mini21 Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Witam. Potrzebuje zakupić zapasową ładowarkę cdo notebooka. Jedna chciałbym aby zawsze była w domu, druga natomiast byłaby "mobilna" - mógłbym ją zabrać na sesję. Z tego co wiem, nie jest to zwykła ładowarka jak do telefonu, dlatego chciałbym Was prosić pomoc w znalezieniu czego odpowiedniego. Druga kwestia - kabel. Czy zwykły przewód USB-C będzie dobry czy tu też musi być jakiś specjalny? A może wystarczy kupić listwę zasilającą Xiaomi i ona będzie ładować notebooka bez konieczności podłączania zasilacza? Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 (edited) Mam Air 12,5, ale myślę, że z 13,3 będzie podobnie. A więc - listwa Xiaomi (5V/3,1A) nie ładuje. Ładowarka do Mi6 (5V/3A, 9V/2A, 12V/1,5A) nie ładuje. Więc albo musi to być dedykowana ładowarka do tego laptopa, albo przynajmniej ładowarka o parametrach 20V/2,25A. Edit: Taka ładowarka z Aliexpress powinna pasować. Edited February 11, 2018 by wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted February 11, 2018 Author Share Posted February 11, 2018 No - a z Aliexpresa powinna - bo to (chyba) oryginał - właśnie taką mam Liczyłem po cichu, że listwa Xiaomi sobie poradzi... ale cóż - dziękuję że napisałeś, bo wiem już, że nic z tego. Jak nic nie znajdę, to zostanie zakup z Chin, choć wolałbym coś w PL (ale już się boję o cenę). No i nie ukrywam, wolałbym coś z EU wejściem, bo te przejściówki są.... słabe. W tej którą dostałem, zasilacz się po prostu "kiwa" - jest za ciężki i przechyla się (choć ładuje - na szczęście). Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 To sprawdź jeszcze taki od Lenovo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts