wanarek 81 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 @kd35 @mormegil Nie wystarczy ten ptaszek przy wiadomości? Ja ten dźwięk potwierdzenia wyłączyłem od razu. Przecież można w opcjach SMS. 1 Link to post Share on other sites
dasmat 4 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 MIMAX2 notoryczne crashe aplikacji... W asystencie miui karta kalendarza nie pokazuje żadnych wydarzeń. Aplikacja od aktualizacji nie działa (po aktualizacji z MIUI 8.1.11, nic się nie zmieniło), bateria ok. Dalej testuje ale wstępie oprócz coraz bardziej niestabilnego systemu nie jest źle. Link to post Share on other sites
mormegil 10 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 [mention=42970]kd35[/mention] [mention=33324]mormegil[/mention] Nie wystarczy ten ptaszek przy wiadomości? Ja ten dźwięk potwierdzenia wyłączyłem od razu. Przecież można w opcjach SMS.Wyłączyć można, prawda. Mi się ten krótki dźwięk podobał akurat - a mam mało dźwięków włączonych w ogóle (żadnych tam dźwięków dotknięcia ekranu czy odblokowania) Link to post Share on other sites
kd35 5 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 Tak samo jak kolega wyżej, też wiem że można wyłączyć, ale również lubiłem ten dźwięk. Teraz go wyłączyłem bo mnie wkurzało, że jest taki sam jak powiadomienie z fejsa czy innego youtuba. Link to post Share on other sites
lwajer 5 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 2 godziny temu, 0kti napisał: Sprawdź apn. U mnie działa. Specjalnie włożyłem Aero2 i teraz z niej ci odpisuje. PS. Pytanie do deweloperów. Czy nie można dodać do konfiguracji sieci 260 17 tak by był apn - darmowy Tapatalk - Xiaomi MI 6 Nie wiem jak ale po ponownej instlacji systemu zaczał znowu działać, dzięki śliczne 1 Link to post Share on other sites
fckmonsta 6 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 23 godziny temu, stanley82 napisał: Mi6 na zablokowanym ekranie, przesunięcie w prawo i kliknięcie na latarkę nie uruchamia jej natomiast jak kliknę na Wallpaper Carousel odpala się latarka. Czy ktoś może zweryfikować? Na Redmi Note 3 Pro to samo. Link to post Share on other sites
bmwwyspa 12 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 Dnia 19.01.2018 o 19:34, Acid napisał: Ma rację. Na Mi6 mam to samo. Jest też tak że BT nie daje się włączyć po wyłączeniu hotspota. Pomaga tylko restart. Wysłane z MIX2 Właśnie przed chwilą sprawdzałem na Moim mi6 i nic takiego w Moim się nie dzieję nie wiem o co kaman 1 Link to post Share on other sites
mormegil 10 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 Na Redmi Note 3 Pro to samo. Redmi 4 Prime też, ale nigdy tego w ten sposób nie używam. Zamiast tego, może komuś się przyda:Settings -> Additional settings -> Button and gesture shortcuts -> Turn on torch Link to post Share on other sites
abc00 128 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 @Voltron odnośnie innego tematu, po instalacji tej wersji na mi note 2 zwolniło trochę ram'u (z 3.6 zrobiło się 4.1) @ic3man81 na ich bugtrackerze nie idzie się doszukać, a też jestem ciekaw w jakich modelach poprawili ten deep sleep Zwróciliście uwagę, że changelog jest z global beta? Link to post Share on other sites
b4s1l 180 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 1 godzinę temu, abc00 napisał: na ich bugtrackerze nie idzie się doszukać, a też jestem ciekaw w jakich modelach poprawili ten deep sleep Na redmi 3s po jednym dniu widzę różnicę, jest lepiej. Telefon u mnie jest użytkowany raczej skromnie, poprzednio pożerał 20-25% na dobę, teraz niecałe 15%. Link to post Share on other sites
iOS_hater 1 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 10 hours ago, dasmat said: MIMAX2 notoryczne crashe aplikacji... W asystencie miui karta kalendarza nie pokazuje żadnych wydarzeń. Aplikacja od aktualizacji nie działa (po aktualizacji z MIUI 8.1.11, nic się nie zmieniło), bateria ok. Dalej testuje ale wstępie oprócz coraz bardziej niestabilnego systemu nie jest źle. Potwierdzam, niestety na mi max 2 ten rom jest totalnie niestabilny mimo instalacji na czysto. Tak naprawdę aktualizacje funkcjonalne powinny być na jakiś czas zatrzymane póki nie ogarną błędów, ja rozumiem że wersja dev to beta ale na ten model telefonu nie ma żadnego buildu miui 9 pozbawionego poważnych błędów wliczając nawet global 9.0.2 Link to post Share on other sites
fi9o 25 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 U mnie działa whatsapp. Zarówno powiadamia dźwiękiem i diodąTapatalk & RN3 ProNo niestety, na redmi 3 działają. Na mi 5 też.Na mi 6 już nie.Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
meccaryn 27 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 13 godzin temu, abc00 napisał: jestem ciekaw w jakich modelach poprawili ten deep sleep Na Redmi 4X deep sleep zdecydowanie poprawiony Link to post Share on other sites
Janosik449 3 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 (edited) Najnowsza wersja, wszystko ok oprócz tego że aplikacje które są w zablokowane w pamięci co jakiś czas się doczytują np. telefon, Gmail. Wszystkie uprawnienia przyznane, oszczędzanie baterii wyłączone, wyłączona optymalizacja miui i pamięci. Ktoś wie może jak to naprawić? Edited January 21, 2018 by Janosik449 Link to post Share on other sites
latet 876 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 (edited) 6 godzin temu, fi9o napisał: No niestety, na redmi 3 działają. Na mi 5 też. Na mi 6 już nie. U mnie na Mi5 powiadomienia z Whatsappa wciąż działają "losowo". Poza tym żadnych (innych niż te, co są od zawsze) problemów w 8.1.18 na Mi5 nie zauważyłem. Edited January 21, 2018 by latet Link to post Share on other sites
Razor65 50 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 (edited) Ogólnie rzecz biorąc na MI Mix 2 rom działa prawidłowo. Na duży plus gesty, fajnie zastąpiły przyciski ekranowe. Tak ja wcześniej wspomniano zniknęło odblokowywanie twarzą - nie ma takiej pozycji w ustawieniach. O dodatkowych powiadomieniach w androidzie 8.0 już nie wspominam. Na plus także tryb picture-in-picture (dla przykładu zminimalizowane google maps pozostają otwarte w małym oknie). Mam natomiast problem z nowymi dźwiękami. Dokładnie aplikacja SofaScore. Do tej pory aplikacja posiadała swoje dźwięki dla poszczególnych powiadomień i było to niezależne od producenta telefonu (nie wykorzystywała dźwięków systemowych, a swoje własne). Po najnowszej aktualizacji systemu dźwięki te się zmieniły (na dosyć nieprzyjemne) i nie ma możliwości ich zmiany - ani z poziomu systemu, ani z poziomu aplikacji. Jako, że aplikacja zawsze posiadała swoje dźwięki to nie uznaje tego za problem z samą apką. Jak w takim razie można to zmienić? Dodam, że nie pomaga przeinstalowanie aplikacji, ani zmiana dzięków powiadomień w systemie. edit: To jednak kwestia aktualizacji apki. Nowe dźwięki ujawniły się przy czystej instalacji, czyli w tym wypadku po aktualizacji androida. Edited January 21, 2018 by Razor65 Link to post Share on other sites
Uri0550 107 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 Dopiero teraz zauważyłem że dźwięk dostarczenia smsa to dźwięk powiadomienia zamiast tego co był zawsze... Jak zrobić żeby ten orginalny wrócił? Tapatalk & RN3 Pro Link to post Share on other sites
rolex83 1 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 Chyba źle zrozumiałem bo ludzie pisali ze nie ma odblokowania twarzą w Note 3. Ale w mi 6 też nie ma. Albo nie mogę znaleźć. Poza tym wszystko działa dobrze Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
bromborek 0 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 18 godzin temu, mormegil napisał: Redmi 4 Prime też, ale nigdy tego w ten sposób nie używam. Zamiast tego, może komuś się przyda: Settings -> Additional settings -> Button and gesture shortcuts -> Turn on torch Na Redmi note 4 MTK jest też zamiana z tą latarką Link to post Share on other sites
b4s1l 180 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 2 godziny temu, bromborek napisał: Na Redmi note 4 MTK jest też zamiana z tą latarką To samo Redmi 3s. Link to post Share on other sites
QBAQ 253 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 U mnie na Mi5 dziś samoczynny reboot. Link to post Share on other sites
zoulza 6 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 Cześć. Jak włączyć 'szybkie ładowanie' ? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
mormegil 10 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 Cześć. Jak włączyć 'szybkie ładowanie' ? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu TapatalkaTo ładowarka musi być odpowiednia. U mnie sprawdzałem QuickCharge 3.0 i jakieś "inteligentne ładowanie" od Aukey (producent ładowarek) i telefon ładuje się z ikonką "fast charge". 1 Link to post Share on other sites
zoulza 6 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 To ładowarka musi być odpowiednia. U mnie sprawdzałem QuickCharge 3.0 i jakieś "inteligentne ładowanie" od Aukey (producent ładowarek) i telefon ładuje się z ikonką "fast charge".Wielkie dzięki Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
seb 14 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 5 godzin temu, latet napisał: U mnie na Mi5 powiadomienia z Whatsappa wciąż działają "losowo". U mnie to samo. Za to wydaje mi się, że z RAMem znowu lepiej. Link to post Share on other sites
GnoM84 3 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 U mnie to samo. Za to wydaje mi się, że z RAMem znowu lepiej.Podzielam opinię jeżeli chodzi o RAM.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu TapatalkaTeraz po aktualizacji problem z czujnikiem zbliżeniowym. Przy wykonywaniu połączeń ekran gaśnie i nie chcę się włączyć po zakończeniu rozmów.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to post Share on other sites
kamiljuras1900 29 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 Co soft to gorzej zamiast dodawać nowe opcje powinno się xiaomi skupić na poprawnym działaniu podstawowych funkcji Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
JayZ93 23 Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 Dzisiaj rano nie włączył się budzik na Mi6Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to post Share on other sites
fuxmen 19 Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 Z tego co widzę to nie za bogato na Mi6 nadal jestem na 7.9.7.Czy warto instalować na czysto?wazne żeby powiadomienia I ładowanie szybkie działało za każdym razem.Dirty flash robiłem i niestety pełni błędów :/Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Szpila 13 Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 Na Redmi 4X deep sleep zdecydowanie poprawiony A na moim 4x jak deep sleep kulał tak kuleje.Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
piter69pan 5 Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 (edited) 17 godzin temu, Razor65 napisał: Ogólnie rzecz biorąc na MI Mix 2 rom działa prawidłowo. Na duży plus gesty, fajnie zastąpiły przyciski ekranowe. Tak ja wcześniej wspomniano zniknęło odblokowywanie twarzą - nie ma takiej pozycji w ustawieniach. O dodatkowych powiadomieniach w androidzie 8.0 już nie wspominam. Na plus także tryb picture-in-picture (dla przykładu zminimalizowane google maps pozostają otwarte w małym oknie). Mam natomiast problem z nowymi dźwiękami. Dokładnie aplikacja SofaScore. Do tej pory aplikacja posiadała swoje dźwięki dla poszczególnych powiadomień i było to niezależne od producenta telefonu (nie wykorzystywała dźwięków systemowych, a swoje własne). Po najnowszej aktualizacji systemu dźwięki te się zmieniły (na dosyć nieprzyjemne) i nie ma możliwości ich zmiany - ani z poziomu systemu, ani z poziomu aplikacji. Jako, że aplikacja zawsze posiadała swoje dźwięki to nie uznaje tego za problem z samą apką. Jak w takim razie można to zmienić? Dodam, że nie pomaga przeinstalowanie aplikacji, ani zmiana dzięków powiadomień w systemie. edit: To jednak kwestia aktualizacji apki. Nowe dźwięki ujawniły się przy czystej instalacji, czyli w tym wypadku po aktualizacji androida 11 minut temu, piter69pan napisał: 17 godzin temu, Razor65 napisał: Ogólnie rzecz biorąc na MI Mix 2 rom działa prawidłowo. Na duży plus gesty, fajnie zastąpiły przyciski ekranowe. Tak ja wcześniej wspomniano zniknęło odblokowywanie twarzą - nie ma takiej pozycji w ustawieniach. O dodatkowych powiadomieniach w androidzie 8.0 już nie wspominam. Na plus także tryb picture-in-picture (dla przykładu zminimalizowane google maps pozostają otwarte w małym oknie). Mam natomiast problem z nowymi dźwiękami. Dokładnie aplikacja SofaScore. Do tej pory aplikacja posiadała swoje dźwięki dla poszczególnych powiadomień i było to niezależne od producenta telefonu (nie wykorzystywała dźwięków systemowych, a swoje własne). Po najnowszej aktualizacji systemu dźwięki te się zmieniły (na dosyć nieprzyjemne) i nie ma możliwości ich zmiany - ani z poziomu systemu, ani z poziomu aplikacji. Jako, że aplikacja zawsze posiadała swoje dźwięki to nie uznaje tego za problem z samą apką. Jak w takim razie można to zmienić? Dodam, że nie pomaga przeinstalowanie aplikacji, ani zmiana dzięków powiadomień w systemie. edit: To jednak kwestia aktualizacji apki. Nowe dźwięki ujawniły się przy czystej instalacji, czyli w tym wypadku po aktualizacji androida Dodalbym jeszcze, że jest również opisywany błąd z wallpaper carousel,zamiast tego włącza się latarka. Nie wiem czy nikt nie zauważył czy ja tylko tak mam, ale przy próbie dodania ułatwień dostępu jakiejkolwiek aplikacji, wyskakują komunikaty, że inna aplikacja zasłania dostęp do tej funkcji. Wrzucam screen. Edited January 22, 2018 by piter69pan Link to post Share on other sites
zmylna 10 Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 (edited) Cześć wszystkim Z tymi powiadomieniami z Whatsapp'a to jest tak. Raz działają (jak już ktoś wcześniej pisał), a raz nie. Dzisiaj przyuważyłem, że przychodzi wiadomość, na chwilę włącza się (zaznaczam na chwilę, bo przy sms włącza się na dłużej) ekran i widać jak na wygaszaczu pojawia się powiadomienie. Biorę telefon do ręki, włączam i na wygaszaczu już nic nie ma :/ Odblokowuje telefon, na ikonce brak powiadomienia. Wchodzę w Whatsapp'a i jest nowa wiadomość :/ Chyba problem zaczął się od nowości grupowania powiadomień. --Edit-- W w.w. sytuacji nie działa też dioda powiadomień. Edited January 22, 2018 by zmylna 2 Link to post Share on other sites
latet 876 Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 2 godziny temu, zmylna napisał: Z tymi powiadomieniami z Whatsup'a to jest tak. Potwierdzam Twój opis problemu z powiadomieniami. Trwa to już któryś miesiąc Link to post Share on other sites
Nezumi 2,096 Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 Ja mam dość zabawny błąd w tym patchu... Dostaje dźwięk powiadomienia SMS podczas otrzymania raportu doręczenia, ale jak SMS do mnie przychodzi od kogoś, to mam tylko wibracje, brak dźwięku powiadomienia . Mi5. Link to post Share on other sites
krzygaj 35 Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 Qrde w tym i poprzednim wydaniu coś pokombinowali, że bateria nie ładuje mi się do 100% - tylko gdzieś do 93-95%. Żeby doładował do 100% muszę kilka razy wyciągać i wkładać wtyczkę po tym jak zaprzestanie ładowania. Ładowarki ciągle używam tej samej i wcześniej nie było żadnego problemu. Jak jest u Was? Link to post Share on other sites
Recommended Posts