Jump to content

jaka matryca foto w note 4 wersja snapdragon

chalice

Recommended Posts

Witam.

Od prawie roku użytkuję mojego poczciwego redmi 4 pro i zamierzam sprezentować go cioci a sobie kupić właśnie note 4 snapdragon w wersji 4/64. Moje pytanie dotyczy tego jaki przetwornik fotograficzny jest tam zastosowany. Wg strony mgsm.pl jest tam Samsung S5K3L8, ale gdzieś doczytałem się ze to w wersji z 10 rdzeniowym mediatekiem jest samsung a w snapdragonie zastosowano Sony IMX258. Info w sieci jest rozbieżne więc pytam. Oglądając porównywalne zdjęcia, to sony wypada lepiej. Mają bardziej dopracowany balans bieli i o wiele lepszą rozpiętość tonalną a przede wszystkim czytelność szczegółów w cieniach... Jeśli tak to nie wiedzieć czemu zastosowano w budżetowym 4x lepszy przetwornik od sonego a w note 4 gorszego samsunga...

A może nowa a1 ma lepszy przetwornik? Kupił bym tę a1, ale... Bateria :( . Niestety marketing zwyciężył nad zdrowym rozsądkiem i za 1mm grubości odebrali 1000mAh...

W moim redmi 4 pro, wg specyfikacji mgsm.pl mam właśnie Samsung S5K3L8. Zdjęcia są... średnie. No w ładny słoneczny dzień dobre a po drobnym edytowaniu bardzo dobre... Jeśli macie jakieś info na ten temat to bardzo proszę. Pozdrawiam

Dnia 6.03.2018 o 15:27, dzidexx napisał:

Faktycznie, po tapnięciu kilka razy nru kernela:

ofilm_S5K3L8

RN4, snap 625, 3/32gb.

Widzę że są z tym niezłe jaja. nie spodziewałem się takiej loterii w jakby nie patrzeć dobrym sprzecie... Pytanie, gdzie muszę wejść w menu czy w telefonie by to sprawdzić? bo nr kernel niewiele mi mówi...