Salix Posted February 16, 2018 Posted February 16, 2018 (edited) Witam, co może być przyczyną braku Quick charge? Nie wiem o co chodzi, telefon ładuje się znacznie dłużej niż zwykle, są jakieś "ustawienia" szybkiego ładowania? Telefon Xiaomi Mi6, ładowarka która była w pudełku wraz z telefonem. Dziękuję za pomoc. Edited February 16, 2018 by Salix
Marzzz Posted February 16, 2018 Posted February 16, 2018 Jedną z przyczyn może być trefny kabel , u mnie tak było z jednym kablem
Salix Posted February 16, 2018 Author Posted February 16, 2018 Wszystko było w porządku, dopiero niedawno tak mi się stało.
wtbn Posted February 16, 2018 Posted February 16, 2018 (edited) 1 minutę temu, Salix napisał: Wszystko było w porządku, dopiero niedawno tak mi się stało. Ale sprawdziłeś czy na innym kablu jest lepiej? Przyczyn może być wiele, ale najpierw się sprawdza kabel. Edited February 16, 2018 by wtbn
avira Posted February 16, 2018 Posted February 16, 2018 Dokładnie, może być wiele przyczyn, zacznij od ładowarki. Ale ja spytam, jaki masz system wgrany? bo na xiaomi.eu były takie kwiatki.
Salix Posted February 16, 2018 Author Posted February 16, 2018 System taki jak na załączonym screenie. Obecnie nie mam możliwości sprawdzenia czy na innej ładowarce lub kablu będzie działać QC, dopiero w środę będę u znajomego który ma ładowarkę z Blitz Wolf'a.
Ricco Posted February 16, 2018 Posted February 16, 2018 @Salix pobierz ze sklepu aplikacje Ampere, podłącz ładowarkę i zobacz jakim prądem jest ładowany telefon w WW aplikacji. Uruchom telefon ponownie (nie wypinając kabla) i ponownie sprawdź w aplikacji prąd ładowania. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Salix Posted February 17, 2018 Author Posted February 17, 2018 Problem chyba sam się rozwiązał. Odłączyłem kabel od ładowarki i ponownie podłączyłem, następnie włożyłem wtyczkę USB-C do portu telefonu, okazuje się, że dzisiaj już działa wszystko. Trochę to dziwne, Dzięki za pomoc, możliwe, że w przyszłości się przyda!
Recommended Posts