Jump to content

Google Camera dla MIUI9

esil

Recommended Posts

Na XDA pojawił się mod Scrubber GCam dla naszych RN4 działający na API24 czyli MIUI9. Działa tryb portretowy i HDR na obu kamerkach. Nie działa Slow Motiom przy nagarywaniu.

Do pobrania z w/w tematu post nr 54:

https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/themes/scrubber-gcam-portrait-mode-modified-t3732521/page6

API24 android 7 czyli MIUI9

API25 android 7.1

Oczywiście musi być włączone Camera2api.

Edited by esil

• 3 weeks later...
Dnia 7.02.2018 o 17:38, cincin27 napisał:

@widmo1980

Trzeba rootować i zmieniać coś w ustawieniach telefonu?

Tak.Telefon musi być zrotowany.Dodatkowo trzeba dodać wpis " persist.camera.HAL3.enabled=1". Zrobisz to bez problemu apką BuilidProp z google play.

• 3 months later...

Witajcie,

Jak to jest z tym GCam? Ludzie w necie piszą o mnogości ustawień - jak na zdjęciu: ekspozycji, przesłony, iso itp.

07fef5d71ec56d0cab1a2d271060e134.jpg

A u mnie dużo skromniej:

5bef4fba74512a42850e292442741489.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Pod tym linkiem znajdziesz wszystkie dostępne wersje:https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/ Ja używam w OP5T wersje Arnova i tam jest wiele ustawień jak ISO czy ekspozycja. Nie wiem jaka teraz wersja jest dobra dla RN4X. Byc moze masz wersje 5.2, tak wygląda ze screenow i tam moze byc mniej opcji. Możesz poprosić uzytkownika [mention=8708]k3lt[/mention] o pomoc. On jest mocno ogarnięty w temacie zdjęć i udziela się w dziale Twojego telefonu na xda. Znajdziesz go tam pod nickiem: k3lcior i na pewno Ci doradzi. Link do tego tematu: GCam_RN4X

• 3 weeks later...

no ja na v8 mam jakby efekt spapranej matyrcy na jasnych kolorach mam kropki piguly xD na v5 brak artefaktow :P v7.9 i ponizej crash za crashem... 

Edited by Lamcza

• 2 months later...

Mam problem z aplikacjami Google Camera. Jaką nie zainstaluję to mam czarny ekran.
Na stockowej aparat działa.

Mam root, Magisk(camera2api), ściągałem świeże apki z https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/

W programie Manual Camera Compatibility Test mam wszystko na zielono.

Miui 10,  8.9.13

Edited by kempas

ok dzięki, a jest szansa, że będzie działać? czy wrócić do miui 9 ?
Chyba bedzie ciezko, minelo juz troche czasu i jakos nic sie nie pojawilo. Podobno cos tam chinczycy namieszali w sterownikach kamery i to wlasnie tylko i wylacznie w rn4.
Ja tez czekalem, ale wrocilem do miui9 i nie zaluje, lepiej trzyma bateria.

@kempas Nie wydaję ci się, jest bardzo szybkie zwłaszcza w porównaiu do miui 9 global  i połowy nieudoplnych customów odkąd przeszły na treble :P  pobawiłem sie chwile miui 10 i bardzo szybko ładuje aplikacje oraz w porównaniu do miui 9 mozna mówić tutaj o jakims multitaskingu :D

Co do gcam nie udało mi sie odpalic nic poza czarnym ekranem na miui 10 ;P 

• 1 month later...
  • 11 months later...
  • 1 month later...