sarcics Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 Czesc, uzywal ktos Mi Band ? Jeśli tak to proszę o podzielenie się wrażeniami Urządzenie wygląda bardzo ciekawie, szczególnie ciekawi mnie funkcja wybudzania poprzez wibracje + śledzenie cyklu snu. na ibuygou widze coprawda narazie pre-order, ale moze ktos juz wszedl w posiadanie 1
KrzysiekCzarny Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 (edited) Hej, Pozwolisz, że podepnę się pod temat. Mi spodobała się opcja oblokowania telefonu bez hasła i wibracje gdy oddalimy się od telefonu - też fajne. Chcę kupić tą opaskę. Później chętnie podzielę się wrażeniami. Tylko gdzie ją kupić? Edit: Skoro od 16tego rusza sprzedaż tzn. że już ruszyła Edited August 17, 2014 by KrzysiekCzarny
Casi Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 Nie wiem, czy jeszcze Cię to interesuje - z tego co czytałem, na razie ma być sprzedawany tylko Chińczykom, więc nie wiadomo czy w najbliższym czasie trafi do sklepów, a nawet jeśli, to cena będzie o wiele wyższa (mam na myśli o WIELE) niż dla Chińczyków
tosshi2 Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 Xiaomi ogólnie nie sprzedaje w Europie, więc jej na chwilę obecną nie będzie chyba, że ktoś sprowadzi. W sklepach chińskich, albo aliexpress, tam już są, ale ceny są na razie wysokie. Ja za jakiś czas będę mieć, bo teraz jak nie ma jeszcze Miui v6 to bez sensu zamawiać.
tomcio83 Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 Opaski Mi Band już są dostępne w ibuygou.com na razie dostępne tylko w kolorze czarnym mimo że na stronie pisze pre-order, otrzymałem ją wczoraj wraz z Mi4 64GB i Mi Pad 64GB, cena opaski 28$
tosshi2 Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 Opaski Mi Band już są dostępne w ibuygou.com na razie dostępne tylko w kolorze czarnym mimo że na stronie pisze pre-order, otrzymałem ją wczoraj wraz z Mi4 64GB i Mi Pad 64GB, cena opaski 28$ lol nieźle naraz Mi4 i Mipad. Napisz za jakiś czas jak się spisuje ta opaska i czy warto ją kupić.
tomcio83 Posted September 5, 2014 Posted September 5, 2014 Z Mi4 jestem zadowolony Mi Pad potrzebuje dopracowania systemu może na MIUI V6 będzie lepiej, opaskę testuje z aplikacją w pół po angielsku i chińsku i jest ciężko ☺
Fei Posted September 11, 2014 Posted September 11, 2014 Mam dwa pytania. Czy Mi Band po dodaniu jest widziana przez telefon jako urządzenie bluetooth? Chodzi mi o to czy w przyszłości będzie mogła być wykorzystana do personal unlock w Androidzie L. I czy ktoś sprawdzał jak działa z urządzeniami nie od Xiaomi albo może ma taką możliwość? Bo aplikację można zainstalować nawet nie mając ROMu MIUI
mtmwielgosz Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 Rozmawiałem z Ibuygou i mówili, że jeśli telefon spełnia wymagania (bluetooth 4.0+, Kitkat) to opaska i aplikacja będzie działać. Ale odblokowanie telefonu jest patentem Xiaomi i tylko telefony z MIUI mają taką możliwość.
Fei Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 Ale czy oznacza to że jeśli będę mieć na Galaxy Note 2 MIUI, które jest oparte na Androidzie 4.4 to będzie działać? No i w Androidzie L ma być ten Personal Unlock, gdzie po dodaniu zaufanego urządzenia bluetooth nie będzie wymagany kod i pytanie czy Mi Band może być takim urządzeniem?
Fei Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 Niekoniecznie, jeśli opaska jest widziana przez system jako urządzenie bluetooth (tzn. w ustawieniach ją widzimy), to na 99% będzie działać, bo chyba nawet słuchawka bluetooth może posłużyć jako takie urządzenie
Rzeźnia Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 Mnie zastanawia czy będzie ona działa (nie gryzła się) ze słuchawkami bluetooth. Jeśli tak to to niestety nie sprzęt dla mnie. Jeśli ktoś próbował to niech da znać.
Elderbary Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Siemka, znalazłem informacje że MiBand dzała z Xioami Red Rice 1s który posiada andka 4.3 czy ktoś na polskiej wersji MIUI jest w stanie potwerdzić tą informację ?
Elderbary Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Dziś wyczytałem że MiBand działa z 1S na andku 4.3 czy jest to prawda ? Czy ktoś próbował skonfigurować 1S z MiBand na Polskim MIUI ?
dyleck Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 (edited) Mnie zastanawia czy będzie ona działa (nie gryzła się) ze słuchawkami bluetooth. Jeśli tak to to niestety nie sprzęt dla mnie. Jeśli ktoś próbował to niech da znać. Korzystam z niej już dwa tygodnie i nie ma absolutnie żadnych problemów. W czasie biegania korzystam ze słuchawek i pulsometru - obydwa urządzenia na BT. Opaska cały czas działa pięknie i liczy kroki oraz odblokowuje telefon jak ta lala. Edited September 19, 2014 by dyleck
KrzysiekCzarny Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 (edited) Dzisiaj dostałem swoją. Jest gdzieś do tego instrukacja? Odpaliłem i wszystko śmiga jak należy - odblokowuje tel i liczy kroki itp. Ale oglądałem recenczję na youtube i tam gość mówił, że możną włączyć opcję wibracji gdy oddalimi się od telefonu, a ja tego nie mam. Czy to w ogóle jest? Oraz od czasu do czasu zaświecają mi się diody - gdy machnę szczególnie ręką Do czego to jest? Oraz: skąd opasaka wie, że śpimy? Oglądałem właśnie film leżac i nie zaliczło mi tego do snu. Hmmm ciekawe... Dzięki. Edited September 19, 2014 by KrzysiekCzarny
kubisiak1 Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 A z notem pro mtk będzie działać, czy dopiero na andku 4.4? Hej wszystkim
KrzysiekCzarny Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 (edited) Niestey ja nie znam odpowiedz na twoje pytanie Kubasiak. Ale inna sprawa: czemu opaska zalicza mi jazdę samochodzem do kroków? Przejechałem się do sklepu a opaska oznajmiła, że właśnie wykonałem mój dzienny target kroków :/ Słabe to. Edited September 20, 2014 by KrzysiekCzarny
X-SKLEP Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 Ale inna sprawa: czemu opaska zalicza mi jazdę samochodzem do kroków? Za wolno jezdzisz
dyleck Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 Niestey ja nie znam odpowiedz na twoje pytanie Kubasiak. Ale inna sprawa: czemu opaska zalicza mi jazdę samochodzem do kroków? Przejechałem się do sklepu a opaska oznajmiła, że właśnie wykonałem mój dzienny target kroków :/ Słabe to. Ja jeżdżę samochodem często i nie mam takiego problemu.
Rzeźnia Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 Może po prostu amortyzatory masz do wymiany i trzęsie za mocno naliczając kroki
tomcio83 Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 (edited) Mnie zastanawia czy będzie ona działa (nie gryzła się) ze słuchawkami bluetooth. Jeśli tak to to niestety nie sprzęt dla mnie. Jeśli ktoś próbował to niech da znać. Działa ze słuchawkami bluetooth bez najmniejszych problemów i nie gryzie się z nimi Słuchasz muzyki i odblokowujesz telefon przy pomocy opaski bez potrzeby wprowadzania wzoru odblokowującego bezpośrednio do ekranu głównego, funkcja budzenia przy pomocy wibracji działa jak normalny budzik mamy możliwość ustawienia trzech czasów o której ma nas powiadomić opaska wibracją. W ustawieniach Mi opaska nie jest widoczna jako dodatkowe urządzenie bluetooth. Opaska powiadamia nas o nieodebranych połączeniach oczywiście wibracją, nie znalazłem takiej funkcji po której wibrowała by gdy oddalimy się od telefonu. Ładowałem ją dopiero raz zaraz po zakupie czyli już 22 dni temu a stan baterii pokazuje 53% Edited September 25, 2014 by tomcio83
Rzeźnia Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 A ta funkcja budzenia opaską.. Faktycznie łatwiej wtedy wstać?
minemaniak1 Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Nie wiem na jakiej zasadzie to działa (czy wykrywa kiedy zasnęlismy i oblicza kiedy będą fazy REM, czy jakimiś chińskimi sposobami wykrywa fazę REM), lecz jeśli obudzisz się podczas fazy REM, to łatwo wstać, nawet bardzo. Ale lepiej do tego dojść samemu (alfabudzik ustawiony na budzenie w fazie rem), niż ufać jakimś chińskim opaskom
asffaf Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Opaska posiada akcelerometr który sprawdza w jakiej jesteś fazie snu.
minemaniak1 Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 A to ciekawe. Wiesz może czy rozróżnia tylko rem i nrem czy może poszczególne części nrem tez? I czy da się z niej dane o fazach snu jakoś zapisać?
dyleck Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 To budzenie to jest chyba póki co lipa. U mnie po prostu jak zaznaczę smart alarm to budzi na sztywno 30 minut wcześniej.
KrzysiekCzarny Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 U mnie nie wiem jak z budzeniem, bo to jest po prostu za sałbe. Nie jest w stanie dobrze mnie obudzić - zaraz zasypiam, a potem nie pamiętem Niestety jazdę autem wciąż zalicza mi do kroków. A nie jeżdżę aż tak wolno. Bez przesady. Opcja odblokowania telefonu jest fajna - do tego się nie mogę przyczepić. Ale przydałaby się wibracja gdy dostaję sms lub mail. To by było dobre. I teraz pytanie: czy jest to możliwe? THX 1
Endriu Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 2 pytania do posiadaczy: 1. Można ustawić to wszystko w ten sposób, aby opaska wibrowała w momencie nadejścia połączenia lud wiadomości SMS w czasie rzeczywistym, a nie po jakimś odstępie czasowym ? 2. Czy w takim momencie: Jesteśmy w zasięgu opaski i cicho, następnie wyjdziemy z jej zasięgu i ktoś do nas zadzwoni lub dostaniemy wiadomość, wrócimy w zasięg opaski i wówczas otrzymamy powiadomienie wibracją, czy niestety jesteśmy zmuszeni ponownie sparować opaskę z telefonem ?
Fei Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 Co prawda nie jestem jeszcze posiadaczem, ale śledzę na bieżąco tematy na xda i z tego co czytałem, to opaska nie jest ciągle połączona z telefonem w celu oszczędzania energii i po prostu te minimalne 3 sekundy od momentu połączenia są po to, żeby telefon mógł się połączyć z opaską. Po wyjściu z zasięgu i wróceniu z powrotem opaska powinna się sama połączyć. A co do wiadomości sms lub mail, to chyba nie ma opcji powiadamiania, ale również na xda ktoś pisał, że już raz mu się opaska zaktualizowała, więc niewykluczone, że Xiaomi doda kiedyś taką funkcjonalność.
Infans Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Cześć. Z opaską było wszystko ok do dzisiaj z rana. Teraz opaska nie chce się połączyć z telefonem, wyskakuje komunikat żeby podłączyć do ładowania i wtedy znajduje ją ale nie da się sparować z telefonem, ok 5s później wyświetla się komunikat o większej ilości opasek w pobliżu, oczywiście mam jedną opaskę. Wyczyszczenie danych aplikacji i powrót do poprzedniej aktualizacji tzn 19.09.2014 nie pomaga. Jakieś pomysły? MI3W
Rafi Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 (edited) Może trzeba naładować opaskę? Tapnięte z Xiaomi MI3W. Edited September 29, 2014 by Rafi
Recommended Posts