Jump to content

Oprogramowanie, sterowniki na XP

Stefek
 Share

Recommended Posts

Witam, jak już pisałem w innym wątku mam problem ze smartem, zacznę od resetu do ustawień fabrycznych, ale mam już trochę fot w galerii i muszę je zabezpieczyć a nie mam karty pamięci tylko są one na telefonie. Muszę je przerzucić na kompa a po podłączeniu do USB właściwie nic się nie dzieje, brak odpowiedniego oprogramowania i sterowników a niestety Xiaomi przy smarcie nie dodaje odpowiedniej płytki. Stąd też pytanie skąd pobrać odpowiedni soft na XP, aby połączenie i wymiana danych ze smartem po kablu USB była bezproblemowa? Bo widziałem takie pliki, ale na niepolskich stronach i nie wiem czy są sprawdzone, bezpieczne, aby jakiegoś trojana itp. nie wyłapać.

7 godzin temu, Stefek napisał:

Witam, jak już pisałem w innym wątku mam problem ze smartem, zacznę od resetu do ustawień fabrycznych, ale mam już trochę fot w galerii i muszę je zabezpieczyć a nie mam karty pamięci tylko są one na telefonie. Muszę je przerzucić na kompa a po podłączeniu do USB właściwie nic się nie dzieje, brak odpowiedniego oprogramowania i sterowników a niestety Xiaomi przy smarcie nie dodaje odpowiedniej płytki. Stąd też pytanie skąd pobrać odpowiedni soft na XP, aby połączenie i wymiana danych ze smartem po kablu USB była bezproblemowa? Bo widziałem takie pliki, ale na niepolskich stronach i nie wiem czy są sprawdzone, bezpieczne, aby jakiegoś trojana itp. nie wyłapać.

Ale dlaczego po kablu? Nie masz wifi, tak?

Edited by wanarek

11 godzin temu, wanarek napisał:

Ale dlaczego po kablu? Nie masz wifi, tak?

No pisałem w innym wątku, że smart ma problem z WIFI i net nie działa.

16 godzin temu, dzidexx napisał:

Windows xp - service pack 3 + W. Media Player 10+ potrzebuje.

Poszukaj w Google xp + mtp(media transfer protocol). Od Androida 5 tylko w ten sposób można podłączyć do pc. Xp nie ma tego trybu "z urzędu".

Zdjęcia - kopia w chmurze Xiaomi albo doinstaluj Zdjęcia Google(ustawiena kopii - jakość oryginalna).

Są też apki typu wifi file transfer.

@up

Dzięki wielkie za te informacje, mtp zainstalowane i całkiem przyjemny przerzut zdjęć na kompa.