tewux Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 (edited) Wiem, że temat był wałkowany wszędzie i wielokrotnie, ale prawie nigdzie nie można uzyskać jasnej odpowiedzi, a jeśli odpowiedź się znajdzie, to brzmi: że seria Redmi (SD) nie obsługuje QuickCharge, bo 1) tną koszty i nie kupili licencji na QC od Qualcomm, 2) bateria jest kiepska/za mocno się nagrzewa. Mimo wszystko, mój Redmi 4 Pro (SD625) z softem MiuiPolska (chyba od wersji MIUI 9) zaczął obsługiwać szybkie ładowanie. Tzn. na ładowarce od Mi5, która co prawda nie ma logo QC, ale ma w metryczce Output: 5V-2.5A / 9V-2A / 12V-1.5A, więc może być to zarówno Quick Charge 2.0, jak i 3.0 albo coś innego. Po podłączeniu pod tę ładowarkę obok ikonki baterii pojawia się ikonka ładowania, ale z drugiej strony pojawia się dodatkowa ikonka: piorun w okręgu.Naładowało mi baterię z 30% do 45% w niecałe 5 minut! Wykonałem "test" na kilku innych Redmi, które miałem pod ręką: Redmi 3S (SD, 2/16), aktualny soft Global - również jest dodatkowa ikonka w okręgu i ładuje na oko szybciej. Redmi Note 4 (SD, 4/64), aktualny soft Global - brak ikonki, ładuje wolno. Ktoś ma doświadczenia z szybkim ładowaniem w Redmi/Redmi Note? Czy to co powyżej opisałem, to jest QC od Qualcomma, czy jakaś technologia własna Xiaomi? Edited March 5, 2018 by tewux Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Szybkie ładowanie na Redmi 4 Pro działa. Wrzucałem nawet filmik. A na Redmi Note 4 (ze snapdragonem i 4/64GB) już nie działa szybkie ładowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
8artikf1 Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 Ja posiadam co mi redmi 4 PRO ładuję go ładowarką z Samsunga Galaxy S7 i szybkie ładowanie także działa na nim poprawnie mam wersję Global.Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts