Igoro1980 Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 Jako nowy członek forum witam wszystkich i ruszam z pierwszym tematem. Od kilku dni mam problem z nowym Routerem Xiaomi Mi Router 3 (2,4 i 5 gHz) W domu mam Neostradę, pakiet 80mb (sprzęt funbox 1.0, tylko wi-fi 2,4ghz). Maximum co mogę z niej wycisnąć to 24 mb pobierania. Po podłączeniu do Funboxa routera Xiaomi kablem ethernetowym ustawiłem sobie sieć 5g (router działa w trybie Primary Base Station). Po teście maximum pobierania to 25mb. Różnica bardzo mała, co jest powodem do niemałego zawodu, bo liczyłem na więcej. Sąsiad również ma Neostradę, ale Funboxa 2.0 obsługującego wi-fi 5ghz. Na speedteście ma ponad 40 bg. Dodatkowo po dłuższym czasie bezczynności laptopa sieć 5g z routera Xiaomi znika. Czy może tryb w jakim ustawiłem router jest zły, czy też ustawienia są spaprane? Będę wdzięczny za wszelaką pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumpel_ Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Mam ten router od piątku i na poczatki tez zrywało mi polaczenie z routerem. Na to pomogło mi ustawienie DNS googlowskich, czyli 8.8.8.8 i 8.8.4.4.Jaki kanał ustawiles dla sieci 5g? Ja zmieniałem bodajże na 36, bo standardowo był jakis nie wykrywalny.Dodatkowo polecam przeskanowac swoja sieć wifi i ustawic dla sieci 2.4g najmniej obciazony kanał. U mnie po zmianie routera i tych zmianach zasięg mi się mocno polepszyl. Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 (edited) Nie mam tego routera, ale gro ma podobne do mojego ustawienia, jest szybko na 2,4 GHz i 5 GHz. Edited August 23, 2019 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperPaciek Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 Witam, i jak poradziłeś sobie z tym Twoim problemem ?? Ja mam znowu taki problem że ruter mi się resetuje(gubi internet lampka mruga na pomarańczowo) kilka razy na dzień. Mogli byście podesłać ustawienia jak maicie skonfigurowany pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts