zbiecik Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 (edited) Zakładam dla tych wszystkich którzy korzystają. Piszcie jakie macie odczucia jakie bugi zauważyliście, etc. Beta zostaje zawieszona do czerwca z powodu prac nad MIUI 10 Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Edited May 12, 2018 by zbiecik Aktualizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 U mnie jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted February 2, 2018 Author Share Posted February 2, 2018 U mnie od początku nie działa wibracja i dźwięki w oficjalnej aplikacji Twitter'a i dalej jest bug w spotyfi Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Jak bateria w porównaniu do Global Stable? Tak samo czy gorzej? Czy może lepiej? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marzzz Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 U mnie również wszystko ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted February 3, 2018 Author Share Posted February 3, 2018 Bateria podobnie jak na stabilnym. Może ktoś sprawdzić czy działają mu powiadomienia w oficjalnej apce Twittera Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 U mnie bateria od 8.1.25 szybko leci, na 8.2.1 nic się nie poprawiło. Zazwyczaj nie narzekam na baterię, ale z 6-7h sot spadło do 4-4,5-5. W nocy spada z 10%, wcześniej było max 1-2%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 U mnie na 8.2.1 wydaję się ze jest lepiej z baterią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas_Anderson Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Jak na tym romie zainstalować Magisk? Czy wgranie twrp wpłynie jakoś na aktualizacje OTA? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted February 10, 2018 Author Share Posted February 10, 2018 Kolejna aktualizacja i dalej dźwięki powiadomień w Twitterze nie działają, bug, ze Spotify dalej jest. Inbox też nie powiadamia o mailach. Zastanawiam się czy nie wrócić do wersji stabilnej Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snas Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Dnia 9.02.2018 o 09:02, Thomas_Anderson napisał: Jak na tym romie zainstalować Magisk? Czy wgranie twrp wpłynie jakoś na aktualizacje OTA? Magisk 15.3 zainstalujesz z TWRP . Ja natomiast poszukuję aktualnego safetynet fix dla Magisk . Wersja dla Magisk 14 wywala błedy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazechaya Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Cześć forumowicze. Mam malutki problem. Zainstalowałem powyższego roma, ale chciałbym teraz wrócić do wersji stable, ponieważ na becie bateria trzyma mi 2 razy gorzej. Pytanie teraz jak to zrobić? Bo pobieram roma stable, wrzucam na telefon, odpalam aktualizacje, wybieram paczkę aktualizacji, telefon się aktualizuje a na koniec wyskakuje komunikat iż nie udało się zaktualizować telefonu. Pomocy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Użyć MiFlasha Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazechaya Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 (edited) Macie jakiś poradnik czy coś jak go użyć ? od razu powiem że nie mam odblokowanego bootloadera. Edited February 17, 2018 by Kazechaya Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 W dziale tutoriale na tym forum jest poradnik jak odblokować bootloader i jak używać miflasha. Wystarczy poszukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazechaya Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 A teraz pytanko, bo do wgrania tego romu beta nie potrzebował odblokowanego bootloadera, a teraz żeby wrócić na stable potrzebuję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Bo bete wgrywałeś przez aktualizator, a on nie potrzebuje bootloadera. Miflash potrzebuje. Odblokowany bootloader ci się przyda do zmieniania romów, można go też łatwo przez MiFlash zablokować. Kieruj się poradnikiem z forum i na pewno wszystko będzie cacy bez błędów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted February 17, 2018 Author Share Posted February 17, 2018 Ile się czeka na zgodę odblokowania bootloadera? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazechaya Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Mi przysłali odpowiedź że odblokują mi ale muszę poczekać 72 godziny. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Tak, 72h ale nie od momentu otrzymania sms tylko od momentu pierwszej próby odblokowania w programie (no i powiązania konta w ustawieniach programistycznych) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazechaya Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Jeszcze o jedną rzecz się dopytam. Czy wiecie może jak usunąć taką funkcję że gdy po dłuższym przyciśnięciu home odpalają się google? Strasznie to denerwujące ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Ustawienia Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazechaya Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Wielkie dzięki, nawet nie wiedziałem że tam są takie opcje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted February 27, 2018 Author Share Posted February 27, 2018 Ktoś już instalował 8.2.24? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas_Anderson Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 Ja zainstalowałem i pierwsze co się rzuca w oczy to zablokowana aplikacja MotywówOreo tastes better with Xiaomi Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 A jakieś inne zmiany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 Naprawione powiadomienie Spotify, innych nie zauważyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted February 27, 2018 Author Share Posted February 27, 2018 A jak powiadomienia z Twittera? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 (edited) Changelog dla 8.3.1. http://en.miui.com/thread-1901975-1-1.html Ciekawostką jest to, że obie apki dostały aktualizację przez Google Play... nawet na starszych wersjach MIUI zostały więc zaktualizowane, więc po co dawać to do changelogu weekly? w sumie chyba wcześniej też dawali info o apkach, ale było zawsze coś więcej. Wolałbym poprawki błędów... Jeszcze jedna rzecz: reklamy w apkach Rozumiem, że aplikację może sobie pobrać każdy, a apka jest za darmo na Google Play, więc także są reklamy, ALE chyba na MIUI, gdzie te aplikacje są systemowymi, zainstalowanymi fabrycznie nie powinno być reklam? Edited February 28, 2018 by Zenderable Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas_Anderson Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Changelog dla 8.3.1. http://en.miui.com/thread-1901975-1-1.html Ciekawostką jest to, że obie apki dostały aktualizację przez Google Play... nawet na starszych wersjach MIUI zostały więc zaktualizowane, więc po co dawać to do changelogu weekly? w sumie chyba wcześniej też dawali info o apkach, ale było zawsze coś więcej. Wolałbym poprawki błędów... Jeszcze jedna rzecz: reklamy w apkach Rozumiem, że aplikację może sobie pobrać każdy, a apka jest za darmo na Google Play, więc także są reklamy, ALE chyba na MIUI, gdzie te aplikacje są systemowymi, zainstalowanymi fabrycznie nie powinno być reklam?Reklamy w apkach systemowych można w bardzo prosty sposób wyłączyć w ustawieniach poszczególnych apek. W dzisiejszej aktualizacji w końcu zniknęły te wkurzające zielone powiadomienia o uruchomionych aplikacjach.Oreo tastes better with Xiaomi Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted March 2, 2018 Author Share Posted March 2, 2018 Piwiadomień z Twittera jak nie było tak nie ma. Zgłaszałem już kilka razy ale jak widzę mają gdzieśWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Jest aktualizacja 8.3.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Chcę zapytać czy za testowanie wersji betta dostaje się jakieś wynagrodzenie ?Satysfakcję Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 działa wam na 8.3.1 FunDo pro? u mnie wywala po uruchomieniu,robiłem czystą instalacje full wipe Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 Instalował już ktoś 8.3.15? działa wszystko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts