kamizelka Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 (edited) Cześć, Dotarł do mnie xiaomi MI 5x z banggood. Okazuje się, że kom ma wgrany android one, a system rozpoznaje go jako Mi A1. Trochę żal, bo zamysł był taki, żeby jednak mieć miui - dlatego 5x. W każdym razie wygląda to tak:stan telefonuaktualizacjeNawet zostawiłbym tego android one, bo ryzyko uceglenia w tym modelu jest duże, a specem nie jestem, ale mam wątpliwości czy to nie jakiś syf. Z tego co wiem aktualizacje powinny być co miesiąc - tutaj mam łatkę sierpniową - więc zapewne OTA nie działa. Co doradzacie w takim przypadku? Edited February 2, 2018 by kamizelka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 A skąd pewnosc ze nie dostales poprostu a1?Wysłane z mojego LEX722 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamizelka Posted February 2, 2018 Author Share Posted February 2, 2018 (edited) Wskazuje na to strona mi/verify Dodam jeszcze, że fastboot oem device-info daje: Warning: Device A/B support is outdated. Bootloader update required. ... (bootloader) Device tampered: true (bootloader) Device unlocked: true (bootloader) Device critical unlocked: true (bootloader) Charger screen enabled: true (bootloader) Display panel: OKAY [ 0.068s] finished. total time: 0.069s Edited February 2, 2018 by kamizelka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamizelka Posted February 2, 2018 Author Share Posted February 2, 2018 Warning: Device A/B support is outdated. Bootloader update required. (bootloader) version:0.5 (bootloader) slot-active:b:no (bootloader) slot-active:a:no (bootloader) slot-unbootable:b:yes (bootloader) slot-unbootable:a:yes (bootloader) slot-successful:b:no (bootloader) slot-successful:a:no (bootloader) current-slot: (bootloader) slot-suffixes:_a, (bootloader) slot-count:1 (bootloader) battery-soc-ok:yes (bootloader) battery-voltage:4082000 (bootloader) variant:QRD eMMC (bootloader) secure:yes (bootloader) version-baseband: (bootloader) version-bootloader: (bootloader) display-panel: (bootloader) off-mode-charge:1 (bootloader) charger-screen-enabled:1 (bootloader) max-download-size: 0x20000000 (bootloader) partition-type:cache:ext4 (bootloader) partition-size:cache: 0x10000000 (bootloader) partition-type:userdata:ext4 (bootloader) partition-size:userdata: 0xd43779e00 (bootloader) partition-type:system:ext4 (bootloader) partition-size:system: 0xc0000000 (bootloader) serialno:dbb86a6d0604 (bootloader) kernel:lk (bootloader) product:tissot all: finished. total time: 0.307s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 Można by spróbować wgrać miui od mi5x przez EDL ale boję się, że możesz uceglić tel jeszcze bardziej (bootloader od mi a1, inny układ partycji - ale to przez EDL raczej się zmieni). Ale cóż, musiałbyś zaryzykować... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamizelka Posted February 2, 2018 Author Share Posted February 2, 2018 (edited) Dzięki za podpowiedzi. Ostatecznie, mogę jeszcze spór na PP założyć i odesłać.... @Acid czy w miCenter jesteście w stanie mi pomóc? A co to w ogóle jest to co jest zainstalowane teraz? "syf android one"? Skoro układ partycji ma z A1, to może da się zainstalować poprawne Android One ? Edited February 2, 2018 by kamizelka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamizelka Posted February 3, 2018 Author Share Posted February 3, 2018 Znalazłem coś takiego- co sądzicie? http://en.miui.com/thread-1505451-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 Dzięki za podpowiedzi. Ostatecznie, mogę jeszcze spór na PP założyć i odesłać.... [mention=1160]Acid[/mention] czy w miCenter jesteście w stanie mi pomóc? A co to w ogóle jest to co jest zainstalowane teraz? "syf android one"? Skoro układ partycji ma z A1, to może da się zainstalować poprawne Android One ?Tak. Mogę pomóc. Wysłane z MI 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamizelka Posted February 4, 2018 Author Share Posted February 4, 2018 Poradziłem sobie. Dzięki wszystkim za pomoc. Rozwiązanie: według tej metody z jedną różnicą - china stable - dev nie chciało wstać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cain_enD Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 (edited) Mam podoby problem. Odebrałem dziś z Celnego zakupiony z IBUYGOU miał mieć china o nic innego ich nie prosiłem, jednakże to zastałem: MI 5X 4/64 Ma wgrany: MIUI - MultiROM 9.1 Stable 9.12.8.0.0(NDBCNEI) Telefon wchodzi w fastboot Po komendzie fastboot getvar product mam TISSOT czyli A1 w/w rom znalazłem na jakieś Rosyjskiej stronie Pytanie czy po zastosowaniu w/w poradnika Bootloader wraca to Stanu oryginalnego czyt Tiffany i telefon jest od nowa stockiem czy ten bootloader zstaje juz na stałe i musze ciągle uważać na TWRP dostosowane do tej modyfikacji??? Czy w telefonie w obecnym stanie bezpiecznie jest spróbować wejść do recovery i sprawdzić jakie jest wgrane ?? P.S. zaraz Pisze do tego całego Michaela Z IBUYGOU nie dość ze telefon zanosili na poczte 5 tygodni, dostałem vat (na szczeście ubezpieczyłem ale fatygować sie musiałem na celny ) to jeszcze jakis syfmiui na telefonie.... Edited March 1, 2018 by Cain_enD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts