Daviteusz Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 (edited) Resurrection Remix OreoDOWNLOAD :ROM: http://downloads.resurrectionremix.com/kenzo/ :GAPPS: http://opengapps.org/?api=8.1&arch=arm64&variant=pico LUB gapps-base-arm64-8.1.0-20180304-1-signed.zip INFORMACJE :LISTA ZMIAN: https://github.com/ResurrectionRemix/android_vendor_resurrection/blob/oreo/CHANGELOG.mkdn :ŹRÓDŁO: https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/rom-resurrectionremix-5-8-0-t3507433 :PODZIĘKOWANIA: XDA, LineageOS, DirtyUnicrons, Omni, @akhilnarang itd. :SPOŁECZNOŚĆ: https://plus.google.com/u/0/communities/109352646351468373340 Nie odpowiadam za uceglenie urządzeń, śmierci kart sd, nuklearną wojnę, lub za twoją wściekłość, ponieważ budzik nie zadzwonił. Proszę zrób research jeśli masz jakieś wątpliwości odnośnie wbudowanych funkcji w ten ROM przed jego instalacją! TY decydujesz się dokonać tych modyfikacji. Jeśli uznasz, że to ja zepsułem twoje urządzenie, to będę miał z Ciebie bekę. Straszliwą. Edited March 26, 2018 by Daviteusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Testował ktoś? Jak wrażenia? Działa lepiej niż nitrogenos 8.1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 (edited) Działa tak samo, przechodziłem z nosa na rrosa bez wipe. Goodix nie działa, akhilnarang ma jakieś egzaminy teraz, wiec za miesiąc moze fix będzie. Aktualnie z niego korzystam. Opcje te same co na nougacie. No prawie te same, kilku brakuje, np przełącznika wyłączenia przycisków sprzętowych w szybkich ustawieniach, nie da się zegarka po lewej postawić i na razie 90% jest po angielsku (pomijam tutaj czysty system i apki od CM bo są po PL). Edited February 12, 2018 by Daviteusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Normalnie można flashować z nosa na rr i na odwrót bez utraty danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted February 13, 2018 Author Share Posted February 13, 2018 Ja tak zrobiłem. O gappsach nie zapomnij i powinno być ok. Nie miałem żadnego FC. Prawie zawsze gdy przesiadam się na rom który jest na tym samym androidzie bez wipe, to prawie zawsze działa. Ale przed tą operacja zrób sobie backup data w twrp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Można jakoś zmienić kolor paska powiadomień z białego na ciemny bez substratum? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Nie mogę coś zainstalować przez twpr rr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajfux Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Nie mogę coś zainstalować przez twpr rr. Jaką masz wersję, bo trzeba mieć 3.2.1. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 (edited) Czytnik już działa natomiast mam problem z titanium backup modaco. Nie mogę zamrozić aplikacji. Niby zamraża, a jednak apka nie znika z listy. Edited February 16, 2018 by Kamil Kupiec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted February 20, 2018 Author Share Posted February 20, 2018 No to użyj innej apki. Jest jedna taka z uśmieszkiem, co powinna sobie z tym poradzić. · Nadano z Tapatalk 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Wgrałem supersu 2.82 SR5 i działa już Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted March 4, 2018 Author Share Posted March 4, 2018 http://t.me/RR_6_kenzo Nieoficjalne wydanie: RR-O-v6.0.0-20180305-kenzo-Unofficial.zipChangelog:Nowy trebuchet launcher, potrzebne wipe dalvik cache. Proba dodania low memory killer dla 2/16GB RR-O-v6.0.0-20180301-kenzo-Unofficial.zip Changelog:Nieznany. · Nadano z Tapatalk 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 Polecacie ten rom do codziennego użytku ? I czy wersje oficjalną czy tą drugą ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluepinkpanther Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 Mam taki problem z każdym oreo, że po jakimś czasie od zainstalowania aparat przestaje działać tak jak powinien tj. zawiesza telefon, crashuje apliakcję itp itd. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted March 12, 2018 Author Share Posted March 12, 2018 Jak na tą chwilę chyba sensu nie ma wgrywać rr. Lepiej by było gdy by nie powstał do momentu otrzymania oficjalnego cm 15. Aktualnie selinux nawet nie jest restrykcyjny na żadnym Oreo. Już twórca cm 15.1 nad tym walczy, bo bez tego nie ma szans oficjala mieć, przez co rr też nie będzie dobrze zrobiony. Na razie Romy Oreo to alfa, więc wszystko się może sypać. Do bety jeszcze brakuje trochę. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
flexeii Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 Dnia 13.03.2018 o 00:07, Daviteusz napisał: Jak na tą chwilę chyba sensu nie ma wgrywać rr. Lepiej by było gdy by nie powstał do momentu otrzymania oficjalnego cm 15. Aktualnie selinux nawet nie jest restrykcyjny na żadnym Oreo. Już twórca cm 15.1 nad tym walczy, bo bez tego nie ma szans oficjala mieć, przez co rr też nie będzie dobrze zrobiony. Na razie Romy Oreo to alfa, więc wszystko się może sypać. Do bety jeszcze brakuje trochę. Mała pierdółka ale chciałbym się zapytać o SELinux. Na czym polega SELinux w trybie pobłażliwym a restrykcyjnym? Sam pogooglałem w necie, ale nadal nie do końca rozumiem jaka jest różnica. Czy dla zwykłej osoby cokolwiek to zmienia czy jest w tym czy w tym trybie w danym ROMie? I właśnie dlaczego wszystkie romy na Oreo mają SELinux pobłazliwy, i jak napisałeś że developerzy (tu od los 15.1) walczą o tryb restrykcyjny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted March 26, 2018 Author Share Posted March 26, 2018 (edited) @flexeii Prosta różnica. Permessive nie respektuje polityki selinux w całości więc modyfikacje typu viper4android przechodzą i działają. Co do enforcing to modyfikacje muszą być zdefinowane w polityce selinux i wtedy są respektowane normalnie na enforcing. SE Enforcing już jest na CM 15.1 i działa nawet GOODIX. Twórca CM15.1 wprowadził do se policy zmiany które zostały dokonane już jakiś czas temu przez alex4youst, by możliwe było działanie goodixa i fpc na permessiwe (chyba są zdefiniowane w jednym pliku), a że są zrobione inną drogą niż oficjalnie przez xiaomi, to trzeba było to wprowadzić do polityki selinux. Nikomu się nie chciało, więc romy były na permessiwe. Były by nadal, gdyby LokManSiu nie chciał doprowadzić do powstania oficjalnego cm15.1, więc musiał to naprawić. Zajeło mu to jakiś tydzień, z tego co kojarzę. Prawdopodobnie coś źłe powiedziałem, więc nie uznawaj mnie za wybitnego w tej kwestii, bo do informatyka mi daleko To co widziałem co się działo przez ostatni czas na githubie, to tylko tutaj w skrócie opisałem mniej więcej. W sumie jak dla zwykłego usera który sobie lubi modyfikować lepszym wyborem jest permessive. Jeśli zależy ci na bezpieczeństwie, to enforcing i już. Co do tego vipera, już od kilku lat da się to ominąć innymi zmodyfikowanymi wersjami. Mnie tutaj chodziło o wersję oficjalną. Edited March 26, 2018 by Daviteusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 siema, mam RR ogólnie spoko soft ale wku%^$# mnie pewna rzecz otóż chodzi o to że aparat włącza się po naciśnięciu power, jak to wyłączyć bo nie raz chce odblokować to się aparat włącza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts