cichypit1 Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Telefon kupiłem w marcu 2017, wieczorem podłączyłem telefon do ładowania, a rano był już taki jak na zdjęciach. Czy sklep w którym kupowałem telefon przyjmie to na gwarancję jeżeli szybka jest pęknięta z mojej winy? Dodam że przyciski od włączania i od regulacji głośności nie dają się wcisnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Jeżeli są widoczne uszkodzenie mechaniczne, to na 99.9% powiedzą Ci, że usterka wynika z Twojej winy, nawet jeżeli tak nie jest, ale próbować zawsze można... Link to comment Share on other sites More sharing options...
artcis Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Zauważyłem u mnie ten sam problem , na wszelki wypadek zamówiłem nową baterię Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 @cichypit1 Mi jak na razie na serwisie trafiło się kilka Xiaomi z pękniętymi wyświetlaczami z powodu spuchniętej baterii. Zazwyczaj jest wygięty wyświetlacz w 100% sprawny, więc to zależy wyłącznie od sprzedawcy/serwisu co postanowią w twojej sprawie. Możesz się nie chwalić że pęknięty wyświetlacz jest z twojej winy ale jak nie będą chcieli ci wymienić go na gwarancji to nie kłam że sam pękł. Wyświetlacz do Mi Max (oryginalny) + koszt wymiany nie jest aż tak duży w renomowanym serwisie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts