Jump to content

Aktualizacja 9.2.13.0

amsteldam

Recommended Posts

Witam
Jestem po aktualizacji 9.2.13.0.  Jak u Was? Przypomnę że telefon zakupiony w PRO-LINE z ostatniej dostawy (2 tyg temu)
5aa2bc2366004_Screenshot_2018-03-09-17-50-22-308_com.android.settings1.thumb.png.dad1fff0ecd625787957be2139c468fe.png
U mnie na razie cisza, również telefon z Proline. Jaki region masz ustawiony?

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

Dzięki, chyba dostałeś wersję beta. Na oficjalnej stronie Miui brak żadnych informacji. Jedynie dla China Stałe Beta 9.5.1.0.

Ja mam wersję 3/32GB

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

Dzisiaj dotarł kupiony na Lightinthebox z wersją 9.2.3.0 NEGMIEK. Pudełko z angielskimi napisami, zafoliowany więc nie dotykany.

Przed chwilą sprawdziłem aktualizacje i melduje mi, że jest dostępna 9.2.13.0 NEGMIFA. 

Czytając o problemach po aktualizacji nie wiem czy mogę uruchomić uaktualnienie, trochę się obawiam....

Screenshot_2018-03-09-22-13-43-855_com.android.updater.png

Znalazłem takie info:

http://ru.miui.com/thread-4350-1-1.html

http://c.mi.com/thread-836883-1-0.html

Aktualizuję!

Zaktualizowałem. Pobieranie może 10 min, aktualizacja już po pobraniu i rozpakowaniu nawet nie pięć minut. Poniżej efekt:

Screenshot_2018-03-09-22-51-56-045_com.android.settings.png

Edited by figurel

Dnia 9.03.2018 o 17:55, amsteldam napisał:

Witam

Jestem po aktualizacji 9.2.13.0.  Jak u Was? Przypomnę że telefon zakupiony w PRO-LINE z ostatniej dostawy (2 tyg temu)

Screenshot_2018-03-09-17-50-22-308_com.android.settings[1].png

Mistrzu, a możesz na tym konto xiaomi powiązać (w ustawiniach)?

W celu odblokowania bootloadera?

13 minut temu, vinczi napisał:

@amsteladam jedyne o czym mówi Twój screen to to że jesteś zalogowany do konto xiaomi. Powiązanie konta z urządzeniem sprawdza i dokonuje się w ustawieniach developera. 

OK.Sprawdzę 

dodatkowe ustawienia/opcje programistyczne/....  i co dalej?

Teraz czekasz na SMS'a że przyznano Ci zgodę na odblokowanie telefonu, gdy ją dostaniesz, wracasz do tego "stanu odblokowania" i będziesz mógł przypisać konto do telefonu.
Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć się bawić z rootami, softami etc.

Spróbuj zrestartować telefon. Ewentualnie wyłącz wi-fi. Też tak mi się zdarzało. 

Właśnie dostałem tą aktualizację. Błąd 86006 ciągle nie naprawiony.

Edited by vinczi

@michalek_101 różnice to są opisane na stronie głównej, da się zamemu przejść na xiaomi.eu ale najszybszą metodą jest rozebranie i metoda test point co nie każdemu się podoba i woli zlecić to specjalistom z serwisu. Soft telefonu obarczony jest wadami wieku dziecięcego (mam nadzieję) i pojawiają się problemy przy wiązaniu konta xiaomi z telefonem (słynny błąd 86006). W większości przypadków naprawia to soft developerski który można wgrać bez odblokowywania telefonu, ale nadal trzeba czekać 350h aby móc całkowicie odblokować telefon i wgrać dowolny soft :P

Także podsumowując. Jeśli nie chcesz czekać 2tygodnie to wysyłasz telefon do specjalistów albo samemu rozbierasz telefon :P

1 godzinę temu, Tomasz Petrycki napisał:

Jeżeli ktoś chce mieć TWRP i root też może zostać na Globalu:)

Chcę mieć zrootowany global,. Mam aktualnie Global 9.2.13.0, instaluję Global DEV  8.3.15 żeby dostać zgodę na odblokowanie, odblokowuję bootloader,, instaluję TWRP, instaluję ponownie Global 9.2.13.0 i rootuję?

11 godzin temu, figurel napisał:

Chcę mieć zrootowany global,. Mam aktualnie Global 9.2.13.0, instaluję Global DEV  8.3.15 żeby dostać zgodę na odblokowanie, odblokowuję bootloader,, instaluję TWRP, instaluję ponownie Global 9.2.13.0 i rootuję?

Jeżeli chcesz pracować na gloobalu, to tak, wracasz do globala i rootujesz go.

Według mnie jednak lepiej pracować na MIUI Polska.

Trochę to wszystko męczące. 

Skonfigurowałem sobie ładnie 9.2.13.0. Wgram wersję DEV to i ją będę musiał dopieścic pod swoje potrzeby bo telefonu muszę używać do czasu otrzymania zgody na odblokowanie. Potem kolejne ustawianie już miui polska.

Trzeba za każdym razem czyścić dane? Czy kopia ustawień i danych z obecnej wersji będzie mogła być przywrócona w miui polska?

Możesz przywrócić backup z konta xiaomi, telefon Ci zaintaluje wszyskie używane przez Ciebie apki i przywróci kontakty i smsy.
Ale dzwonków i innych tego typu pierdół już nie :P 

19 godzin temu, figurel napisał:

Jak wszystko pójdzie dobrze z instalacją TWRP i root nic nie musisz 2 raz instalować.

Po wgraniu TWRP zostaje Ci system, który miałeś. Potem możesz eksperymentować. TWRP pozwala zrobić pełną kopię całego systemu ze wszystkimi pierdołami, ustawieniami, hasłami itp. Więc robisz sobie taką kopię, instalujesz  miui.eu i  jeżeli Ci się nie spodoba, przywracasz system z kopii. 

Edited by Tomasz Petrycki