Jump to content

[8.1.0][OFICJALNY] Resurrection Remix 6.1.0

Daviteusz

Recommended Posts

86pFQZq.png
Resurrection Remix Oreo

DOWNLOAD

:ROM:

http://downloads.resurrectionremix.com/kenzo/

:GAPPS:

http://opengapps.org/?api=8.1&arch=arm64&variant=pico

LUB

gapps-base-arm64-8.1.0-20180304-1-signed.zip

Nie odpowiadam za uceglenie urządzeń, śmierci kart sd,
nuklearną wojnę, lub za twoją wściekłość, ponieważ budzik nie zadzwonił. Proszę
zrób research jeśli masz jakieś wątpliwości odnośnie wbudowanych funkcji w ten ROM
przed jego instalacją! TY decydujesz się dokonać tych modyfikacji. 
Jeśli uznasz, że to ja zepsułem twoje urządzenie, to będę miał z Ciebie bekę. 
Straszliwą. 

Edited by Daviteusz

Działa tak samo, przechodziłem z nosa na rrosa bez wipe. 

Goodix nie działa, akhilnarang ma jakieś egzaminy teraz, wiec za miesiąc moze fix będzie.

Aktualnie z niego korzystam. Opcje te same co na nougacie. No prawie te same, kilku brakuje, np przełącznika wyłączenia przycisków sprzętowych w szybkich ustawieniach, nie da się zegarka po lewej postawić i na razie 90% jest po angielsku (pomijam tutaj czysty system i apki od CM bo są po PL).

Edited by Daviteusz

Ja tak zrobiłem. O gappsach nie zapomnij i powinno być ok. Nie miałem żadnego FC.

Prawie zawsze gdy przesiadam się na rom który jest na tym samym androidzie bez wipe, to prawie zawsze działa. Ale przed tą operacja zrób sobie backup data w twrp.

Jak na tą chwilę chyba sensu nie ma wgrywać rr. Lepiej by było gdy by nie powstał do momentu otrzymania oficjalnego cm 15. Aktualnie selinux nawet nie jest restrykcyjny na żadnym Oreo. Już twórca cm 15.1 nad tym walczy, bo bez tego nie ma szans oficjala mieć, przez co rr też nie będzie dobrze zrobiony. Na razie Romy Oreo to alfa, więc wszystko się może sypać. Do bety jeszcze brakuje trochę.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• Daviteusz changed the title to [8.1.0][OFICJALNY] Resurrection Remix 6.X.X
Dnia 13.03.2018 o 00:07, Daviteusz napisał:

Jak na tą chwilę chyba sensu nie ma wgrywać rr. Lepiej by było gdy by nie powstał do momentu otrzymania oficjalnego cm 15. Aktualnie selinux nawet nie jest restrykcyjny na żadnym Oreo. Już twórca cm 15.1 nad tym walczy, bo bez tego nie ma szans oficjala mieć, przez co rr też nie będzie dobrze zrobiony. Na razie Romy Oreo to alfa, więc wszystko się może sypać. Do bety jeszcze brakuje trochę.

Mała pierdółka ale chciałbym się zapytać o SELinux. Na czym polega SELinux w trybie pobłażliwym a restrykcyjnym? Sam pogooglałem w necie, ale nadal nie do końca rozumiem jaka jest różnica. Czy dla zwykłej osoby cokolwiek to zmienia czy jest w tym czy w tym trybie w danym ROMie? I właśnie dlaczego wszystkie romy na Oreo mają SELinux pobłazliwy, i jak napisałeś że developerzy (tu od los 15.1) walczą o tryb restrykcyjny?

@flexeii Prosta różnica. Permessive nie respektuje polityki selinux w całości więc modyfikacje typu viper4android przechodzą i działają. Co do enforcing to modyfikacje muszą być zdefinowane w polityce selinux i wtedy są respektowane normalnie na enforcing.

SE Enforcing już jest na CM 15.1 i działa nawet GOODIX. Twórca CM15.1 wprowadził do se policy zmiany które zostały dokonane już jakiś czas temu przez alex4youst, by możliwe było działanie goodixa i fpc na permessiwe (chyba są zdefiniowane w jednym pliku), a że są zrobione inną drogą niż oficjalnie przez xiaomi, to trzeba było to wprowadzić do polityki selinux. Nikomu się nie chciało, więc romy były na permessiwe. Były by nadal, gdyby LokManSiu nie chciał  doprowadzić do powstania oficjalnego cm15.1, więc musiał to naprawić. Zajeło mu to jakiś tydzień, z tego co kojarzę. 

Prawdopodobnie coś źłe powiedziałem, więc nie uznawaj mnie za wybitnego w tej kwestii, bo do informatyka mi daleko :D To co widziałem co się działo przez ostatni czas na githubie, to tylko tutaj w skrócie opisałem mniej więcej.

W sumie jak dla zwykłego usera który sobie lubi modyfikować lepszym wyborem jest permessive. Jeśli zależy ci na bezpieczeństwie, to enforcing i już.

Co do tego vipera, już od kilku lat da się to ominąć innymi zmodyfikowanymi wersjami. Mnie tutaj chodziło o wersję oficjalną.

Edited by Daviteusz

• Daviteusz changed the title to [8.1.0][OFICJALNY] Resurrection Remix 6.1.0
  • 2 weeks later...