wipe cache + davlik też już robiłem. Any idea??? Myślałem, że skoro opaska wibruje jak dostaję maila, to po zmianie domyślnej aplikacji Sms na inną coś to pomoże, jednak bez skutku :/ Mi4LTE Black Apricot Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 59 minut temu, czolo7 napisał: Ma ktoś podobnie albo wie o co biega? Dodam, że próbowałem z najnowszą apką oraz tą ze sklepu Play (Mifit ma przyznane wszystkie uprawnienia, jest w autostarcie + kłódka) i nic nie pomaga. Wipe cache + davlik też już robiłem. Any idea??? Myślałem, że skoro opaska wibruje jak dostaję maila, to po zmianie domyślnej aplikacji Sms na inną coś to pomoże, jednak bez skutku :/ Mi4LTE Black Apricot Mi band tools 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 @up Coś w tym jest, zainstalowałem Mi band Control i wibracje mam też dla przychodzących Smsów. Dziwne, że nagle Mifit coś nie bangla jak dawniej :/ Mi4LTE Black Apricot Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar0 Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 (edited) Hej! Mam taki problem, otóż mam włączone w Mi Fit powiadomienia "podsumowania", które dostaje się po nocy i wieczorem o 21.30. Problem w tym, że ich nie dostaje, pojawiają się jedynie wtedy gdy ręcznie włączę Mi Fit i opaska zsynchronizuje dane do 100% - wtedy pojawia się podsumowanie. Wydaje mi się że to nie tak powinno być. I czy rzeczywiście opaska nie powinna sama co jakiś czas synchronizować danych z aplikacją? Dodam że bluetooth cały czas włączony. Mam też zainstalowanego Mi Band Tools - i tutaj na bieżąco co 30 min mam sprawdzany plus i dostaje wibracje gdy ktoś dzwoni. ps. tel to huawei p9 lite, ale na poprzednim sony było tak samo. Z góry dzięki za pomoc Edited September 27, 2016 by mar0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Może MiFit Ci się w tle zamyka, albo jakieś ustawienia nie pasują z Mi Band Tools Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar0 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 (edited) 14 godzin temu, xmacx3 napisał: Może MiFit Ci się w tle zamyka, albo jakieś ustawienia nie pasują z Mi Band Tools Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Mam Mi Fit ustawione jako "aplikacja chroniona", która nie powinna się być ubijana i pracować nawet przy wyłączonym ekranie. Ma ktoś może jakiś pomysł jak temu zaradzić? Edited September 28, 2016 by mar0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
browar25 Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 mam mi band 2 od paru dni. Puls mierzylo elegancko,czy przez tel czy z poziomu opaski. Problem pojawił się od wczoraj. Przestało pokazywać wyniki. Światełko zielone sie świeci, ale na pastylce pokazuje X w miejscu na wynik. Ktoś cos wie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_v Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Cześć, myślę o kupnie tego gadżetu a konkretnie wersji 1s. Czy opaska będzie działać prawidłowo jeśli będę ją nosić odwrotnie, tj. "twarzą" w dół? Tak jak przykładowo zegarek na tym zdjęciu: link Szczególnie chodzi mi o pulsometr, no i czy nie będą się np. zaświecać ciągle diody? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Podejrzewam, że nie dasz rady jej tak nosić. Ja próbowałam na początku, ale ta pastylka jest po prostu za gruba, odpadało cokolwiek, co wymagało trzymania rąk na podłożu - pisanie ręczne, na kompie (trzymanie nadgarstków na obudowie koło touchpada), nawet przy wkładaniu rąk do kieszeni się zahaczało. Poza tym strasznie o wszystko stuka Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_v Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Wg specyfikacji ma grubość 9,9 mm a od 4 lat noszę w ten sposób zegarek który ma 1,5 cm i jestem do tego totalnie przyzwyczajona. Więc raczej się o to nie obawiam, bardziej o prawidłowe działanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Raczej powinien działać dobrze. Kolega nosi MiBand 1 też na spodzie dłoni i mu nie przeszkadza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Raczej powinien działać dobrze. Kolega nosi MiBand 1 też na spodzie dłoni i mu nie przeszkadza Tylko, że tutaj chodzi o wersję 1s i działanie pulsometruWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Zdaję sobie z tego sprawę. Jednak mówiąc, że powinien działać dobrze miałem na myśli, że tętnice na spodzie nadgarstka nie są jakieś inne niż na górze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 No chyba, że o to chodziło. Nie zrozumiałem Ja nie miałem jeszcze okazji przetestować czegokolwiek z pulsometrem optycznym na spodzie nadgarstka.Chociaż zastanawiam się nad wymianą mojego MiBanda1 na MiBanda2Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_v Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 No na dobrą sprawę to nie powinno to nie działać. Więc jak uda mi się kupić gdzieś okazyjnie to zdam relację jak jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamunio Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Działa tak samo na górze jak i na dole. Sprawdziłem Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar0 Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 Hej! Czy jest sposób żeby używać Notify aby sama zliczała nie tylko kroki a także kilometry i kalorie? Mi Fit musiałem usunąć bo opaska miała problemy żeby się połączyć z tel (raz ładnie wszystko synchronizowała a raz wibrowała i świeciła co chwilę po próbowała się połączyć). Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 23 godziny temu, mar0 napisał: Hej! Czy jest sposób żeby używać Notify aby sama zliczała nie tylko kroki a także kilometry i kalorie? Mi Fit musiałem usunąć bo opaska miała problemy żeby się połączyć z tel (raz ładnie wszystko synchronizowała a raz wibrowała i świeciła co chwilę po próbowała się połączyć). Mifit musi być Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar0 Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 1 godzinę temu, xxmati96xx napisał: Mifit musi być Dzięki. A jakiś pomysł dlaczego kiedy mam MiFita co chwilę opaska wibruje i świecą wszystkie diody (podejrzewam że kiedy nie mogę się połączyć/zsynchronizować) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 Mam wrażenie, że gdzieś już widziałem ten problem, ale nie mogę zlokalizować tego.Wczoraj przesiadałem się z Mi Banda 1A na Mi Banda 2 i spoko, wszystko działa elegancko. Starego Mi Banda zapakowałem do pudełka.Rano usłyszałem wibracje, ale coś mi nie pasowało w tym. Telefon to nie był, bo bym czuł (trzymałem w ręku), Mi Band 2 to samo. Okazało się, że budzik zapamiętał się w Starym Mi Bandzie.Wie ktoś jak temu zaradzić?Sparowałem go jeszcze raz, wyłączyłem budzik w aplikacji, po czym wróciłem do nowej opaski, ale nie zadziałałoWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 A ja mam wieczny problem z powiadomieniami na opaskę (SMS, połączenia). Z MiFit-em działa, ale tylko max +- 1 metr. Jak dorzucę Mi band tools muszę sporo kombinować żeby w ogóle coś zadziałało. Jak już zadziała to jest dobrze, ale tylko do momentu wyłączenia i ponownego włączenia bluetooth. To samo na RN2 i mi4. Odblokowanie opaską również kiepsko (czasami muszę sporo czekać). Apki zakłódkowane, dodane do autostartu, a także mają dostęp do powiadomień. Mam mibanda z białymi diodamiMI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Rano usłyszałem wibracje, ale coś mi nie pasowało w tym. Telefon to nie był, bo bym czuł (trzymałem w ręku), Mi Band 2 to samo. Okazało się, że budzik zapamiętał się w Starym Mi Bandzie.Wie ktoś jak temu zaradzić?Sparowałem go jeszcze raz, wyłączyłem budzik w aplikacji, po czym wróciłem do nowej opaski, ale nie zadziałałoWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu TapatalkaSparuj i usuń wszystkie alarmyMI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Sparuj i usuń wszystkie alarmyMI4Tak zrobiłem i zadziałałoWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba_ps2 Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 orientuje sie ktos czy mozna mi band 2 uzywac z zewnetrznym pasem piersiowym aby opaska dzialala jako wyswietlacz pokazujaca puls? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAL Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 (edited) Witam! Mam pytania: Jaka jest procedura wymiany mi banda (stary słaba bateria) ? Jak go usunąć z urządzeń sparowanych i sparować nową z Mi Fitz danymi ze starej? Edited January 12, 2017 by HAL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 4 godziny temu, HAL napisał: Witam! Mam pytania: Jaka jest procedura wymiany mi banda (stary słaba bateria) ? Jak go usunąć z urządzeń sparowanych i sparować nową z Mi Fitz danymi ze starej? Dane są przypisane do użytkownika i zapisane w chmurze. Po prostu odłącz w apce opaskę i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAL Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Numb dzięki. Znalazłem w Mi Fit rozłącz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joqs Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Siema. Mam od wczoraj Mibanda 1s i jest mały problem. Z oficjalnym MIfit ze stora ładnie sie zsynchronizowała i wszystko ok tylko problem pojawił się gdy chciałem używać wersji rozszerzonej z tego linku http://en.miui.com/thread-53761-1-1.html Opaska za cholerę nie chce się z tym synchronizować. Po wgraniu ponownym Mifit ze sklepu działa poprawnie ;/ Jaka może być tego przyczyna? Ofc przed usunięciem Mifit zrobilem unpair Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 1 godzinę temu, Joqs napisał: Siema. Mam od wczoraj Mibanda 1s i jest mały problem. Z oficjalnym MIfit ze stora ładnie sie zsynchronizowała i wszystko ok tylko problem pojawił się gdy chciałem używać wersji rozszerzonej z tego linku http://en.miui.com/thread-53761-1-1.html Opaska za cholerę nie chce się z tym synchronizować. Po wgraniu ponownym Mifit ze sklepu działa poprawnie ;/ Jaka może być tego przyczyna? Ofc przed usunięciem Mifit zrobilem unpair Tamta wersja chyba wyszła przed wydaniem 1S. Zresztą nic nowego tam mieć nie będziesz poza większą ilością powiadomień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joqs Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Czyli generalnie mówisz żeby olać i zostawić jak jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 10 godzin temu, Joqs napisał: Czyli generalnie mówisz żeby olać i zostawić jak jest? Tak, najnowsza jest całkiem ok, a jak potrzebujesz więcej funkcjonalności to za kilka złotych jest MiBand Tools. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszfmario Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 Czy jest możliwość ustawienia na iOS, aby opaska automatycznie się łączyła z iPhonem, kiedy wróci do zasięgu bluetooth? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anqanq Posted July 12, 2017 Share Posted July 12, 2017 Cześć, ja mam co prawda mi band 2, i bardzo dziwnie mi liczy kroki.. 58 kroków, podczas gdy zrobiłam może z 20-30? Jest możliwość, aby zmniejszyć czułość opaski? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted July 29, 2017 Share Posted July 29, 2017 Dnia 12.07.2017 o 15:41, anqanq napisał: Cześć, ja mam co prawda mi band 2, i bardzo dziwnie mi liczy kroki.. 58 kroków, podczas gdy zrobiłam może z 20-30? Jest możliwość, aby zmniejszyć czułość opaski? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Włącz mifit i zobacz kiedy chodzisz jak zalicza ci kroki. Można tylko wgrać soft starszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolek469 Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Czy ktos ma problem z miband 1a/1s po aktualizacji firmware? Chodzi o to ze opska notorycznie sie rozlacza i wibruje bez przerwy ze niby sie polaczyla ale mifit nijak nie moze sie polaczyc, kreci koleczko i wywala blad :/Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts