whiste Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Witam mam problem z ładowaniem telefonu xiaomi mi5. Od paru dniu telefon w ładuje się powoli tzn. 24h godziny ładowania naładował mi się na 40%. Wymieniłem kabel na inny też z quickchargem, ładowałem oryginalna ładowarka i powerbankiem firmy xiaomi z quickchargem też nic nie pomogło w ogóle nie pojawia się ten znak oznaczajacy ładowanie quickchargem. I tu moje pytanie czy bateria siadła czy wejscie się uszkodzilo? Telefon nie został ani zalany ani mi nie spadł cały czas w obudowie siedzi. Przywróciłem ustawienia fabryczne niestety nic nie pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lajowy Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 (edited) Istnieje też ryzyko software'owe, jaką masz wersję systemu? Edited March 13, 2018 by Lajowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 Spróbuj flashować system od nowa (nie zaszkodzi, a może pomoże? Kto wie...). Jak nic to nie zmieni to cóż.. gwarancja, może być to problem z płytą (a raczej jej częścią odpowiedzialną za zasilanie, @Zexon72 gdzieś to dużo lepiej wyjaśniał ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morton Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 Witam mam problem z ładowaniem telefonu xiaomi mi5. Od paru dniu telefon w ładuje się powoli tzn. 24h godziny ładowania naładował mi się na 40%. Wymieniłem kabel na inny też z quickchargem, ładowałem oryginalna ładowarka i powerbankiem firmy xiaomi z quickchargem też nic nie pomogło w ogóle nie pojawia się ten znak oznaczajacy ładowanie quickchargem. I tu moje pytanie czy bateria siadła czy wejscie się uszkodzilo? Telefon nie został ani zalany ani mi nie spadł cały czas w obudowie siedzi. Przywróciłem ustawienia fabryczne niestety nic nie pomogło Moim zdaniem to uszkodzenie baterii. Miałem podobnie. Wymiana baterii pomogła. Mój ładował się do 15%Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramzi Posted March 24, 2018 Share Posted March 24, 2018 Podepne się pod temat. Mam podobnie, z tym , że u mnie ikona quickcharge sie pokazuje. Ale ładuje masakrycznie długo. Przez całą noc ładowania naładował mi 30 % kombinowałem z ładowarką , kablem i ciągle to samo. Ale bateria jest w stanie się naładować do 100 % tylko to chyba by cały dzień zajęło. Ktoś może potwierdzić , że to bateria ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morton Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Podepne się pod temat. Mam podobnie, z tym , że u mnie ikona quickcharge sie pokazuje. Ale ładuje masakrycznie długo. Przez całą noc ładowania naładował mi 30 % kombinowałem z ładowarką , kablem i ciągle to samo. Ale bateria jest w stanie się naładować do 100 % tylko to chyba by cały dzień zajęło. Ktoś może potwierdzić , że to bateria ??Oryginalny kabel??Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramzi Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 kabel jak i ładowarki oryginalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts