ricki Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Kurcze szkoda że nie zdążyłem się zapisać od razu byłoby wiadomo czy pójdzie połączyć konto z urządzeniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
bayerman Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Wyszedł Global Developer ROM for Redmi 5 plus. Link Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumak98 Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 jaki rom wgrać stable czy developer bo niemam zbyt duzej wiedzy. jak ściągne rom to jeszcze jak go wgrać? kilka zdań poprosze i wkońcu bym chiński rom zmienił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bayerman Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Napisz jeszcze jaki aktualnie teraz masz ROM z ustawień "Informacje o telefonie" - kwestia tego co chcesz na nim robić Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumak98 Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 MIUI 9.8.3.8 Beta, Android 7.1.2. chce mieć język polski i normalnie google play Link to comment Share on other sites More sharing options...
bayerman Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 Napisz nazwę "kodową" ROMu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 Dnia 13.02.2018 o 16:42, lucas7911 napisał: Już wiem że nie ma wersji global do tego telefonu, Dnia 27.02.2018 o 20:00, markus6443 napisał: z tego tematu i z wspomnianego tu artykułu wiem, że nie ma Globala na ten model. Chciałbym wgrać na niego Globala. Panowie, to w końcu jak? Jest global czy nie ma globala? A jeśli nie ma, to czym jest to coś, co sprzedają na "wyspie" Xiaomi w Arkadii w Wawie? Oni to już chyba mają na pewno oficjalną dystrybucję, nie? Przymierzam się do zakupu i szczerze mówiąc trochę mnie przestraszyliście - teraz mam Mi4c, na którego faktycznie nie ma globala, i już jestem trochę tym zmęczona (nie da się wypróbować różnych romów, nawet z ciekawości). To może mi podpowiedzcie: warto się interesować tym: https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_1509267.html?wid=4 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 @magyarek Global jest. Nawet dev się ostatnio pojawił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 @Orjon - no to ok, a co powiesz o tym obiekcie z linku? Da się z nim coś zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 @magyarek nie wiem, na chińskich sklepach się w ogóle nie znam ale po nazwie najwidoczniej jest to wersja globalna i nie powinno z nią być problemów.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 To jest wersja global więc siłą rzeczy ma soft global. To ten sam sprzęt który jest na wyspie w Arkadii. Ale przemysl zakup w Chinach za 200$ skoro w Proline kupisz już poniżej 800zl Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 1 godzinę temu, magyarek napisał: a co powiesz o tym obiekcie z linku? Da się z nim coś zrobić? Kupiłem na LightInTheBox wersję Global. Bez najmniejszego problemu uaktualniłem - poprzez OTA - do najnowszej globalnej wersji V9.2.13.0.NEGMIFA (MIUI9) Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 No to powiedzcie mi jeszcze - z innej beczki, ale jak już tu jesteście - serio jest problem z GPS? Bo mi4c muszę się pozbyć m.in. dlatego, że GPS praktycznie nie działa, nie chcę wpaść z deszczu pod rynnę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pfate Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 U mnie GPS działa szybko i sprawnie, jedynie czasami jest kilka metrów różnicy, ale nie jest to dla mnie żadnym problemem.Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 Gitez, dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
migacz-x Posted March 24, 2018 Share Posted March 24, 2018 Dnia 7.03.2018 o 20:26, bayerman napisał: Na oficjalnym forum MIUI, był nabór do 03.03 na testerów wersji GLOBAL Develop dla Redmi 5/ Redmi 5 plus... Więc pewnie kwestia tygodnia lub kilku jak wersja ta zostanie wszystkim udostępniona i będzie można na niej odblokować Bootloader(omijając błąd 86006 - na wersji Global Stable) bez kombinowania z FastBoot... Dnia 17.03.2018 o 10:22, bayerman napisał: Wyszedł Global Developer ROM for Redmi 5 plus. Link Mam chińską wersję telefonu z fake Global Rom 9.2.0.2 czy teraz mogę wgrać ten Global dev normalnie bez test point ? Czy muszę to zrobić właśnie za pomocą metody test point... A może aby odblokować bootloader pozostaje mi wygranie przez test point china dev ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 No dobra, panowie, to teraz taka sprawa. Kupiłam tego 5 Plus z Gearbesta, dzisiaj wystartował w podróż do mnie. Załóżmy, że faktycznie będzie na nim ten oficjalny, prawdziwy Global. Co z nim można zrobić? W sensie można aktualizować (OTA?) i krzywda mu się nie zadzieje, tak? Ewentualnie - jak mu w miarę bezboleśnie wgrać TWRP, żeby MIUI.eu móc używać? I jeszcze - w sumie pewnie i tak fon na dzień dobry pojedzie do Acida, żeby go ogarnął i przystosował do naszego ROMu. Czy z MIUI.eu będzie można przejść na Global i z powrotem? Czy Global blokuje bootloader i cała zabawa zaczęłaby się od początku? (zgodę na odblokowanie mam jeszcze z 4c) Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinczi Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 (edited) Jeśli będzie to global to procedura jest standardowa, jeśli nie będziesz mógł powiązać urządzenia z kontem xiaomi (86006) to wtedy po prostu wrzucasz soft global dev (instalujesz przez aktualizację telefonu), to w większości przypadków rozwiązuje ten problem. Po powiązaniu telefonu musisz odczekać 360h żeby móc odblokować telefon, a wtedy już możesz robić co chcesz Edited March 28, 2018 by vinczi Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven_raven Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Mam Redmi 5 Plus kupiony z proline. Chciałbym wgrać mu czystego Androida. Rozumiem, że mam mu wgrać global dev i tam próbować powiązać urządzenie z kontem MIUI? Ludziom właśnie na global dev się udaje tą procedurę wykonać, tak? Zgodę na odblokowanie już mam, na Global stable jaki teraz mam przy próbie powiązania dostaję 86006. Czytałem coś o wgrywaniu china dev przez testpoint, ale tego wolałbym uniknąć. Oj, jakie to skomplikowane niepotrzebnie. Aha, i jeszcze jedno. Gdyby mi się jednak nie udało powiązać konta, to da się bez problemu wrócić na Global Stable? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Dokładnie tak, przechodzisz na dev i odblokowujesz.Na stable możesz przejść chyba z powrotem ale poinformuje cie o konieczności wyczyszczenia danych. Albo nie przejdzie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven_raven Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Dnia 2.04.2018 o 19:24, Orjon napisał: Dokładnie tak, przechodzisz na dev i odblokowujesz. Faktycznie, wgrałem global dev i poszło od razu :). Dzięki jeszcze raz! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Trochę miejsce nie bardzo na zadanie takiego pytania, ale nie będę zakładał na taką bzdurę odrębnego tematuDziała Wam LTE-Advanced ( LTE+) na redmi 5 plus? Teoretycznie snap 625 to wspiera, ale na redmi note 4 tez było tylko zwykłe LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinczi Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Osobiście żadnej innej ikonki niż zwykłe LTE nie widziałem, mam telefon w Plusie ale może nie ma u mnie po prostu zasięgu LTE+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Może i tak być. Będzie dziś u mnie kolega z r5+, u mnie na 100% jest to sprawdzę czy to działa. Na global stable nie ma LTE-advanced. Potwierdzone Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 Sam unlock BL nie powinien czyścić danych Link to comment Share on other sites More sharing options...
bayerman Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 11 godzin temu, dzidexx napisał: W MiN3 wyczyścił u mnie(był rom China) - dlatego pytam o R5+. Nie czyści. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Panowie, pomóżcie, bo już się gubię. Przyjechał 5 Plus z Gearbesta. W danych o telefonie stoi: MIUI Global 9.2 Stabilna, 9.2.3.0 (NEGMIEK). To chyba jest prawdziwy oficjalny global, tak? I można go aktualizować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 (edited) 19 minut temu, magyarek napisał: To chyba jest prawdziwy oficjalny global, tak? I można go aktualizować? Można, poczytaj: Edited April 19, 2018 by figurel Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Poczytałam. Konto Xiaomi w ustawieniach się przypisało, bez problemu. Teraz chce mi się zaktualizować przez OTA do 9.5 NEGMIFA. Rozumiem, że można mu pozwolić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Tak, można. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Wielkie dzięks Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted April 24, 2018 Share Posted April 24, 2018 To powiedzcie mi jeszcze, po kolei jak blondynce, jak go zrootować, jak mu wgrać twrp i jak się pozbyć tego syfu od Googla? Zgodę na odblokowanie mam jeszcze z czasów Mi4c, to chyba tu też powinno działać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 24, 2018 Share Posted April 24, 2018 1 godzinę temu, magyarek napisał: jak się pozbyć tego syfu od Googla? To zrobisz w 5 minut, bez odblokowania bl, wgrywania twrp i rootowania. https://miuipolska.pl/forum/topic/22981-jak-wyłączyć-lub-odinstalować-preinstalowane-aplikacje-googla-w-oficjalnych-romach-global/?do=findComment&comment=440576 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 No dobra, to to jedno. A jakbym się upierała przy tym roocie i twrp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akej Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Witam. Panowie to jak to jest na dzień dzisiejszy z tym fonem Redmi + Plus. Posiada on wersje Global , czy nie. Czy oprogramowanie automatycznie aktualizuje się przez OTA ? Pytam, bo muszę zakupić taki telefon kobiecie w prezencie, a nie chcę zmienić w nim oprogramowania czy instalować coć innego, chcę by to było oryginalne oprogramowanie Global z OTA. Czy znaleziona wersja na allegro to wersja Global z OTA, czy raczej jakieś badziewie chińskie lub coś innego ? https://allegro.pl/xiaomi-redmi-5-plus-3gb-32gb-gw24-szklo-etui-gifts-i7416866475.html Jeśli to "badziewie" to może ktoś podrzuci sklep lub link z fonem dla Globala z OTA jeśli takowy telefon ma Globala. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts