esil Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 (edited) Na XDA pojawił się mod Scrubber GCam dla naszych RN4 działający na API24 czyli MIUI9. Działa tryb portretowy i HDR na obu kamerkach. Nie działa Slow Motiom przy nagarywaniu. Do pobrania z w/w tematu post nr 54: https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/themes/scrubber-gcam-portrait-mode-modified-t3732521/page6 API24 android 7 czyli MIUI9 API25 android 7.1 Oczywiście musi być włączone Camera2api. Edited January 10, 2018 by esil Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 Przydałaby się jeszcze opcja nagrywania w 60 klatkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 Czy do działania apki konieczny jest odblokowany bootloader? A dokładniej, czy działa na Globalu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 tutaj macie chyba wszytskie wersje modow https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/#apk54 dla roznych wersji systemu i telefonow Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Wypróbowałem kilka wersji i ostatecznie jestem na Arnova's Pixel2Mod_v5 .Zdjęcia są zdecydowanie lepsze niż na stokowym aparacie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 W linkach są mody do OnePlus, czy ja czegoś nie rozumiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 nie rozumiesz czegos Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 Dnia 7.02.2018 o 17:38, cincin27 napisał: @widmo1980 Trzeba rootować i zmieniać coś w ustawieniach telefonu? Tak.Telefon musi być zrotowany.Dodatkowo trzeba dodać wpis " persist.camera.HAL3.enabled=1". Zrobisz to bez problemu apką BuilidProp z google play. Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyd Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 Witajcie, Jak to jest z tym GCam? Ludzie w necie piszą o mnogości ustawień - jak na zdjęciu: ekspozycji, przesłony, iso itp. A u mnie dużo skromniej: Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 Pod tym linkiem znajdziesz wszystkie dostępne wersje:https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/ Ja używam w OP5T wersje Arnova i tam jest wiele ustawień jak ISO czy ekspozycja. Nie wiem jaka teraz wersja jest dobra dla RN4X. Byc moze masz wersje 5.2, tak wygląda ze screenow i tam moze byc mniej opcji. Możesz poprosić uzytkownika [mention=8708]k3lt[/mention] o pomoc. On jest mocno ogarnięty w temacie zdjęć i udziela się w dziale Twojego telefonu na xda. Znajdziesz go tam pod nickiem: k3lcior i na pewno Ci doradzi. Link do tego tematu: GCam_RN4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 Ja na swoim RN4x używam Pixel2Mod-Arnova8G2-MinimalSettings-Tolyan009-v4a i jak dotąd ta wersja mi najlepiej odpowiada. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 Przepraszam, ale obcięło mojego poprzedniego posta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted June 26, 2018 Share Posted June 26, 2018 @widmo1980 co prawda nie na miui ale ja uzywam v5 kazda inna jak dla mnie to crashe albo artefakty na zdjeciach : / nawet v8 ktora podobno wiekszosci zamiata bez problemu : o sensor samsunjg jak cos. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted June 26, 2018 Share Posted June 26, 2018 Ja na V8 z włączonym HDR miałem zielone zdjęcie.Poprzednie wydania natomiast,robiły za jasne zdjęcia.Także czasami coś przetestuje.Ale każda coś ma w sobie nie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted June 26, 2018 Share Posted June 26, 2018 (edited) no ja na v8 mam jakby efekt spapranej matyrcy na jasnych kolorach mam kropki piguly xD na v5 brak artefaktow v7.9 i ponizej crash za crashem... Edited June 26, 2018 by Lamcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
urtedbo Posted June 26, 2018 Share Posted June 26, 2018 Ja ze swojej strony polecam https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-serjo87/Dwuklik pod przyciskiem wywalacza , w slabym oswietleniu wybieramy aTime max, lub Time 1/2 max i zdjecia rewelka.Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempas Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 (edited) Mam problem z aplikacjami Google Camera. Jaką nie zainstaluję to mam czarny ekran. Na stockowej aparat działa. Mam root, Magisk(camera2api), ściągałem świeże apki z https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/ W programie Manual Camera Compatibility Test mam wszystko na zielono. Miui 10, 8.9.13 Edited September 17, 2018 by kempas Link to comment Share on other sites More sharing options...
urtedbo Posted September 18, 2018 Share Posted September 18, 2018 Mam problem z aplikacjami Google Camera. Jaką nie zainstaluję to mam czarny ekran. Na stockowej aparat działa. Mam root, Magisk(camera2api), ściągałem świeże apki z https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/ W programie Manual Camera Compatibility Test mam wszystko na zielono. Miui 10, 8.9.13Na Miui10 nie dziala gcam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempas Posted September 18, 2018 Share Posted September 18, 2018 ok dzięki, a jest szansa, że będzie działać? czy wrócić do miui 9 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
urtedbo Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 ok dzięki, a jest szansa, że będzie działać? czy wrócić do miui 9 ?Chyba bedzie ciezko, minelo juz troche czasu i jakos nic sie nie pojawilo. Podobno cos tam chinczycy namieszali w sterownikach kamery i to wlasnie tylko i wylacznie w rn4.Ja tez czekalem, ale wrocilem do miui9 i nie zaluje, lepiej trzyma bateria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempas Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 Dzięki za info, na razie chyba zostanę przy 10 bo trochę ładniejsze jest i wydaje mi się że chodzi szybciej. Trochę też nie chce mi się wgrywać wszystkiego na nowo, bo część apek muszę i tak konfigurować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 @kempas Nie wydaję ci się, jest bardzo szybkie zwłaszcza w porównaiu do miui 9 global i połowy nieudoplnych customów odkąd przeszły na treble pobawiłem sie chwile miui 10 i bardzo szybko ładuje aplikacje oraz w porównaniu do miui 9 mozna mówić tutaj o jakims multitaskingu . Co do gcam nie udało mi sie odpalic nic poza czarnym ekranem na miui 10 ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempas Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 No to mamy takie same odczucia i ten sam efekt czarnego ekranu Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
urtedbo Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 No to mamy takie same odczucia i ten sam efekt czarnego ekranu Dzięki W trybie panoramy wam zadziala, ale nie jest to c2api. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempas Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 panorama też nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
urtedbo Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Na MIUI 10 mozecie sobie kamerke poprawic modulem magiskahttps://github.com/Magisk-Modules-Repo/MICB-Mido-Camera-Booster/blob/master/README.mdWystarczy wyszukac w magisku MICB i zainstalowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomn95 Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 A jest opcja hdr? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted September 28, 2019 Share Posted September 28, 2019 Wyszła kolejna wersja GCam'a od Bulkin043 aka InnocentParrot. Oparta została na najnowszej wersji Google Camera v.7.0.009. Osobiście używam tego moda na Redmi Note 7, ale wg twórcy apka działa także na RN4X, więc podsyłam wam linka do przetestowania. Link do tematu na xdaLista wspieranych urządzeń Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Udało się komuś odpalić gcam na Miui 10? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts