geforc Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Witam, Panowie pytanie raczej do osób które dłużej już mają ten oczyszczacz, jak wygląda sprawa z filtrami, powaznie 2 razy w roku trzeba zmieniać? czyli rocznie wymiana filtra = cena oczyszczacza? Mówimy oczywiście o najtanszej wersji tego oczyszczacza, żadne wersje PRO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 A no... u mnie się kręci jakoś od września (~5 miesięcy) z różną częstotliwością i z reguły "auto" (czasem szybciej), a na noc się wyłącza. Przed zakupem (oczyszczacz zwykły, bez "pro") obawiałem się, że na tych filtrach popłynę, ale na razie wszystko wydaje się ok. Running for: 1912 h; Air purified: 77927 m2; Filter remaining (days): 65 (45%) - tak to wygląda w moim Mi Home. Jak kupowałem, dobrałem jeden zielony filtr żeby był w zapasie (i z tych planuje korzystać), teraz używam niebieski dołączony do oczyszczacza. Jak się nachylę to czuć, że za jakiś czas trzeba będzie go wymienić, tragedii jeszcze nie ma. Ogólnie z tego zakupu jestem zadowolony, drogo nie było, a sprawdza się u mnie doskonale, nawet żeby pokój przewietrzyć bez otwierania okna... Najlepsze jak zaczniesz frytki smażyć :> 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 Odgrzewam trochę. Jak sprawuje się oczyszczać w przypadku dymu z papierosów? Mam taki problem że w bloku sąsiedzi palą i ten smród przelatuje do mnie i pytanie czy urządzenie wyemilunuje go?? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 Wyelimnuj sąsiadów... Zależy wszystko od tego ile palą i kiedy, którędy ten dym leci. W cuda raczej nie ma co wierzyć, aczkolwiek np. u mnie przy smażeniu frytków lub jak coś się przypali, przeskakuje na najwyższe obroty i się sprawdza, do tego wytwarza ruch powietrza co też jest na plus. Tylko nie będziesz go trzymał cały dzień czy noc na wysokich obrotach. Odnośnie głównego wątku, jestem po pierwszej wymianie filtra - po 8 miesiącach i za radą apki. Jest ok, teraz w końcu zielona wersja Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 Ja wymieniłem przed sugestią apki bo zwyczajnie śmierdział. Prawdopodobnie używanie filtra w tum samym pomieszczeniu gdzie suszyło się pranie załatwiło filtr węglowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted May 23, 2018 Share Posted May 23, 2018 No to tak filtr zakupiłem w kwietniu. Spostrzeżenia : jakość powietrza dużo lepsza. Bardzo dobrze filtruje zapachy. Filtr stoi u córki w pokoju. Cały czas chodzi w auto na wieczór robię kilku minutową cyrkulację na maxa a na noc tryb nocny. Co do papierosów to oczyszczacz daje radę z dymem . No i tak nie jest to tak jak by się w mieszkaniu paliło ale to co przychodzi od sąsiadów jest szybko usuwane. Dodatkowo w pokoju córki zbiera się mniej kurzu w pokoju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts