AVATAR5K Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 Witam, przybywam tutaj w poszukiwaniu pomocy naprawy braku IMEI. Telefon jest nowy, kupiłem go w aze i wkładając sim spotkała mnie niemiła niespodzianka, cały czas wyświetla się invalid imei i sieć niestety nie działa. Szukałem w google pomocy, ale tam były tylko pliki pod inne procesory a ja mam MT6797T, na dodatek zablokowany bootloader, czekam od 2 dni na sms. Z góry dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Poradziłeś sobie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVATAR5K Posted February 5, 2017 Author Share Posted February 5, 2017 Chyba będzie konieczny serwis, bo nikt mi nic nie odpowiedzial. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Faktem jest, że takie coś nie powinno mieć miejsca, ale łap rozwiązanie http://en.miui.com/thread-428917-1-1.html Czytaj i rób krok po kroku a na pewno sobie poradzisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 W ogóle sprawdź IMEI czy go masz, a jeśli tak to czy zgadza się z pudelkiem. Napisałeś niezbyt jasno. Jak nie ma to tak jak masz wyżej podziałaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVATAR5K Posted February 8, 2017 Author Share Posted February 8, 2017 (edited) Nie mam go całkowicie. Jeszcze takie pytanko, jak mam wgrać chiński dev rom skoro miflash nie wykrywa mi tele? W minimal ADB wszystko bangla. Edited February 8, 2017 by AVATAR5K Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Dnia 8.02.2017 o 13:27, AVATAR5K napisał: Nie mam go całkowicie. Jeszcze takie pytanko, jak mam wgrać chiński dev rom skoro miflash nie wykrywa mi tele? W minimal ADB wszystko bangla. Do Redmi Pro używamy spflashtool, ponieważ jest na Mediateku Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVATAR5K Posted February 12, 2017 Author Share Posted February 12, 2017 Dzięki wielkie panowie, poradziłem sobie, już wszystko śmiga. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 No i super Brawo Ty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red8 Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 Złapałem bootloop'a na Redmi Pro. Po zainstalowaniu china stable według http://en.miui.com/thread-326882-1-1.html zniknął IMEI i nie można zalogować się na konto Xiaomi żeby zdjąć blokadę bootloader (bootloader zablokowany). Proszę o podpowiedź. M Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 Imei w telefonach na mtk można przywrócić apką mtk enginiering z Google Play. Po WiFi działa net? Wysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
thuggerowsky Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 Witam! Mam problem z moim Xiaomi Redmi Pro 3/32 (X25) po aktualizacji do MIUI 9 9.2.1.0 i nie czyta w ogóle karty SIM ale prosi o PIN. Tylko teraz jak przywrócić numer IMEI? Próbwałem wszystkich metod tzw. SN Write ale wywala jakiś błąd... Czy ktoś mógłby pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thuggerowsky Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 Dnia 7.06.2017 o 23:06, tpawel napisał: Imei w telefonach na mtk można przywrócić apką mtk enginiering z Google Play. Po WiFi działa net? Wysłano z Redmi Note 4x niby jak i gdzie ? szukam i nic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 Musisz przeklinać wszystkie ustawienia sieciowe,jest na 100% opcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi_k Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 Musisz przeklinać wszystkie ustawienia sieciowe,jest na 100% opcjaNie wiem , czy zachęcanie do wulgaryzmów jest stosowne/pomocne !? .... przekliNać -> przekliKać PozdrawiamZ.K. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 Słońce takie świeci że nie widziałem że słownik zmienił Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelt Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Aż musiałem sprawdzić i masz niestety x20. Tak więc sprawdź czy masz redmi pro. Jak tak to spróbuj tego. Jak piszesz o błędzie i go nie rozumiesz, zrób zdjęcie, zrzut ekranu, wyślij znaki dymne bo trudno się domyślić o co biega. http://en.miui.com/thread-388139-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts