kumpel_ Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 Witam, żona ma mi4 LTE od prawie dwóch lat. Na początku był z androidem 4.4.4. W pewnym momencie zainstalowałem XIaomi.eu wraz z androidem 6.0.1. Generalnie było wszystko w porządku, rzadko zdarzył się reset telefonu. Jakiś czas temu wgrałem którąś stabilną wersje MIUI 8. Nowy soft wgrywam przez TWRP i czyszczę dalvik i cache oraz data. Zaczęły się dziać dość dziwne rzeczy, telefon się resetował i wpadał w boot loopa na logu Mi. Próby wyłączania / włączania telefonu w końcu pomagały i telefon się włączał. Pomyślałem, ze coś jest nie tak z softem i jak już się przymierzyłem do wgrania nowego to telefon się całkiem wyłączył, nie reagował na przyciski, ani na ładowanie. Bateria miała przynajmniej 50%. Dopiero odpięcie baterii pomogło telefon włączyć. Od razu pobrałem wersje stable Xiaomi.eu 9.2. Niestety problem znowu się pojawił i telefon się zresetował i wpadł w boot loopa. Na szczecie próby resetu uruchomiły telefon. Teraz zastanawiam się dalej co to może być. Myślałem o baterii, ale całkiem dobrze trzyma, nie jest spuchnięta. Nie było z nią żadnych problemów. Zastanawiam się też czy jak po wgraniu nowego softu daje przywrócenie z kopii zapasowej to nie wgrywa się coś co powoduje problemy. Przywracam wszystko: ustawienia systemowe/pulpitu , a także wszystkie aplikacje. Macie może jakiś pomysł? Może powinienem jakiś starszy soft wgrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumpel_ Posted February 5, 2018 Author Share Posted February 5, 2018 Nikt nie pomoże? Aktualnie sytuacja jest tak, ze mam zainstalowane od półtorej tygodnia MIUI 9 Stable xiaomi.eu. Wczoraj znowu telefon się całkiem wyłączył. Nie reagował na włączenie i ładowanie. Musiałem go rozkręcić, odpiąć baterie i podłączyć ponownie. Dopiero się włączył i znowu działa poprawnie. Ma ktoś pomysł czy to może być spowodowane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts