michal.smoderek Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 Czy ktoś może polecić jakieś dobre szkło ewentualnie folię do tego modelu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bayerman Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 Kupiłem na allegro, szkło 2D - koszt około 20 zł - nie będę reklamował. Ogólnie mogę polecić. Mały minus, to zasłania gdzieś po 2 milimetry ekran z lewej i prawej strony - ale z drugiej strony w pełni chroni ekran - pokrywa całą powierzchnię ekranu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 Właśnie zdjąłem folię ochronną z mojego i moim oczom ukazał się przepiękny widok... Żadnych szkieł ochronnych! Przez 2 lata miałem mi4 bez ochrony i oddałem córce z ekranem w stanie prawie idealnym. Po co psuć ładny przedmiot dodatkowym szkłem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majstersztyk Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Oczywiście, że przepiękny. Nie każdy chucha i dmucha na tel, mój mi5 już ma 7-mą szybkę ale za to telefon jest bez ryski :). Po tym jak się dowiedziałem ile kosztuje wyświetlacz do Blackberry, którego kiedyś miałem i wymieniałem ;/ używam szybek i polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapusta Posted March 21, 2018 Share Posted March 21, 2018 Ja nie dbam o telefon i muszę kupić szkło hartowane. Wpłynie na działanie wyświetlacza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majstersztyk Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 Nie wpływa, jest równie czuły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pfate Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 3mk Flexible Glass.Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
wozzo Posted March 26, 2018 Share Posted March 26, 2018 a ja polecam to link. Doskonale zakrywa wszystko, nie widać że ono tam jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba112 Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 @wozzo To nie jest takie typowe szkło, jest klejone na krawędzi. Łatwo się przez to nakleja, ale słabo chroni, bo na środku ekranu jest powietrze. Do tego przez te małe kropeczki po całym ekranie, dostaję się kurz. Na aliexpress są szkła full glue do Redmi 5 Plus, póki co na allegro nikt nie wystawił. Takie szkła chronią lepiej. Ma ktoś może naklejone 3MK Flexible Glass? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pfate Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 Ja.Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba112 Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 @pfate Nie ma powietrza na bokach szkła? Warto kupić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pfate Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 Nie mam żadnego powietrza, brakuje po kilka mm do krawędzi, jednakże nie przeszkadza to. Ja jestem zadowolony.Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted May 18, 2018 Share Posted May 18, 2018 Heh, no a mnie się właśnie to niby świetne szkło skruszyło na dwóch przekątnych rogach. Telefon nie upadł ani nic, ni z tego ni z owego popękało i musiałam odłupać drobinki. Albo jakiś felerny egzemplarz, albo wcale nie jest takie fajne, jak wszyscy zachwalają... Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted May 20, 2018 Share Posted May 20, 2018 @Rafxiaomi To niebieskie etui wygląda super. Pierwszy raz się z takim spotykam, żeby chroniło też przód telefonu, stąd moje pytanie czy ogólnie jakość wykonania tego etui jest w porządku ?, czy nie ma jakiś luzów w jego obudowie, czy dobrze się go wkładało w telefon ?. Czy telefon jest znacznie cięższy w tym etui ? i ostatnie pytanie ponieważ jest ochroniony dolny przód telefonu czy to "zgrubienie" obudowy etui troszkę nie przeszkadza w manewrowaniu palcem po wirtualnych przyciskach funkcyjnych?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted May 20, 2018 Share Posted May 20, 2018 (edited) Dnia 18.05.2018 o 18:42, magyarek napisał: Heh, no a mnie się właśnie to niby świetne szkło skruszyło Dlatego też nie kupuję na Allegro super, hiper, ekstra szkieł za 37,5 zł + koszty wysyłki a kupiłem za US $1.39 - wysyłka darmowa. Kupiłem dwa szkiełka..., za te pieniądze.... Na razie szkiełko całe, drugie czeka na jakieś nieszczęście. Zauważcie, że na obu aukcjach zdjęcia się powtarzają. Od dawna jestem fanem etui Nillkin takie więc i tym razem kupiłem a dla kaprysu taką, czerwoną obudowę Wygląda świetnie choć jest niepraktyczna, śliska Edited May 20, 2018 by figurel Link to comment Share on other sites More sharing options...
radko75 Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Ja do redmi 5Plus kupiłem stąd szkło:alllegro szkło hartowane Przylega dobrze, nie ma żadnych banieczek pod szybką, jest od brzegu do brzegu, myśle, że dobrze ochroni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Mam pytanie, bo kupiłem na gearbest wersję 4/64( w opisie pisze, że snap 636) więc mam kupić folię do wersji Plus czy nie? Niektóre aukcje mają w tytule 'folia do note 5/note 5 pro' tak jakby nie było różnicy między ekranami. Chciałem kupić od 3MK Flexible Glass jak najtaniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drakoon34 Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 Dziewczyna kupiła polecane szkła "4d" i pękło już pierwszego dnia. Kaszana totalna. Próbujemy raz jeszcze z tymi z aliexpress, a potem jak nie wypalą to leci 3mka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit24316 Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 Czy ktoś może polecić szkiełko z dobrą powłoką oleofobowa, najlepiej 2.5D do R5Plus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts