b4s1l Posted June 1, 2018 Author Share Posted June 1, 2018 Kolidowała poprawka kalibracji odległości na bieżni, trzeba poszukać na nią innego sposobu. Chińscy programiści nie uwzględnili w którejś części kodu tego że w niektórych krajach znak dziesiętny to przecinek a nie angielska kropka Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertozmc Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Występuje jeszcze jeden błąd podczas próby wejścia w ustawienia odblokowania ekranu. W załączniku zrzuty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Sorry ale nie widzę tego błędu Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 1, 2018 Author Share Posted June 1, 2018 @robertozmc Takie coś zdaje się występuje na MIUI we wszystkich modach MiFit. Opcję tę możesz ustawić na oryginalnym MiFit, potem zainstalować mod - ustawienie powinno zostać i działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zulwiczek1983 Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Jedno mnie ciekawi. Mam spolszczenie w swoim amazfit bip. Wszystko jest po polsku. Jak mam wygrana wersję mifit od MrTomi to pogoda jest po polsku, bezchmurne itd. Natomiast każda wersja od b4s1I zmienia mi te powiadomienia w zegarku na angielski. Czyli ckoud, Rain itd. Da się to jakoś ogarnąć żeby nie aktualizowalo na angielski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 1, 2018 Author Share Posted June 1, 2018 @Zulwiczek1983 sprawdź: PLIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Nie wiem jak wersja powyżej ale ta z postu #103 wyżej wydaje mi się, że pożera baterie strasznie. Protestuje przez weekend i dam znać.Przy okazji czy dla mi banda 2 opłaca się wgrywać powyższą wersję z postu #111? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zulwiczek1983 Posted June 2, 2018 Share Posted June 2, 2018 7 godzin temu, b4s1l napisał: @Zulwiczek1983 sprawdź: PLIK No i teraz jest ok. Serdecznie dziękuję za poprawkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 2, 2018 Author Share Posted June 2, 2018 @emarcin @Marcinosr Prośba do Was, byście sprawdzili czy ta wersja powoduje u Was błąd przy wejściu w szczegóły aktywności: PLIK. Wystarczy ją zainstalować na bieżącą wersję i potem ewentualnie tak samo wrócić do działającej (jak będzie OK, można zostawić). 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted June 2, 2018 Share Posted June 2, 2018 Jest ok, nie wywala błędów na żadnej zakładce Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychup Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 Witam, Dziękuję b4s1l za aktualizację oprogramowania - wszystko działa jak powinno. Używam Mi Band Tools i znalazłem opcję kiedy opaska ma monitorować puls (np od 6 do 22 danego dnia). Czy dałoby się ograniczyć budzenie opaski przy podniesieniu ręki do jakiegoś zakresu godzin? Czasem budzę się w nocy i jak ruszam ręką, to opaska się wzbudza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 3, 2018 Author Share Posted June 3, 2018 14 minut temu, krzychup napisał: Czy dałoby się ograniczyć budzenie opaski przy podniesieniu ręki do jakiegoś zakresu godzin? W MiFit jest opcja 'Nie przeszkadzać', działa tak jak piszesz w wybranych godzinach. Możliwe że raz ustawiona nie potrzebuje potem kontaktu z MiFitem (nie sprawdzałem). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 Ile wam wytrzymuje opaska z tym softem i modem mifit do samych powiadomień i liczenia kroków? MiBand moje małżonki wytrzymuje ok 10-12 dni przy takim użytkowaniu. To chyba nie jest normalny uptime? Bipa ładuję co miesiąc, a on ma zdecydowanie większe obciążenie energetyczne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 U mnie od samego początku (a zamówiłem kilka dni po premierze) nie ważne z jakim fw opaska nie wytrzymała więcej niż 10 dni. Używam dla powiadomień Mi Band Tools i do aktywności Mi Fit, ciągle mierzenie tętna wyłączone. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 Zastanawiam się jak to możliwe, że ludziom po 40-50 dni wytrzymuje miband. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 5, 2018 Author Share Posted June 5, 2018 U mnie ponad 20 dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekBanan Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 Możliwe jeśli przez cały ten czas nie łączysz się z telefonem Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 7, 2018 Author Share Posted June 7, 2018 Mod Mi Fit 3.4.0 na pierwszej stronie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcinosr Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 @b4s1l chwilę mnie nie było....i 3.4.0 i ta poprzednia działają ok...każda zakładka w aktywności ładuje się jak należy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrvip90 Posted June 10, 2018 Share Posted June 10, 2018 Wielkie podziękowania dla twórcy za stworzenie możliwości wyświetlania kontaktów, mam pytanko czy istnieje możliwość stworzenia moda który pozwoli na liczenie kcal na podstawie mierzonego pulsu tak jak w normalnym pulsometrze bo obecnie apka liczy kcal podczas treningu a podstawie kroków a nie tętna i w przypadku aktywności statycznej np siłownia nic się nie uzyska z pomiarów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrvip90 Posted June 10, 2018 Share Posted June 10, 2018 Udało mi się wgrać drugą modyfikację ale kontakty wyświetlane są bez polskich znaków czy da się to zmienić ? Jeśli tak to czy ktoś może mi napisać krok po kroku jak to zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted June 11, 2018 Share Posted June 11, 2018 Masz fw i MiFita z tego tematu?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrvip90 Posted June 11, 2018 Share Posted June 11, 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 11, 2018 Author Share Posted June 11, 2018 @Piotrvip90 Polskie znaki uzyskasz po wgraniu na opaskę pliku z czcionką oraz zmodyfikowanego firmware - według instrukcji z pierwszego postu. Jeśli używasz Mi Fit, nie musisz nic więcej robić. W innych programach trzeba wyłączyć transliterację znaków i tym podobne funkcje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrvip90 Posted June 12, 2018 Share Posted June 12, 2018 18 godzin temu, b4s1l napisał: @Piotrvip90 Polskie znaki uzyskasz po wgraniu na opaskę pliku z czcionką oraz zmodyfikowanego firmware - według instrukcji z pierwszego postu. Jeśli używasz Mi Fit, nie musisz nic więcej robić. W innych programach trzeba wyłączyć transliterację znaków i tym podobne funkcje. Mmo b4s1l dziękuję już sobie poradziłem wgrywalem nie ta wersję do mojej opaski, jeszcze mam pytanko czy da się sprawdzić wersję opaski przez jej zakupem bo chce kupić jeszcze jedna i nie chce trafić na ta wersję do której nie można wgrać tych modow? Dodatkowo czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na moje pytanie dot. Pomiaru tętna ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 12, 2018 Author Share Posted June 12, 2018 @Piotrvip90 Przed zakupem raczej ciężko sprawdzić wersję, jedyna pewna metoda to gadgetbridge. Wersja 0.9.3.4 to rzadkość, raczej jej nie trafisz, poza tym prawdopodobnie pasuje do niej mod od 0.9.3.3. Co do tętna, jeśli chodzi o firmware - jest to możliwe ale w naszych warunkach niewykonalne, trzeba by napisać samodzielnie dużą część lub cały firmware. Możesz jedynie poszukać aplikacji do opaski która ma taką funkcjonalność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrvip90 Posted June 12, 2018 Share Posted June 12, 2018 Dzięki za odpowiedź co do funkcji tętna o której pisałem to jeśli ktoś z forum byłby zainteresowany stworzeniem takiego frimware to ja służę wiedza merytoryczną z zakresu sportu, przeliczania tętna itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 13, 2018 Share Posted June 13, 2018 14 godzin temu, b4s1l napisał: Przed zakupem raczej ciężko sprawdzić wersję, U nas sprawdziła się metoda którą w pierwszym poście opisałeś, żeby zerknąć na wygląd czujnika tętna, z tym że kupowaliśmy w stacjonarnym i sprzedawca nie robił przeszkód aby otworzyć pudełko i oblukać/pomacać sprzęt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrvip90 Posted June 13, 2018 Share Posted June 13, 2018 Jeszcze zastanawiam się czy jest możliwe stworzenie funkcji nieodebranych połączeń Link to comment Share on other sites More sharing options...
gitara007 Posted June 13, 2018 Share Posted June 13, 2018 Małe pytanie czy ten zmodyfikowany firmware działa poprawnie z oryginalną apk mifit na ios ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 13, 2018 Author Share Posted June 13, 2018 @gitara007 Działa, tylko trzeba użyć moda bez zmienionego numeru wersji na 1.0.4.81 - wrzucę później paczkę z tak przygotowanymi FW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gitara007 Posted June 13, 2018 Share Posted June 13, 2018 4 minuty temu, b4s1l napisał: @gitara007 Działa, tylko trzeba użyć moda bez zmienionego numeru wersji na 1.0.4.81 - wrzucę później paczkę z tak przygotowanymi FW. Bardzo byłbym Ci wdzięczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 13, 2018 Author Share Posted June 13, 2018 Pliki dodane do 1 postu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gitara007 Posted June 13, 2018 Share Posted June 13, 2018 2 minuty temu, b4s1l napisał: Pliki dodane do 1 postu. bardzo dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4s1l Posted June 14, 2018 Author Share Posted June 14, 2018 (edited) Ciekawostka: Ciekawe dlaczego oficjalnie nie ma tej opcji. Z wstępnych testów: o danej godzinie opaska wibruje 2x i wyświetla nazwę przypomnienia, nie potrzeba łączności z telefonem. PS. Modyfikacja Mi Fit 3.4.1 na pierwszej stronie. Edited June 14, 2018 by b4s1l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts