magik80 Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Witam - kolejny mam temat ... Apka pogody, nie odświeża się, chciałem ją usunąć i nie można - dlaczego ? jak sie można jej pozbyć ? ewentualnie co zrobić aby się odswieżała. Poza tym nie wiem czy w ogóle działa, mam -11 a pokazuje -6 od wczoraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 A apka ma dostęp do neta? Ja ręcznie wymuszam aktualizację przez przeciągnięcie po niej palcem dół. Ew dodanie do autostartu może pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
john56 Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 No ręcznie jest trochę niewygodne. A można całkiem się jej pozbyć z paska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magik80 Posted February 23, 2018 Author Share Posted February 23, 2018 ma dostęp do neta. Aktualizuje ręcznie - pokazuje -5 moim zdaniem ona nie pokazuje Gdańska - mimo ze wpisałem jej to miasto. Chciałbym to odinstalować ale nie można. Dodatkowo jak się otwiera ikonki sterujące u góry (wifi, gps) to tam jest wyświetlany skrót który tez zle pokazuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 5 minut temu, magik80 napisał: Chciałbym to odinstalować ale nie można. Można, tylko trzeba trochę wiecej zachodu. https://miuipolska.pl/forum/topic/22981-jak-wyłączyć-lub-odinstalować-preinstalowane-aplikacje-googla-w-oficjalnych-romach-global/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
saataniel Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Ja używam weawow bez reklam Link to comment Share on other sites More sharing options...
magik80 Posted February 25, 2018 Author Share Posted February 25, 2018 Dnia 23.02.2018 o 12:04, FromWP napisał: Można, tylko trzeba trochę wiecej zachodu. https://miuipolska.pl/forum/topic/22981-jak-wyłączyć-lub-odinstalować-preinstalowane-aplikacje-googla-w-oficjalnych-romach-global/ Activvity Luncher wyłącza pogodę ale do 1 restartu.... potem apka wraca. Jeśli chodzi o okienko na górze gdzie są przyciski typu wifi, dane komórkowe to odnosnik do pogody jest cały czas. Natomiast np apka Dysk jest wyłączona nawet po restarcie. Wygląda ze mamy wredną apkę pogodową Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 14 minut temu, magik80 napisał: Wygląda ze mamy wredną apkę pogodową Jak odinstalujesz to się na pewno nie włączy. To sie nazywa com.miui.weather2 (przynajmniej w moim romie dev). Link to comment Share on other sites More sharing options...
magik80 Posted February 25, 2018 Author Share Posted February 25, 2018 a możesz mi powiedzieć jak to znaleźć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 (edited) 11 minut temu, magik80 napisał: a możesz mi powiedzieć jak to znaleźć ? Czwarty sposób z poradnika do którego link już ci podałem, czyli komendą adb shell "pm uninstall -k --user 0 com.miui.weather2". Jak poprosisz kolegę @Orjon to może doda to do stworzonego przez niego automatu odinstalowującego niechciane programy. Edited February 25, 2018 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 Dodam apkę w najbliższym czasie, jak tylko laptop wróci do działania. tapnięte z Redmi 4a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magik80 Posted February 25, 2018 Author Share Posted February 25, 2018 (edited) super - poczekam... Mam chyba ciekawą i ważną sprawę. Dziś wyłączyłem apkę pogoda i nie resetowałem telefonu. Dodatkowo aktualizowałem msg więc nie wiem co jest powodem ale....miałem od 36 do 40% zużycia baterii przez system android. W tej chwili mam od 25 do 29 %. a było nawet 22%. Faktem jest ze gdy na noc odłączałem net to spadło na 28%. Nie chce mi się wierzyć że ci frajerzy od msg tak nagle usprawnili apkę. Wygląda wiec ze to pogoda tyle zżerała przez system android baterie Edited February 25, 2018 by magik80 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Jeśli "msg" to Messanger to jedno z największych obciążeń dla baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magik80 Posted February 26, 2018 Author Share Posted February 26, 2018 tak msg to messanger. Dziś system android pokazuje mi 19%. xD na 90% obciążała go apka pogody. a swoją drogą odkryłem piękną aplikację Weather Live. Śliczny widżet. Ma problem z temperaturą ale programiści odpisują ze pracują nad tym. Apka zżera 6% baterii. Wydaje mi się ze trochę dużo bo testowałem ze 20 apek i bywało ze po 2% zjadały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 @FromWP @magik80 update poszedł, powinno działać. Jednocześnie apki mogą wrócić po factory resecie - na co już niestety nic nie poradzę ;p 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 @Orjon po faktory reset to wracają wszystkie w ten sposób odinstalowane. To może dobrze że tak się dzieje, jak ktoś za bardzo zaszaleje z odinstalowywaniem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts