Klosiak Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 (edited) Witam, Muszę wymienić baterię w swoim Mi4c. Czy możecie polecić jakichś sprzedawców z Allegro albo Aliexpress gdzie mógłbym kupić oryginał za rozsądne pieniądze? Chyba, że są jakieś sprawdzone zamienniki to też byłbym wdzięczny za namiary skąd kupić. Z góry dzięki za pomoc! Edited March 13, 2018 by Klosiak Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil385_ Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 Wszystkie to zamienniki, bierz najtańszą na allegro. Chociaż w sumie polecam zmienić telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klosiak Posted March 13, 2018 Author Share Posted March 13, 2018 Zmieniłem na Mi6 Mi4c oddałem i osoba obdarowana trochę narzeka na baterię . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil385_ Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 Sam mam mi4c i bateria czy nowa, czy już roczna to nadal ta sama tragedia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klosiak Posted March 13, 2018 Author Share Posted March 13, 2018 No zobaczymy. Coś zakupiłem na Allegro Moja to ma już > 2.5 roku więc jak nówka nie będzie totalną padaką to powinno być lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 http://allegro.pl/orginalna-nowa-bateria-xiaomi-mi4c-bm35-3000mah-fv-i7162183517.html Co wy na to? Ciekawe, skąd koleś wziął oryginał, pewnie prosto od producenta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marman3 Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Poczytajcie opinie kupujących podróba he he Link to comment Share on other sites More sharing options...
plonez Posted April 22, 2018 Share Posted April 22, 2018 (edited) Pojawiły się Nohony do tego modelu. Ostatnio kupowałem dwie baterie do tego modelu: - Pierwsza to najbardziej popularna aukcja z ali po pomiarze wyszło, że miała połowę deklarowanej wartości. Pieniądze oczywiście odzyskałem po okazaniu dowodów. -Drugi typ padł na Nohona, bo trochę pozytywnych komentarzy przeczytałem w necie i akurat wystartowali z produkcją BM35.Niestety miernika nie posiadam na ten moment, ale po pierwszym ładowaniu od razu stwierdziłem, że będzie git. Telefon ładował się odpowiednio długo jak na początku i chodził jako dodatkowy telefon 6 dni (z włączonym wifi).Pierwsza przy takim użytkowaniu 3 dni. ,,Dodatkowy'' czyli zaglądałem do niego tylko od czasu do czasu. Wygląda na to, że ma właśnie tyle, ile deklarowana wartość czyli: 2801mAh-3500mAh . Telefon odżył. Myślę, że jeśli ktoś szuka dodatkowej baterii warto się nią zainteresować: https://www.aliexpress.com/item/Original-NOHON-BM35-Battery-For-Xiaomi-Mi4c-Mi-4C-Replacement-Mobile-Phone-Battery-High-Capacity-3030mAh/32856335444.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3EhKNZ Edited April 22, 2018 by plonez 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miekki Posted May 2, 2018 Share Posted May 2, 2018 Dnia 17.03.2018 o 14:37, magyarek napisał: http://allegro.pl/orginalna-nowa-bateria-xiaomi-mi4c-bm35-3000mah-fv-i7162183517.html Co wy na to? Ciekawe, skąd koleś wziął oryginał, pewnie prosto od producenta... Miałem. Realna pojemność 2100mAh, a telefon wyłączał się przy 20/30% - odesłałem i zwrócili pieniądze. Dnia 22.04.2018 o 16:42, plonez napisał: - Pierwsza to najbardziej popularna aukcja z ali po pomiarze wyszło, że miała połowę deklarowanej wartości. Pieniądze oczywiście odzyskałem po okazaniu dowodów. Mam teraz. Pojemność to jakieś 2200mAh i ładuje do 90%. To teraz czas na Nohona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszard Grzech Posted June 2, 2018 Share Posted June 2, 2018 Testował już kto baterie z nohona? Warto brać?Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
moogoom Posted June 12, 2018 Share Posted June 12, 2018 Witam ! A podeśle ktoś linka do opisu jak wymienić baterię w MI-4C ? Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted June 12, 2018 Share Posted June 12, 2018 Wpisz w YT Mi4c disassembleWysłane z Galaxy S8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
moogoom Posted June 12, 2018 Share Posted June 12, 2018 Dziękuję pięknie ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 (edited) czy ktoś jeszcze kupował baterię nohona i podzieli się opiniami? no i pytanie: nohon z tej aukcji czy bateria z dragon-tt? Edited June 28, 2018 by Matixx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mychemi Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Odnośnie baterii Nohona to mógłbym odsprzedać komuś kto nie chce czekać na przesyłkę z Chin. Niestety moje Mi4c nie doczekało się testów - telefon rozbity. Bateria nowa nierozpakowana. Więcej info na Priv. Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mintaa Posted August 15, 2018 Share Posted August 15, 2018 Dnia 10.08.2018 o 14:20, Mychemi napisał: Odnośnie baterii Nohona to mógłbym odsprzedać komuś kto nie chce czekać na przesyłkę z Chin. Niestety moje Mi4c nie doczekało się testów - telefon rozbity. Bateria nowa nierozpakowana. Więcej info na Priv. Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Cena ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mychemi Posted August 16, 2018 Share Posted August 16, 2018 50 zł, została zakupiona na tej aukcji https://pl.aliexpress.com/item/Original-NOHON-BM35-Battery-For-Xiaomi-Mi4c-Mi-4C-Replacement-Mobile-Phone-Battery-High-Capacity-3030mAh/32856335444.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.73ca5c0fX7wX6f Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mintaa Posted August 17, 2018 Share Posted August 17, 2018 Dnia 16.08.2018 o 11:05, Mychemi napisał: 50 zł, została zakupiona na tej aukcji https://pl.aliexpress.com/item/Original-NOHON-BM35-Battery-For-Xiaomi-Mi4c-Mi-4C-Replacement-Mobile-Phone-Battery-High-Capacity-3030mAh/32856335444.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.73ca5c0fX7wX6f Biorę Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulfel Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 (edited) Spokojnie można polecać ten zamiennik, jeśli ktoś planuje wymianę baterii można zamówić i spokojnie czekać na dostawę. Komplet zawiera potrzebne narzędzia do wymiany jeśli ktoś chce to zrobić sam, na stronie aukcji był też film jak to zrobić. Używam jej od dwóch tygodni i nie widzę różnicy do oryginału, przez noc strata wynosi 2-3 % czasem 0 więc jest podobnie jak na oryginalnej (room 8.8.9 eu). Edited August 19, 2018 by wulfel Link to comment Share on other sites More sharing options...
moogoom Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 (edited) Dobra.... Ja przełożyłem baterię i... wyświetlacz. Do tego nowe plecki i moje MI4C wygląda jak nówka sztuka. Najważniejsze, że wszystko działa. Wszystkim, którzy pomogli mi w ogarnięciu tego tematu bardzo dziękuję. Edited August 23, 2018 by moogoom Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarok Posted August 26, 2018 Share Posted August 26, 2018 witam, czy ma ktoś jeszcze te baterie z podlinkowanego allegro? Jakie opinie, wszystkie są "oszukane"? Niestety potrzebuje baterii na teraz wiec odpada czekanie az dojdzie ta z ali, ale z drugiej strony jesli mam otrzymac 2/3 pojemnosci to tez slabo ; / Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted August 27, 2018 Share Posted August 27, 2018 Jeżeli ktoś jeszcze potrzebuje owej baterii, i podana wyżej bateria faktycznie jest tak dobra, to polecam teraz zamawiać - jest w promocji : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarok Posted December 2, 2018 Share Posted December 2, 2018 witam, wypowie sie jakis szczesliwy posiadacz nohona jak sie bateria sprawuje po pewnym czasie uzytkowania? Niestety bateria z alegro wytrzymala ledwie 3 miesiace xD telefon poza tym smiga bardzo dobrze i nie czuje potrzeby go zmieniac, ale jak trzeba bedzie baterie wymieniac co 3 miesiace to chyba bede musial sie na to zdecydowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
moogoom Posted December 2, 2018 Share Posted December 2, 2018 Sprawuje się super.Polecam.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarok Posted December 2, 2018 Share Posted December 2, 2018 jeszcze mam takie pytanko odnosnie ladowania tej baterii - jesli kabel nie wspiera szybkiego ladowania, to bedzie mialo to jakis (negatywny/pozytywny) wplyw na nia, czy bez roznicy? Bo slyszalem gdzies ze to szybkie ladowanie niszczy szybciej bateria i chcialbym zweryfikowac te informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
moogoom Posted December 4, 2018 Share Posted December 4, 2018 Nie wypowiem się, bo używam standardowej ładowarki Xiaomi i kabla też od tego producenta. ładuje się normalnie i wystarcza na cały dzień, a sporo rozmawiam. Telefon służy do pracy, zatem prawie zero kopania w Internecie czy YT, i innych (poczta włączona nonstop). Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulfel Posted December 23, 2018 Share Posted December 23, 2018 Dnia Sun Dec 02 2018 o 17:39, tarok napisał: witam, wypowie sie jakis szczesliwy posiadacz nohona jak sie bateria sprawuje po pewnym czasie uzytkowania? Cześć, jestem na Nohonie od pół roku i nie widzę różnicy do oryginału a co do szybkiego ładowania to baterie wymieniłem po dwa i pół roku użytkowania na ładowarce i kablu z zestawu więc nie masz się czego bać. Nohon kupiony na AliExpress. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
M1r3k Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Witam.Czy ktoś z forumowiczów użytkował/użytkuje baterię Green Cell BM35 dedykowaną do Mi4c? Jakieś opinie, jak się ona ma do baterii oferowanych na ali(...). Pzdr.Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietros Posted May 13, 2019 Share Posted May 13, 2019 Też zastanawiam się nad baterią Green Cell, obecnie mam Nohon i po roku jest tragedia, najbardziej denerwują nieprzewidziane wyłączenia telefony, bez powodu potrafi paść przy 20%, a kiedy chcę użyć np. aparatu, to potrafi się wyłączyć nawet przy 60%... Wszystko zaczęło się po około pół roku od założenia zamiennika. Szkoda mi zmieniać telefonu, bo jak na moje potrzeby jest w zupełności wystarczający, do tego ciężko w tej chwili o coś w takim rozmiarze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moogoom Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 Szkoda mi zmieniać telefonu, bo jak na moje potrzeby jest w zupełności wystarczający, do tego ciężko w tej chwili o coś w takim rozmiarze.No i właśnie...Też dla tego trzymam jeszcze tego starego poczciwca. Dzwonić, dzwoni. Większość funkcji bez zarzutu. Czasami tylko mam wrażenie, że już mu restart potrzebny.Problemem jest zasilanie tego telefonu. Reszta działa w miarę sprawnie. I.. w sumie to chyba już bym go zmienił, tylko właśnie... rozmiarowo następcy brak....Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietros Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 Kupiłem Green Cell, bo niestety mój nohon już wysiadł, telefon wyłącza się w zasadzie losowo poniżej 30%, nie trzeba nawet włączać aparatu... Dzisiaj może ją założę, to dam znać co i jak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moogoom Posted September 20, 2019 Share Posted September 20, 2019 No i jak ta bateria ? Działa OK ? Ja kupiłem mniej więcej w tym samym czasie oryginał w chrl ale jeszcze płynie.... albo może ją niesie ktoś na butach do PL, bo mija miesiąc i jeszcze jej nie ma.,.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts