grzechuc Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Android Pay zamienił się w Google Pay. Z tej okazji przestały działać płatności zbliżeniowe. Do przedwczoraj (przed aktualizacją) wszystko śmigało. Po aktualizacji Lipa. Komunikat jak na zdjęciu i nie można dodać karty. Uprawnienia aplikacji nadane wszystkie, a mimo to nie można dodać karty. Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie, nadalem uprawnienia i kicha.Wersja oprogramowania Global 9.2. bez twrp.Czy na MIUI Polska działa Google Pay? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Na Miui eu wszystko działa jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Jedyna różnica to zmiana nazwy i lekko zmieniony interfejs, reszta po staremu, ostatnie xiaomi.eu i z płatnościami telefonem nie ma problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechuc Posted February 24, 2018 Author Share Posted February 24, 2018 Jedyna różnica to zmiana nazwy i lekko zmieniony interfejs, reszta po staremu, ostatnie xiaomi.eu i z płatnościami telefonem nie ma problemu.Niby tylko nazwa, a poszło się chrzanić. Nigdy wcześniej problemów z płatnościami zarówno na global jak i eu nie miałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
szakal88 Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Ja dzisiaj normalnie płaciłem, ROM EU, ostatni z lutego Link to comment Share on other sites More sharing options...
mieczysllaw Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 w problemach technicznych jest temat, może to połączyć? No i najważniejsze.... jakieś rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 Przed chwilą Żabka i Tesco. Śmiga. Magisk też działa. Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 U mnie na Mi5 ten sam problem. Wersja ostatnia xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 U mnie ten sam problem, jakieś rozwiązanie ktoś zna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechuc Posted March 5, 2018 Author Share Posted March 5, 2018 Żeby było ciekawie:-płatności przez Google Pay NIE przechodzą- płatności przez T-Mobile bank NIE przechodzą-płatności przez PeoPay(Pekao) PRZYCHODZĄ!Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 Oreo.Google pay śmiga aż miło. Bank BGŻ Paribas. Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fililpp Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Na 8.3.1 Google Pay u mnie też nie działa.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur29 Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 (edited) U mnie też nie działa, jakieś pomysły na naprawę? MIUI 9 Global 8.3.1 Beta, komunikat w google pay: "metoda platnosci nie jest juz mozliwa na twoim telefonie" Edited March 7, 2018 by Artur29 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Na globalu nie będą działać. Musicie zainstalować MIUIPolska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Na Global Dev nie działa Google Pay Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fililpp Posted March 8, 2018 Share Posted March 8, 2018 Miałem miuipolska. Znalazłem rozwiązanie. Pomogła instalacja magisk zamiast supersu. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur29 Posted March 16, 2018 Share Posted March 16, 2018 Czyli właściwie jedynym rozwiązaniem jest odblokowanie bootloadera i instalacja miui polska? Zakładam, że nie zostaną wydane jakieś łatki, które spowodują, że na globalu płatności telefonem będą ponownie możliwe (jak to było do lutego)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jk-ns Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Czyli jedynym wyjściem jest przejście na global stable? Kurcze przyzwyczaiłem się do android pay. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Czyli właściwie jedynym rozwiązaniem jest odblokowanie bootloadera i instalacja miui polska? Zakładam, że nie zostaną wydane jakieś łatki, które spowodują, że na globalu płatności telefonem będą ponownie możliwe (jak to było do lutego)...A kto powiedział że na Global nie można płacić? Czytajcie ze zrozumieniem. Dotyczy to tylko wersji dev. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jk-ns Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 No to pytam czy muszę przejść na global stable? Ewentualnie czy to wymaga odblokowania czegoś? Ktoś pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur29 Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 No tak, tylko z tego co czytałem to obecna wersja Stable (V9.2.1.0.NAAMIEK) jest niedopracowana i DEV wypada zdecydowanie lepiej. Zatem trzeba coś wybrać i dla Android Pay (mimo, że przydatne) chyba nie warto jej instalować. Zatem najsensowniejszym rozwiązaniem jest chyba przejście na xiaomi.eu(MIUI Polska)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pl_shibby Posted May 18, 2018 Share Posted May 18, 2018 Wcześniej używałem płatności HCE przez aplikację GetinBank. Teraz Getin wspiera G Pay i płatności przestały mi działać. Dziś chciałem sparować sobie kartę z G Pay i niestety dostaję komunikat, że na tym telefonie nie mogę tego zrobić bo albo został zrootowany albo z innego względu nie jest bezpieczny. Wersja softu 8.1.8 miui polska. Wgrałem więc ostatnią wersję miui polska na androidzie 7.0 - 8.3.26 - problem ten sam. Wgrałem więc wydanie xiaomi.eu stable 9.5.2.0.NAACNFA - nadal to samo. Sprawdziłem na koniec najnowszą wersję miui polska na andku 8.0 - 8.5.10 i też to samo... Odpuszczam G Pay, przynajmniej na razie. Jednak nie dawało mi to spokoju. Na początek zauważyłem z Google Play pokazuje w ustawieniach status certyfikatu "Bez certyfikatu". Następnie sprawdziłem SafetyNet i okazało się, że mam Failed! Zamurowało mnie, bo pamiętam, że ten problem został już dawno naprawiony (w 7.6.29) i pamiętam, że miałem wszystko na zielono! Po wielu godzinach kombinacji stwierdziłem, że spróbuję pójść inną drogą i zamiast zmuszać Miui Polska do bycia certyfikowanym, wgrałem Magiska Nie dogrywałem żadnych modułów, jedynie zaznaczyłem Magisk Hide i SafetyNet znów jest zielone, a karta do G Pay dodała się bez zająknięcia. Jak to mówią, nic na siłę, najwyżej większym młotkiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruniu Posted December 13, 2019 Share Posted December 13, 2019 Ja od kiedy założyłem root i zakwalifikowałem gpay, mam problem z płatnościami. Pojawia mi się co chwilę: skonfiguruj płatności zbliżeniowe. Nawet jak skonfiguruje, to po kilku godzinach, znowu to mam. :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts