asia1234 Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Dzień dobry, dnia 27go lutego kupiłam telefon xiaomi redmi note 4 wersja global. Dziś rano na moim telefonie przestała działać opcja odblokowania ekranu za pomocą odcisku palca (do wczoraj mogłam odblokować telefon za pomocą pinu lub odcisku palca - 2 opcje). Telefon ani razu od momentu kupienia czyli od 3 dni nie upadł, a funkcja przestała działać samoistnie. W samouczku zrobiłam test autofingerprint test który nie przebiegł pomyślnie (wyświetlany komunikat: "error: the application cannot reach the android service for the sensor"). Dołączam screeny. Bardzo prosze o pomoc w rozwiązaniu problemu.. -wersja android 7.0 NRD90M -wersja MIUI: MIUI Global 9.2.1.0 (ncfmiek) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 (edited) przywróć ustawienia fabryczne (wiąże się to z usunięciem danych) możesz to zrobić wchodząc w ustawienia/dodatkowe ustawienia/kopia i kasowanie danych/ustawienia fabryczne dobrze by było żeby telefon był naładowany przynajmniej w 50% chociaż na note 4 to nawet na 20 pewnie wyrobi jeśli nie zaskoczy to reklamuj tel. albo jeśli kupiłaś wysyłkowo to poprostu go zwroc i kup następny xD. ps. zły dział tutaj siedzo mediatek,i smoki sa w dziale nizej. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edited March 2, 2018 by Lamcza 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asia1234 Posted March 2, 2018 Author Share Posted March 2, 2018 Dziękuję Lamcza za radę, niestety po przywróceniu ustawień fabrycznych dalej nie mam opcji odblokowania ekranu za pomocą odcisków palców i dalej w samouczku xiaomi test 'autofingerprint test' failed... Czyli zostaje reklamacja. Na szczęście kupiłam telefon w sklepie stacjonarnym sferis i mogę reklamować na miejscu Co do działu to sorki, nie wiedziałam, już nie spamuje w takim razie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts