zuchu76 Posted March 12, 2018 Posted March 12, 2018 Witam Uzywam telefonu glownie do nawigacji (Yanosik). Wszystko fajnie pieknie tylko w momencie kiedy wylaczy sie ekran (opcja w Yanosiku kiedy nie ma zadnych komunikatow ekran sie wylacza) to po ponownym jego zalaczeniu mam ekran blokady i trzeba go odblokowac przesuwajac palcem do gory. Czy da sie to wylaczyc? Tzn zeby od razu po zalaczeniu ekranu przechodzil do pulpitu. MIUI 9.2.3 Global stable Android 4.4.4. W innych telefonach zawsze dalo sie dokopac do opcji gdzie mozna bylo wylaczyc calkowicie blokade ekranu a w tym modelu nie ma takiej opcji. Nie wiem czy w innej wersji MIUI jest inaczej ale od razu mialem w nim MIUI 8 a pozniej zaktualizowane do MIUI 9.
FromWP Posted March 12, 2018 Posted March 12, 2018 27 minut temu, zuchu76 napisał: w tym modelu nie ma takiej opcji. Ustawienia, ekran blokady i hasła, ustaw ekran blokady i tam pomiń ekran blokady powinno być. 1
mariusz.ur Posted March 12, 2018 Posted March 12, 2018 Lub z tego co pamiętam na rn3 pro na andku 5.1 było w opcjach programistycznych . 1
zuchu76 Posted March 12, 2018 Author Posted March 12, 2018 23 minuty temu, FromWP napisał: Ustawienia, ekran blokady i hasła, ustaw ekran blokady i tam pomiń ekran blokady powinno być. wlasnie nie mam tutaj tej opcji pominiecia ekranu blokady ... na innych telefonach to jest a tu sa 3 opcje Wzor, Kod PIN, Haslo ALE faktycznie jest taka opcja w opcjach programistycznych ... dzieki wieklkie mariusz.ur Temat rozwiazany.
FromWP Posted March 12, 2018 Posted March 12, 2018 @zuchu76 Opcja jest, tylko pojawia się dopiero po ustawieniu hasła lub wzoru ekranu blokady. Potem ustawiasz żeby nigdy nie wymagało hasła i działa.
zuchu76 Posted March 12, 2018 Author Posted March 12, 2018 17 minut temu, FromWP napisał: @zuchu76 Opcja jest, tylko pojawia się dopiero po ustawieniu hasła lub wzoru ekranu blokady. Potem ustawiasz żeby nigdy nie wymagało hasła i działa. Faktycznie po wlaczeniu blokady za pomoca wzoru pojawily sie nowe opcje zaawansowane i jest tam opcja Pomin ekran przesuniecia z tym ze dziala to troszke inaczej ... po zablokowaniu ekranu mozna dodatkowa opcja opoznic wymaganie hasla/kodu (jesli nie chcemy wogole to ustawiamy Nigdy) i wtedy faktycznie mamy odblokowanie po wlaczeniu ekranu natomiast wzor jest wymagany tylko podczas uruchomienia telefonu czyli w sumie otrzymalem dwie podpowiedzi i mam do wyboru ktora opcja mi bardziej pasuje. Jeszcze raz wielkie dzieki FromWP za ekspresowa pomoc 1 1
Recommended Posts