Jump to content

Dioda LED

magik80

Recommended Posts

Dzień dobry, na YT jest masa filmików (hinduskich ?) pokazujących jak sprawić aby dioda LED była RGB. Tutaj jest masa speców od zmian oprogramowania, czy ktoś już próbował i zrobi poradnik po polsku jak to zrobić ?

No dobra sobie poczytałem jak to wgrać... to sobie jednak odpuszczę bo będzie jeszcze gorzej niż było :/. Może zrobią jakąś aktualizację i będzie działać. Podsumowując temat. Dioda jest RGB a kolor biały jest ustawiony programowo

Edited by magik80

• 1 month later...
5 godzin temu, jogus48 napisał:

W takim razie, od której wersji xiaomi. eu ta dioda może świecić na kolorowo? bo trochę głupio wygląda biała dioda w białej wersji, nic nie widać za dnia

U mnie kolorowa dioda działa w wersji 9.2.1.0 eu. I nie polecam wgrywać najnowszej wersji 9.5.2.0 eu ze względu na zbyt duże drenowanie pamięci i wysokie temp.

Pamiętaj,że przed wgrywaniem miui eu trzeba mieć odblokowany bootloader.

Jeśli chodzi o wersje 9.2.1.0 eu to nawet w porządku .Czas ostatniego włączonego ekranu dałem rade wyciągnąć na 7godzin.Bateria została jeszcze na 25%.

Jeśli chodzi o użytkowanie to przeglądanie int oraz gry. Nie wiem jak jest przy eu na wersji 8.x.x .Zaś jeśli chodzi o globala jak miałem, to zauważyłem,że bateria dłużej trzymała na miui 8 niż 9.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...