shrek74 Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Witam, Kolejny post z mojej strony, tym razem dotyczy aplikacji Facebook która działała bez jakichkolwiek uwag. Po paru dniach użytkowania podczas wstawiania postów brak komunikacji z galerią zdjęć. Wszystko w materiale wideo (Wideo Scrin) Link: www.wideo.shrek74.pl Za pomoc z góry dziękuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Sprawdź uprawnienia apek... To samo co przy NODzie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shrek74 Posted January 22, 2018 Author Share Posted January 22, 2018 Wstawiałem w filmiku info wszystkie uprawnienia są na maxa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Uprawnienia w apcje FB, czy uprawnienia w Panelu Sterowania? To jest różnica... Nadawnie uprawnień w samej apce nic nie da, jeżeli nie odpalisz ich osobno w systemie... W filmiku mówisz jedynie, że działalo i przestało. Jeżeli wszystkie uprawnienia są, to nie zrobisz nic, bo w takim razie winna jest sama apka FB (co nie jest żadną nowością, od roku czekam na poprawne działanie dodawania zdjęć w mess lite ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
shrek74 Posted January 22, 2018 Author Share Posted January 22, 2018 3 godziny temu, Nezumi napisał: Uprawnienia w apcje FB, czy uprawnienia w Panelu Sterowania? To jest różnica... Nadawnie uprawnień w samej apce nic nie da, jeżeli nie odpalisz ich osobno w systemie... W filmiku mówisz jedynie, że działalo i przestało. Jeżeli wszystkie uprawnienia są, to nie zrobisz nic, bo w takim razie winna jest sama apka FB (co nie jest żadną nowością, od roku czekam na poprawne działanie dodawania zdjęć w mess lite ). Sorki jestem laikiem ale nie zauważyłem nigdzie w telefonie możliwości ustawień innych niż te co pokazałem zarówno w menu ustawień głównych jak i bezpośrednio w aplikacji. A co do apki Facebook na Xperia Z5 działa bez problemu. Więc jak to jest że na jednym tel. działa na drugim już nie. Działa na Samsungu Huawei itd. Dodaje kilka PrtSc z głębszej konfiguracji. Jeśli jest jeszcze jakieś ustawienie które można zmienić proszę o podanie ścieżki jak tam wejść. Pliki mogą nie być po kolei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Czyli problem ma apka, a nie system i tak, apka może działac różnie na różnych telefonach, niezależnie od modelu. Zawsze możesz spróbować reinstalować apke FB... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shrek74 Posted January 22, 2018 Author Share Posted January 22, 2018 3 godziny temu, Nezumi napisał: Czyli problem ma apka, a nie system i tak, apka może działac różnie na różnych telefonach, niezależnie od modelu. Zawsze możesz spróbować reinstalować apke FB... Zastosowałem się do sugestii odinstalowałem i zainstalowałem Apke. Nic to nie dało w związku z tym skontaktowałem się ze znajomymi którzy polecili mi ten telefon dokładnie ten nie inny model. Oni mają ten sam i są zadowoleni i z Facebookiem nie mają problemu. Dla mnie to znaczy tylko tyle że to nie wina apki Facebooka tylko ustawień w moim Xiaomi. Jeśli jest na tym forum jakiś wyjadacz tego modelu liczę na pomoc za którą z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shrek74 Posted January 29, 2018 Author Share Posted January 29, 2018 Wszystko się wyjaśniło, jakiś zgryz z systemem plików. Karta SD była przełożona z Sony. Zgrałem pliki na kompa włożyłem kartę do tel. i sformatowalem w systemie mojego xaomi. Następnie wgrałem pliki ponownie na kartę. Wszelkie problemy w Facebook z czytaniem grafik zniknęły a innych nie zauważyłem. Temat uważam za rozwiązany i zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts