amsteldam Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 Witam Jestem po aktualizacji 9.2.13.0. Jak u Was? Przypomnę że telefon zakupiony w PRO-LINE z ostatniej dostawy (2 tyg temu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavco1 Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 Witam Jestem po aktualizacji 9.2.13.0. Jak u Was? Przypomnę że telefon zakupiony w PRO-LINE z ostatniej dostawy (2 tyg temu)U mnie na razie cisza, również telefon z Proline. Jaki region masz ustawiony? Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
amsteldam Posted March 9, 2018 Author Share Posted March 9, 2018 (edited) Polska MEG7 Edited March 10, 2018 by amsteldam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavco1 Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 Dzięki, chyba dostałeś wersję beta. Na oficjalnej stronie Miui brak żadnych informacji. Jedynie dla China Stałe Beta 9.5.1.0. Ja mam wersję 3/32GB Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 (edited) Dzisiaj dotarł kupiony na Lightinthebox z wersją 9.2.3.0 NEGMIEK. Pudełko z angielskimi napisami, zafoliowany więc nie dotykany. Przed chwilą sprawdziłem aktualizacje i melduje mi, że jest dostępna 9.2.13.0 NEGMIFA. Czytając o problemach po aktualizacji nie wiem czy mogę uruchomić uaktualnienie, trochę się obawiam.... Znalazłem takie info: http://ru.miui.com/thread-4350-1-1.html http://c.mi.com/thread-836883-1-0.html Aktualizuję! Zaktualizowałem. Pobieranie może 10 min, aktualizacja już po pobraniu i rozpakowaniu nawet nie pięć minut. Poniżej efekt: Edited March 9, 2018 by figurel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek77 Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 U mnie też nie ma. Sprawdziłem na miui forum i tam w download nie ma takiego nr do pobrania Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 (edited) 3 godziny temu, Tyciorek napisał: U mnie jeszcze nie ma aktualizacji 1 godzinę temu, Yacek77 napisał: U mnie też nie ma. Sprawdziłem na miui forum i tam w download nie ma takiego nr do pobrania Może tu odpowiedź? http://ru.miui.com/thread-4350-1-1.html Edited March 10, 2018 by figurel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 Czy Redmi 5 Plus to to samo co Redmi Note 5? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amsteldam Posted March 11, 2018 Author Share Posted March 11, 2018 Diabeł tkwi w szczegółach http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/xiaomi-redmi5plus-vs-xiaomi-redminote5/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bayerman Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Dnia 9.03.2018 o 17:55, amsteldam napisał: Witam Jestem po aktualizacji 9.2.13.0. Jak u Was? Przypomnę że telefon zakupiony w PRO-LINE z ostatniej dostawy (2 tyg temu) Mistrzu, a możesz na tym konto xiaomi powiązać (w ustawiniach)? W celu odblokowania bootloadera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fudiasz Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 (edited) @bayermanDalej wywala błąd. Edited March 12, 2018 by fudiasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
amsteladam Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 Taaak konto powiązane. Zresztą było jeszcze przed aktualizacją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinczi Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 @amsteladam jedyne o czym mówi Twój screen to to że jesteś zalogowany do konto xiaomi. Powiązanie konta z urządzeniem sprawdza i dokonuje się w ustawieniach developera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amsteladam Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 13 minut temu, vinczi napisał: @amsteladam jedyne o czym mówi Twój screen to to że jesteś zalogowany do konto xiaomi. Powiązanie konta z urządzeniem sprawdza i dokonuje się w ustawieniach developera. OK.Sprawdzę dodatkowe ustawienia/opcje programistyczne/.... i co dalej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinczi Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 (edited) @amsteladam .../stan odblokowania mi - > dodaj konto i urządzenie Edited March 13, 2018 by vinczi Link to comment Share on other sites More sharing options...
amsteladam Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 Coś takiego mam nie wiem czemu... już wiem czcionki czarne. Po naciśnięciu w ciemno przycisku informuje mnie abym połączył się z siecią . Przecież jestem połaczony. Może WIFI ma być? Spróbuję przez http://www.miui.com/unlock przeszło przez stronę. Jakie wnioski? Jest Ok? Czy za wcześnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinczi Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 Teraz czekasz na SMS'a że przyznano Ci zgodę na odblokowanie telefonu, gdy ją dostaniesz, wracasz do tego "stanu odblokowania" i będziesz mógł przypisać konto do telefonu. Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć się bawić z rootami, softami etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 (edited) @amsteladam spróbuj wylogować się z konta Xiaomi na telefonie i je dodać w tym menu prostuję, kolega @vinczi ma rację Edited March 13, 2018 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 @amsteladam I przynajmniej na razie zmień motyw na jakiś domyślny, bo prawie wzsystkie ciemne mają problemy z wyświetlaniem tekstu w opcjach programistycznych (i nie tylko tam). Link to comment Share on other sites More sharing options...
