Jump to content

Redmi 5 plus Update fail /Recovery mode loop

Wiskas

Recommended Posts

Witam
Obecnie mam wgrany rom Global stable 9.2.6.0 NEGMIEK. Przy próbie dodania urządzenia do konta ciągle błąd 86006. Jaki soft mogę wgrać (najlepiej przez xiaoMitool bo prosty w obsłudze ) na zablokowanym bootloaderze żeby dołączyć urządzenie do konta? Program mi wskazuje że China.dev mogę wgrać tylko przy odblokowanym bootloaderze. Jakieś pomysły?

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, ricki napisał:

Witam
Obecnie mam wgrany rom Global stable 9.2.6.0 NEGMIEK. Przy próbie dodania urządzenia do konta ciągle błąd 86006. Jaki soft mogę wgrać (najlepiej przez xiaoMitool bo prosty w obsłudze ) na zablokowanym bootloaderze żeby dołączyć urządzenie do konta? Program mi wskazuje że China.dev mogę wgrać tylko przy odblokowanym bootloaderze. Jakieś pomysły?

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Przejrzy cały temat Link, będzięsz wszystko wiedział :)

Witam ,mam chińską wersję z Global Miui 9.2.0.2 .Telefon nie aktualizuje się . Docelowo chcę wgrać Xiaomi.eu  Otrzymałem już zgodę o Xiaomi na odblokowanie bootladera. Przy próbie dodania urządzenia do konta wywala mi błąd 86006 i krzaczki przy używaniu wspomnianych wyżej aplikacji do VPN. Bez VPN komunikat : połącz z siecią i spróbuj ponownie. O ile dobrze zrozumiałem to najpierw muszę wgrać chiński rom ,potem próbować dodać urządzenie do konta i dopiero wtedy powinno udać się z odblokowaniem bootloadera. Czy żeby go wgrać i żeby wszystko zadziałało ,to musi się to odbyć za pomocą test pointa  ?? (nie chcę rozbierać telefonu- z moimi zdolnościami coś przegnę  albo uszkodzę) 

• Like 1

Pozwolę sobie podpiąć się pod temat

Jak wygląda sprawa z wersją Global Negmiek  9.2.6.0.0  ?

Numer wersji ma jedną cyfrę wiecej.  To fake?

Telefon China Mobile  z lightinthebox .

Fastboot pokazuje, że bootloader jest zablokowany natomiast telefon pokazuje, że jest odblokowany.

Nie mogę podpiąć telefonu do konta . Wyskakuje komunikat "Current account is not bound to this device"

Nie pomagają żadne VPN

Jakieś pomysły?

pzdr

Z.

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...