amsteldam Posted March 14, 2018 Author Share Posted March 14, 2018 Proszę. Rekord Świata pobity.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
amsteldam Posted March 14, 2018 Author Share Posted March 14, 2018 (edited) Dalszego mam komunikat przy próbie dodania konta do urządzenia aby połączyć się z siecią? Tylko przy WiFi? Edited March 14, 2018 by amsteldam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinczi Posted March 14, 2018 Share Posted March 14, 2018 (edited) Spróbuj zrestartować telefon. Ewentualnie wyłącz wi-fi. Też tak mi się zdarzało. Właśnie dostałem tą aktualizację. Błąd 86006 ciągle nie naprawiony. Edited March 14, 2018 by vinczi Link to comment Share on other sites More sharing options...
amsteldam Posted March 14, 2018 Author Share Posted March 14, 2018 Po restarcie wyskoczył error 86006. Wcześniej jedynie komunikat aby połączyć się z siecią, pomimo łączności poprzez LTE lub WiFi. Inni mają to samo http://en.miui.com/thread-2018515-1-1.html Pozostaje, więc czekać.................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinczi Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 Witaj w klubie Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinczi Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Ponoć developerski soft dla R5+ ma się ukazać 19marca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sezrg72 Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 ROM Stable developer jest właśnie na stronie Przed chwilą, sezrg72 napisał: ROM Stable developer jest właśnie na stronie Protestuje dodawanie do konta ale dopiero wieczorem Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalek_101 Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 Witam,jestem nie w temacie czym się różni wersja NEGMIFA od MIUIPolska (xiaomi.eu) i jak można przejść na xiaomi.eu czy można samemu czy tylko serwis ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinczi Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 @michalek_101 różnice to są opisane na stronie głównej, da się zamemu przejść na xiaomi.eu ale najszybszą metodą jest rozebranie i metoda test point co nie każdemu się podoba i woli zlecić to specjalistom z serwisu. Soft telefonu obarczony jest wadami wieku dziecięcego (mam nadzieję) i pojawiają się problemy przy wiązaniu konta xiaomi z telefonem (słynny błąd 86006). W większości przypadków naprawia to soft developerski który można wgrać bez odblokowywania telefonu, ale nadal trzeba czekać 350h aby móc całkowicie odblokować telefon i wgrać dowolny soft Także podsumowując. Jeśli nie chcesz czekać 2tygodnie to wysyłasz telefon do specjalistów albo samemu rozbierasz telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Direct Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 Można też nie kombinować i zostać na Globalu ☺️. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 8 godzin temu, Direct napisał: Można też nie kombinować i zostać na Globalu ☺️. Jeżeli ktoś chce mieć TWRP i root też może zostać na Globalu:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 1 godzinę temu, Tomasz Petrycki napisał: Jeżeli ktoś chce mieć TWRP i root też może zostać na Globalu:) Chcę mieć zrootowany global,. Mam aktualnie Global 9.2.13.0, instaluję Global DEV 8.3.15 żeby dostać zgodę na odblokowanie, odblokowuję bootloader,, instaluję TWRP, instaluję ponownie Global 9.2.13.0 i rootuję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bayerman Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 11 godzin temu, figurel napisał: Chcę mieć zrootowany global,. Mam aktualnie Global 9.2.13.0, instaluję Global DEV 8.3.15 żeby dostać zgodę na odblokowanie, odblokowuję bootloader,, instaluję TWRP, instaluję ponownie Global 9.2.13.0 i rootuję? Jeżeli chcesz pracować na gloobalu, to tak, wracasz do globala i rootujesz go. Według mnie jednak lepiej pracować na MIUI Polska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 Trochę to wszystko męczące. Skonfigurowałem sobie ładnie 9.2.13.0. Wgram wersję DEV to i ją będę musiał dopieścic pod swoje potrzeby bo telefonu muszę używać do czasu otrzymania zgody na odblokowanie. Potem kolejne ustawianie już miui polska. Trzeba za każdym razem czyścić dane? Czy kopia ustawień i danych z obecnej wersji będzie mogła być przywrócona w miui polska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinczi Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 Możesz przywrócić backup z konta xiaomi, telefon Ci zaintaluje wszyskie używane przez Ciebie apki i przywróci kontakty i smsy. Ale dzwonków i innych tego typu pierdół już nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 (edited) 19 godzin temu, figurel napisał: Chcę mieć zrootowany global,. Mam aktualnie Global 9.2.13.0, instaluję Global DEV 8.3.15 żeby dostać zgodę na odblokowanie, odblokowuję bootloader,, instaluję TWRP, instaluję ponownie Global 9.2.13.0 i rootuję? Jak wszystko pójdzie dobrze z instalacją TWRP i root nic nie musisz 2 raz instalować. Po wgraniu TWRP zostaje Ci system, który miałeś. Potem możesz eksperymentować. TWRP pozwala zrobić pełną kopię całego systemu ze wszystkimi pierdołami, ustawieniami, hasłami itp. Więc robisz sobie taką kopię, instalujesz miui.eu i jeżeli Ci się nie spodoba, przywracasz system z kopii. Edited March 20, 2018 by Tomasz Petrycki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts